Alla inlägg under augusti 2009

Av Kaspara - 7 augusti 2009 22:38

Vi kom hjem i kveld etter noen avslappende dager på Fagerfjell. Vi har tilgang til en koselig hytte der via en hyttering. Tidligere har vi alltid vært der på vinterstid. Hytta  ligger ved siden av en barne-alpinbakke og like i nærheten av en større slalåmbakke. Det var spennende å se terrenget bart for snø. Vi ble litt forskrekket over å se at den lille bua man kan kjøpe kort til barnealpinbakken nesten lå ute i vannet. Vi har gått over vannet på ski mange ganger før, mens nå prøvde vi fiskelykken på det, uten hell. Ungene fikk trent på å bruke fiskestenger, så det var stor stas for det. Kastene ble etterhvert veldig bra. Det skulle bare mangle med en mamma som har vært vestfoldmester i isfiske på Akersvannet( på vei til Tønsberg ) i sin ungdom.

Vel, jeg lar det være hemmelig hvor mange som deltok på damesiden......

På den tiden var jeg sammen med en gutt som hadde fisking som sin store pasjon, derav havnet Kaspara på glattisen.

Ellers har vi vært mørkeblå på hender etter blåbærplukking disse fjelldagene.  Tenker på blåbærkurvene som blir solgt i matbutikker og på torv. Timeprisen kan jammen ikke være god! Det er nitidig men koselig arbeid.

Jeg har alltid elsket å plukke bær, og vokste opp i en familie hvor vi ofte plukket og sanket av markens grøde til glede utover høsten og vinteren.

To Manchester United-gutter fant også sporadiske bringebærbusker, og bringebær er nok deres favorittbær.

Dagene på fjellet  har også rommet  supermange omganer yatzy som er ungenes favoritt for tiden og bading i innsjøen.

På hjemveien i dag  stoppet vi i Kongsberg. Prøvde å finne noen bruktbutikker uten særlig hell, men en butikk har jeg oppdaget fra tidligere besøk i gruvebyen. Det er en butikk mange av dere ville elsket. Her er det nemlig lekkert papir i store mengder. Skuff på skuff huser papir i alle regnbuens farver. De selges som enkeltark og koster 8 kr. for ensidig ark og 9 kr. for papir med mønstre på to sider.

Butikken heter Martines landhandleri og har nettadressen www.martineslandhandleri.no

Ellers må jeg få takke for alle koselige kommentarer som lå og ventet på meg, da vi kom hjem i kveld. Det er så utrolig herlig og motiverende å finne så mange glade hilsener. Jeg setter stor pris på det, og skal ta meg en tur innom dere etterhvert, bare jeg får meg en god natts søvn først.

Det har vært en strålende solskinnsdag i dag, og jeg tror på godvær i morgen også! Ha en fin senkveld alle som titter innom!ANNONS
Av Kaspara - 4 augusti 2009 13:33

Mens "Paperboys" herjer i musikkverden, herjer det utallige " Papergirls"  i

Blogglandia. Flere enn meg er besatt av fint papir og tapeter.

Her om dagen klippet jeg noen enkle fugler ut fra mal i bladet  "Kreative kvinner". Brukte både gavepair og tapetprøver. Nå må jeg bare få en snor på hver av dem, slik at jeg kan henge de opp på grener.

Når det gjelder tapet, så synes jeg ideen fra Boligliv med å tapetsere bare  en skapdør var genial. Synes det var så nydelig med den malte kommoden i samme farvetone som den tapetserte skapdøra. Kanskje en ide for noen andre ?

I København kjøpte jeg en Rie Elise Larsen vimpel, som har hengt oppe siden vi hadde sommerfesten her. Det stikker alltid noen inn også, og det var jo litt gøy å pynte med festvimplene. Vimpelen fra Rie Elise passet perfekt over de doble dørene i stua.

Måtte lage en liten vimpel med papirer selv også. Den lille vimpelen pryder den store lyse speilen.

Legger ved et bilde fra en av stuene til slutt. Ungene har plassert stoler foran tv`n for de har sittet og spilt Wii (Star Wars)

I dag er det oppholdsvær her, men sommeren .......hvor er den??????

Ha en fin dag der ute!
ANNONS
Av Kaspara - 3 augusti 2009 13:57

Noen dager er det deilig med regnvær. Man får liksom en annen ro over seg, og føler ikke nødvendigvis at man må finne på så mye, selv om det er ferie.

Far i huset iførte seg regntøy i formiddag og gikk i gang med å vaske huset med høytrykksspyler. Kan ikke si jeg misunte han så veldig, og jeg var lykkelig for å kunne sitte på kjøkkenet å skrelle syrlige Fillippa-epler fra hagen som skulle bli til en smuldre-epleform. Man må jo kose seg litt på slike regntunge dager!

Oppskriften er såååå enkel og det smaker nydelig.Jeg er en deig-slumser, som sjelden følger oppskrifter slavisk, men omtrent slik er den:

150 g smør

150 g sukker (kan jo reduseres noe)

150 g  havregryn

Litt mel......Hjelp, hvor mye tar jeg tro?????

 Dette røres/ smuldres  sammen i mikseren og legges opp på eplebiter i en form.

Stekes på 175 grader. Hvor lenge???? Hm.......tja, sånn et sted mellom en halv time og tre kvarter.

 Det smaker godt med enten vaniljesaus eller pisket krem til.

Eldstemann er vill etter denne epleformen, mens yngstemann betakker seg.

Har også fått klippet noen fugler (ikke Rie-fuglene) av fint papir og tapetprøver i går kveld ,mens Rosenborg og Odd slet og svettet på banen.

Siden jeg er litt mindre interessert i fotball enn resten av familien, er det godt å ha noen småting å pusle med foran tv`n. Sønnene mine passer alikevel på, at jeg får sett på reprisen av målene, så jeg holder meg oppdatert på et vis.

Regnværsdager er også fine lesedager. Etter frokost tok vi voksne hver vår unge og hadde en lesekvart-stund. "Lesekvarten" var et fenomen i skolene i Sandefjord for noen år tilbake. Er usikker om noen skoler fremdeles holder det i sjakk, men det var et veldig fint lesestimuleringstiltak, jeg har talt varmt om ofte.

Det gikk i korte trekk ut på at du sammen med barnet ditt leste et kvarter hver dag på hverdagene. Man satt gjerne med barnet i armkroken slik at det ble en kosestund og byttet på lesingen om barnet ble sliten i starten. Så hadde man en kontaktbok som gikk mellom skolen og hjemmet, hvor man skrev litt om hvordan det gikk osv. Lesekvarten ble ofte lagt til andreklasse.

Nå i skoleferien er det lett å glemme lesingen, men det er utrolig viktig å ikke legge den helt på hylla. De barna som leser litt i ferien også profitterer veldig på det. Uff, hørtes jeg ut som formanende lærer, nå tro ?

Jeg har også lest litt selv i dag, og se på de fine, små, praktiske bokmerkene mine som jeg har fått i posten av Rosa. De fungerer supert!

Kanskje kjenner du igjen "Bastillen" på boksiden? Jeg leser nemlig en murstein om den franske revolusjonen. Har alltid elsket historie, og det er favorittfaget mitt å undervise i i skolestua.

Nederste bilde er fine hekla lapper fått av Rosa i posten sammen med bokmerkene. Det er så mange søte bloggere rundt, og i en periode nå har jeg nesten fått små, hyggelige oppmerksomheter i postkassa ukentlig. Takk  for hilsenen, Rosa!

Så håper jeg du koser deg enten du har strålende solskinn eller regnvær som oss i hvalfangerbyen.

Av Kaspara - 1 augusti 2009 22:02

Hvert år pleier vi å arrangere en stor sommerfest i utestua. Utestua er jo en gavepakke i så måte. Her sitter vi alle under tak, og kan tåle litt rufsevær.

Vi pleier å være et sted mellom 25-40 stk. I år ble det kort varsel for gjestene, og vi ble bare 22 stykker. Litt bekymret var vi for været kvelden før, der det høljet ned og blåste kraftig. Formiddagen etter var også sur, men da de første gjestene kom inn hageporten strålte sola. Jeg vet ikke hva det er , men jeg begynner å tro at vi har en direkte linje opp til værgudene snart. Dette er er syvende år med nydelig sommervær på akkurat denne dagen.

Gjestene har med det de vil legge på grillene, og jeg har bakt haugevis med olivenboller (Se bildet! Søk på "Olivenboller" på bloggen min, så finner du oppskriften)  tzatziki, dressinger, ulike salater og potetsalater. Vanligvis har jeg bakt "Verdens beste" og diverse andre kaker. Denne gang var jeg litt bedagelig, og vi bestilte en stor marsipankake fra konditori. Litt deilig å gjøre det slik i blant.

Jeg koser meg når jeg hører intens skravling fra utestua, og fryder meg over at ukjente finner tonen. Tror jeg alltid har vært veldig glad i å føre folk sammen. Det er så gøy å samle venner fra ulike arenaer i livet.

Når mørket faller på er det lunt og koselig inne i utestua med alle de tente stearinlysene. Vi koset oss til langt på natt.

På bildene ser du litt fra utestua både i dagslys og kveldsbelyssning. Det var mange vattepper og puter som hadde funnet vei til utestua. Man skal jo sitte litt komfortabelt og godt. Denne gang fikk det duge med plastdukene fra Rema 1000. Tidligere har jeg ofte dekket med hvite duker. De er  dessverre ikke særlig hvite og ofte fulle av rødvinsflekker etterpå.

Jeg dekker alltid på med ulike servietter. Da slipper jeg å regne ut om vi har nok sevietter av det ene slaget osv. Dessuten synes jeg det ser  farverikt og frodig ut. Serviettene på det ene bildet er hamstret på Tiger-butikk i Danmark. Jeg handler alltid en bærepose med servietter på Tiger. Her tar de bare ti kroner for to pakker!

I dag har vi tatt det rolig, ryddet og hatt søte mamma på besøk til sen frokost. En hard duell med  Dart hadde vi også. Vinneren ble far i huset bare et poeng foran eldstemann.  Moren min og meg........tja, det ligger kanskje i genene, vi delte jumboplassen og så oss slått av yngstesønnen.

Ha en fin lørdagskveld der ute!Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se