Direktlänk till inlägg 19 augusti 2009

Klesdesigner for en dag

Av Kaspara - 19 augusti 2009 18:09

I dag har jeg lekt klesdesigner og sydd meg en kjole. Hadde opprinnelig tenkt til å sy helt andre ting, helt til  jeg kom innom  den nydelige bloggen Fryd og Design til Jeanette. Jeantte viste i sitt nest siste innlegg hvordan sy en barnekjole på enkel måte. Hun tok utgangspunt i en T-skjorte som hun klippet litt av på lengden og skjøtet på med fine retrostoffer.

Herlig ble barnekjolen Jeanette viste!

Nå er jeg guttemamma , og huset er kjemisk fritt for søte små jenter. Hva gjør man da ? Jo, syr en kjole til seg selv i stedet!

Jeg var blitt såååååå motivert av Jeanettes innlegg, at jeg raste opp på loftet og fant en T-skjorte som var lagt bort, klippet litt av på lengden som Jeanette hadde instruert. Jeg har sydd en kjole en gang før i mitt liv, og den klippet jeg helt på måfå. Fant ut at flaskehalsen er å sy ermene. Virkelig  vanskelig for en som ikke er noen skolert syerske!

Her unngikk man jo hele erme-problematikken! Fantastisk!

I stoffhyllene mine fant jeg et retrostoff som jeg synes er nydelig til rosa.

Fant kjolen jeg tidligere har sydd og klippet skjørtdelen etter den, og sydde sammen skjørtdelen vrange mot vrange.Så sydde jeg dette sammen med t-skjorten.  Spent vrengte jeg kjolen, og vips; det så jo helt fint ut!

Fant også en fin hekla lapp som jeg brukte som dekor på T-skjorta. Synes det gjorde seg veldig.

Nederst på kjolekanten sydde jeg på hekla bånd, som jeg hadde liggende.

Lurte en stund på om jeg skulle lage en lomme, men fant ut at det kanskje ble litt mye.

Anbefaler alle som vil prøve enkel søm dette!!! Det var så morsomt, tror jeg var rent i "søm-trance" jeg.

Siden jeg ikke er så veldig anonym lengre, drister jeg meg til å bli med på et par fotoer med kjolen på. Tror faktisk jeg kommer til å bruke den masse.

Neste gang jeg skal sy en slik kjole, skal jeg klippe enda litt mer av T-skjorten, slik at livet kommer enda høyere opp.

Ha en nydelig kveld!


 
ANNONS
 
Ifralahell

Ifralahell

19 augusti 2009 19:18

Vet du- jeg ble så inspirert av det innlegget jeg og. Har ikke kommet så langt som deg, men jeg er snart på vei! Har tenkt meg ut noe stoff- og tenkte å bruke en sort body faktisk- tror det kan bli kult i ryggen.

Kjolen din ble kjempe fin- utrolig at det kan være så enkelt. Likte de gule blomstene- nydelig mot det rosa. Jeg ser forresten rosa overalt i dag. Vært i byen og handlet inn til navnefest. Rosa lys, servietter, ballonger. You name it :)

Ønsker deg en super kveld videre

Klem

http://www.ifralahell.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

19 augusti 2009 20:16

Snyggelisnyggsnygg!!!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Mina

Mina

19 augusti 2009 20:26

Haha, så morsomt å se! Jeg sydde faktisk en "Jeanette-kjole" igår selv!:) Ganske lik i fargene som din også. Lyserosa topp og stoff i rosa, gukt og oransje:) Det gikk jo som en drøm å sy! Din ble jo kjempesøt! Da jeg tok på meg min, så synes jeg den ble litt for lang, og stoffet skulle begynt høyere opp på livet. Så jeg må nok fikse litt mer på den, før jeg viser den på;) Ikveld skal jeg sy "skulderhemper" på det grønne skjørtet jeg kjøpte på Slappen, så det blir en kjole:) Så spørs det om ikke det blir et kjoleinnlegg senere;)

Ha en herlig kveld!

Klem fra Mina:)

http://www.minasparadis.blogspot.com

 
Maria

Maria

19 augusti 2009 20:32

Ihh, Kaspara - hvor er den fin kjolen du har syet. Nogle gange er det det enkleste, der bliver finest ! Og så ser du så mild og smilende ud.

Klem Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Portofritt

Portofritt

19 augusti 2009 20:44

Hei Kaspara. Det ble virkelig flott! Helt enig i at det var en veldig god idé Jeanette hadde. Fint å se at det går an å gjøre til jenter i alle aldre. Det spørs bare om jeg selv kommer over terskelen med å finne fram symaskinen... Jeg har det visst med å bli sittende fast i tenkemaskinen.

Vil gjerne treffes i levende live snart. Det er sannelig også på tide at jeg inviterer hit. Bare vi får kommet et lite stykke videre her hjemme først ;) Klem.

http://portofritt.blogspot.com

 
Mari

Mari

19 augusti 2009 21:02

Å gurimalla!! Det der var nydelig Kaspis! Herlig sammensetning, herlig idè og nydelig dame :D:D:D Nå fikk jeg lyst til å lage meg kjole også gitt...Overrasket?? hihi. Jeg må nok (grunnet kroppsfasongen) lage en med empireliv, men det blir sikkert fint det også.

Jeg er helt elendig på blogging og kommentering om dagen. Det går rett og slett litt i hundre med jobb, hus og barn. Forhåpentligvis endrer det seg snart. Stor klem fra MAri :)

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
Ingen bild

Lilja

19 augusti 2009 22:00

Imponert over ALT det fine du lager Kaspara!!! Kjolen blei supersøt :)

Ha en fin kveld!
Klem fra Lilja

 
Lotten

Lotten

19 augusti 2009 22:00

Jättefin klänning du har sytt! En riktig Kaspara-design;-)

Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Ebba

Ebba

20 augusti 2009 07:48

Å så fin! Vilken himla bra idé. Har högst sykunnig mor och systrar men jag kan nästan inte trä en symaskin. Detta kanske till och med jag skulla klara av!

http://haljuteberget.blogspot.com

 
♥ Minmill ♥

♥ Minmill ♥

20 augusti 2009 08:34

Nå klapper jeg i hendene for deg, Kaspara. For en vanvittig fiiiin kjole. Helt fantastisk inspirerende å lese om hvordan du har sydd den. Jeg tror jo at du har sykunnskaper som er litt høyere enn gjennomsnittet som klarer å få den til å se fin ut. Tror ikke jeg ville prøvd meg på det nå. Og så er det veldig morro at du byr på deg selv, og viser deg fram på bloggen. Du ser jo så søt og grei ut.
Skjønner godt at du vil gå mye i denne kjolen, Kaspara. Herlig!!!

http://minmill.blogspot.com

 
Skrotmamman

Skrotmamman

20 augusti 2009 08:47

Den blev ju helt underbar! Vilka vackra färger! Så duktig du är =)

http://skrotmamman.bloggagratis.se

 
Rosa

Rosa

20 augusti 2009 10:49

Sååå genialt!!! Og så flott den ble : ))

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Ann Rita

Ann Rita

20 augusti 2009 11:53

Heisann:-)
Jeg ble også kjempeinspirert av det innlegget hennes! Noen idéer er bare strålende, og det var nettopp det denne var! Og SÅ morsomt å se hvor fin kjolen var også til voksne jenter, kjempefint ble det!
Jeg må nok prøve meg på en slik en til min lille niese. Bare jeg finner en bruktbutikk med herlige stoffer som ingen andre bloggere vet om ;)
Ha en fin dag!

http://frkfosli.blogspot.com

 
Lindas skattekammer

Lindas skattekammer

20 augusti 2009 17:22

Kjolen din ble superfin!
Jeg ble inspirert nå ;O)
Jeg har sydd litt i det siste, men det av nye tekstiler.
Du har inspirert meg til å se etter gamle retrostoffer på neste loppis.
Du syr så mye fint, utrolig flink til å sette sammen.

Klem til deg.

http://lindasskattekammer.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

20 augusti 2009 21:06

Så fiiiiiiin du er!!!! :))) Kjolen ble kjempesøt og var akkurat DEG!!! Du er altså så FLINK!!! Svisj, svisj så har du en ny kjole uten anstrengelse!! Fargene var nydelige!! Rosa og gult er en herlig kombinasjon og dette ble den perfekte kjolen! Jeg har også så lyst til å sy nå og skal se om jeg ikke kan sette av litt tid i helgen! I morgen er det fredag igjen hipp hurra!! Sakl på kunstnernes marked og gleeeder meg!!! Du burde hatt en stand der du også :)Ser at det er spådd regn men håper det ikke blir noe av!Jeg gledet meg til å komme hjem til Bolig Liv i dag men det lå ikke i postkassa! KRISE :(
Men du får ha en fin kveld i hvertfall! Klemmer fra en litt trøtt bloggervenninne :))

http://husetvedbekken

 
House of S & E

House of S & E

22 augusti 2009 22:31

Så nydelige, det må jeg også prøve. Gleder meg til loppehøsten, skal se om jeg ikke finner noen flotte stoffer selv. Har blitt veldig inspirert av deg!

http://www.houseofse.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se