Direktlänk till inlägg 24 juli 2009

Kaspara besøker Valby

Av Kaspara - 24 juli 2009 14:56

Mitt favoritt- interiørblad har siden det kom i salg i Norge vært "Boligliv".

Tror jeg har hvert eneste nummer, og mens jeg i blant har en opprydding i andre interiørblader, så er "Boligliv" fredet her hos meg.

Kjøpte siste "Boligliv", mens jeg var i Danmark. Satte meg godt til rette en kveld  på hytta i Kongsmark Strand og ble til de grader fristet av reportasjen om loppis-raid i Valby. Der  satt vi, ca. en times biltur fra dette himmerrik for loppoholics!!!

Noen dager senere satt vi i bilen med gps`en innplottet på Valby. Vi skulle ta en tur til København og Tivoli med ungene, men først skulle mor i huset få gå amok i Valby.

Jeg hadde tenkt å kalle Valby en forstad til København, men da protesterte min storesøster kraftig, hun hadde nemlig bodd i nettopp i Valby, da hun gikk på en male/reklameskole i Danmark. "Det er en del av København" prentet hun inn i hodet mitt, så herved er dette overbringet.

Med "Boligliv" i fanget i bilen og adresser plottet inn på gps`en inntok vi denne bydelen av København. Mannen min sammenlignet litt med Grûnerløkka med tanke på alle uteserveringsstedene som var fulle av folk langs hovedåren gjenneom Valby.

Vi fikk ikke vært innom alle stedene som det var skrevet om i Boliglivs reportasje, men de jeg pratet med i de ulike  butikkene kunne fortelle om enorm interesse for stedet og mange, mange som hadde valfartet til Valby etter Boligliv-reportasjen.

Her kommer min lille høyst subjektive vurdering av de stedene vi var innom:


VIGERSLEV KIRKES GENBRUG:

Gjenbruksbutikken lå i et butikksenter, ganske uvanlig og rommet masse!

De glade 20 kroners sengetøy som Boligliv fristet med var for lengst borte, og ikke et eneste sengetøy som lå der var interessant i mine øyne.

Her var det masse glass, porselen, bøker,brukte klær osv. Jeg tittet og tittet, men fant egentlig ikke noe som fristet foruten et par melkeflasker til rundt en tier pr.stykk

Det var 50% avslag på alle varene, og betjeningen var veldig søt og hjelpsom. Da de hørte at jeg var på jakt etter retro-sengetøy,fikk jeg til og med gå ned i kjelleren å lete. Dessverre var det magert i kjelleren også da.


BUTIKK  K9

Her var det nye, farveglade ting. Butikken inneholdt plastmatter, klær, farverike bokser, Tolex-stoler, puter, Rice-ting og mye annet. Knipset tre bilder fra butikken som du kan se ovenfor.


DRONNING DAGMAR

Her var det planter og nostalgiske ting i skjønn forening. På bildet i Boligliv kan en skue en Cathrineholm-kjele, for de som samler på nettopp dette. Det var ikke noe slikt her nå. Jeg så en skoleplansje til en billig penge i butikken. Det var en plansje med gorillaer til 70 danske kroner. Jeg er jo på jakt etter skoleplansjer, men denne tiltalte meg nok ikke helt.

Heller ikke her var det noe som MÅTTE bli med hjem.


RØDE KORS GENBRUG

Hadde ikke sengetøy, men bre klær.


ANNA BANANA  var lukket


QURIOSA

Butikken hadde dessverre sommerstengt. Denne butikken så virkelig fristende ut med fullt av spennde retrolamper hengende ned fra taket og mye annet. Troe den hadde blitt favoritten om den var åpen. Kanskje hadde det blitt lagt igjen noen penger her.


Etter denne lille runden var jeg egentlig allerede mett av Valby, og annonserte at "Nå er det vel tid for Tivoli", og det var resten av familien skjønt enig i!!!!

Tror nok jeg kjører forbi Valby neste gang jeg er på de trakter, men etter folk har gjort det en stund, blir kanskje nettopp Valbys butikker spennende igjen....

Ha en glad dag!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Nøtteskrika

24 juli 2009 19:26

God kveld Kaspara!

Å, nå ble jeg virkelig gjenbruks-shopping-sjuk! Så mye årgangssengetøy du har funnet! Valfarte-til-Valby vil jeg også - men det får bli neste sommer.

Ellers intet nytt under solen. Dagene flyr av sted og jeg flakser i vei med alle dens gjøremål. Den store barnedåpen hadde vi for to uker siden. Det var virkelig en stor dag. "Lille figur" var fantastisk skjønn i "retro-dåpskjolen" he he! Det er en 31 år gammel heklet kjole med Jon-Blund-lue, (familiedåpskjole). Vi måtte jo smile av han, for han var så søt med alle sine valker i den hekla drakta med lyseblå silkebånd. Hans far var ikke så begeistret som mor. Han ville vel egentlig at han skulle hatt noe litt mer "mandig" på seg som f.eks matrosdress...! (Han skjønner ikke sånt. Jeg hadde derfor et aldri så lite kulturhistorisk foredrag for han om dåpskjoletradisjonen her i landet. Tja, han ga seg etterhvert). Men han håper aldri han får se sin sønn igjen i et slikt "kostyme". He he! Selskapet ble gjennomført etter planen. Men det var en utfordring å være ammende mor i stakk og søljer, i tillegg være vertinne og servitør for 25 mennesker. Angret på at jeg ikke hadde hyret inn noen hjelpende hender, men det er ikke lett å få tak i folk i midten av juli. Vel, det gikk bra og alle var fornøyde.

Var innom Nr. 9 for ikke så lenge siden. Å, det var fantastisk vareutvalg! Mye bra og mange fine interiøreffekter.

Jeg har ellers hatt oppryddning og salg av diverse møbler. Samtlige stoler og en sofa ble kjøpt av en svært hyggelig dame som driver en kafe i Oslodistriktet. Det var tungt å si farvel til mange av mine kjære møbler. Men jeg vet at de vil bli tatt godt vare på og brukt av mange kaffedrikkende mennesker. Gleder meg veldig til å se møblene - "mine gamle venner" - i sitt nye hjem. Om andre enn deg leser dette må de tro jeg er smårar. Det er jo litt snålt å ha "vennskapelig" forhold til tause ting. Mannen i huset er ihvertfall oppgitt og mener det er ikke helt...vel, han om det.

Avslutter her. Må ned på kjøkkenet å assistere kveldsmåltidet. Gleder meg til neste inspirerende blogginnlegg fra deg.

Fjærklem fra meg.

 
♥ Minmill ♥

♥ Minmill ♥

24 juli 2009 19:40

Hei på deg skjønne Kaspara, og velkommen hjem til Norges land igjen. Du har vært på langtur i Danmark du, men jeg har vært på kort tur. Herlig sengetøy du har fått tak i. Jeg siklet litt på det gule du viser. Jeg synes nemlig veldig varmt om gulfarger for tiden.

Så synd at det var så utpelt og sommerlukket i Valby. Jeg var jo så spent på å se om du fant så mye flott ala det de viste i Boligliv. Reportasjen fenget meg og jeg skulle ønske jeg kunne dratt dit. Men jeg skjønner jo nå at det ville blitt litt bomtur. Men som du sier så vil vel besøk ved en senere anledning være smartere. Kan vel ikke forvente annet etter en reportasje i selve Boligliv. Fantastisk blad forresten som blir bladd mye i det Minmillske hjem også.

I dag har vi vært på lang båttur og hatt sol hele dagen. Skyene ligger innover i landet og har man båt får man krem været med seg.
I morgen reiser vi til Bø i Telemark og tar deretter freden på familietur til Larvik. Der blir vi til onsdag siden jeg skal på madonna konsert på torsdag. Angrer meg litt på at jeg skal på konsert, men jeg tipper at jeg kommer til å synes det er gøy når jeg er der.

Nå må jeg pakke, sier mannen min, og skuler på meg mens jeg sitter her foran pc'en. Så jeg tror jeg bør gjøre som han sier. He he. Ha en fortsatt fin kveld Kaspara. :) Klem Minmill

http://minmill.blogspot.com

 
Katrine

Katrine

24 juli 2009 20:17

For noen herlige fargerike bokser!! :) dekorativt og nyttig, kan ikke ble bedre

http://kk2266.blogg.no

 
M by M

M by M

25 juli 2009 11:11

Hei igjen!
Å..nå ble jeg nesten misunnelig på deg! Der skulle jeg gjerne vært!
Et lite tips om du vil ha litt hvitt opalglass du også...Nr.9 har en god del! Og gjenbruksbutikken ved Gokstadhaugen...Der lot jeg stå igjen en skål prikk lik den største i innlegget mitt ;-)
Klem fra M

http://www.marieverden.blogspot.com

 
Marthe

Marthe

25 juli 2009 12:15

Hei og hopp på en lørdag!

Først og fremst; takk for mail - så koselig å finne post fra deg i mailboksen:) Det har herved blitt sendt en i retur!

For et morsomt innlegg du hadde laget her. Rett og slett en liten guide til Valby:) Det så jo riktig så spennende ut i Boligliv, men det er vel det som er aberet med å skrive om slike steder; folk valfarter dit og plukker med seg alle godbitene før deg. Så kjedelig at du ikke fant et eneste retrosengetøy her! Eller noe annet som fristet. Jeg har også opplevd å være full av forventning til et sted eller butikk, og så måtte se skuffelsen i ansiktet når jeg har kommet dit.

Men jeg må allikvel si at butikken du knipset et par bilder av så ganske så fristende ut! Skulle gjerne hatt noen av de bokstavene!

Hehe, du måtte le litt når du så at jeg brukte heklelappen fra deg som duk? Tenkte meg du kom til å kommentere den;) Jeg har nok tenkt til å klippe den opp og bruke den som dekor, men den passet så fint under krims kramset på bordet, så den skal få ligge litt til;)

Her står rydding på agendaen i dag, så jeg får vel bare henge meg på mannen som allerede er i full sving. Ha en strålende lørdag Kaspara!!

Klemmer og smil fra Marthe

http://thinktank.blogg.no

 
christine

christine

25 juli 2009 18:21

gjett hvem som skal lokke kjæresten til å legge ferien til københavn neste år? k9 var en butikk helt i min gate! de har den søte krakken var rice som jeg har så lyst på :D og sjekk alle de fantastiske eskene og ikke minst de fargerike bokstavene, de kunne jeg har kjøpt en haug av, aldri sett sånne med farger på før! tusen takk for inspirerende bilder :D

http://gunhipswollenlip.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se