Direktlänk till inlägg 31 maj 2009

En tur til "Søta bror" i nydelig pinsevær

Av Kaspara - 31 maj 2009 14:41

 I går våknet jeg tidlig av solen som flommet inn soveromsvinduet. Jeg sjekket vindforholdene, for selv om jeg egentlig er en garva sjømannsdatter, liker jeg sjøen best vindstille. Etter mye blåst i den siste tiden, virket dagen i går perfekt for en tur til sjøs. Så var det å overtale resten av familien, hvilket  gikk smertefritt. Kort tid etter satt vi alle fire i bilen på vei ned til kaia og svenskebåten uten billett, hvilket er typisk oss som aldri er langtidsplanleggere. Jeg er alltid litt mer pessimistisk enn mannen her, og forbereder ungene på at det ikke er helt sikkert vi kommer med ferjen. "Det ordner seg", er far i husets filosofi, og som regel gjør det nettopp det.

Nok en gang fikk vi plass på ferja i siste liten. I nydelig sommerlig vær la vi hvalfangerbyen bak oss. På ferja koset vi oss med frokostbuffet, og særlig er isdisken fristende for ungene. Rødoransje Lollipop-is er visstnok verdens beste. Vel framme hos Søta bror i Strømstad, sto noen ulike ting på programmet foruten å handle inn kjøtt til grillsesongen. Mor i huset hadde ønske om å reise innom Tanum Loppis i Tanumshede. Det er et artig sted å kikke med flere hus og uthus med bruktting. Perfekt til skattejakt!

Prisnivået er noe forvirrende og uforutsigbart. Noe er overraskende billig annet overraskende dyrt. Særlig stoffer synes jeg det er relativt stive priser på. Dynetrekk til 80 kr. er noe mer enn jeg er vant til å betale for slike, ikke spesielt spennende var de heller. MEN......i et uthus ble jeg værende en stund. Det var rotete og uoversiktelig, men rommet noen fine skatter i mine øyne. Under noen madrasser og puter, fant jeg nemlig et nydelig vatteppe i guloransje toner. Det var ikke tvil om at dette skulle skifte statsborgerskap!  Like ved siden av fant jeg også en rosastripete bolsterpute som var nydelig til vatteppet. Fornøyd skulle jeg gå ut døren, da jeg også oppdaget et fint horn som også  ble med på lasset.

I en annen bygning var det flust med lamper og lampeskjermer, også er morsomt sted å titte. Tok med meg en rosa, bohemsk  skjerm med pomponger. Den kostet 30 kr. Vatteppet regnet jeg med ville koste litt siden jeg så dynetrekk til 80 kr, men nei det kostet bare 30 kr. Jeg var superfornøyd! Bolsterputa kostet også 30 kr. og hornet skulle de ha 75 kr. for.

Jeg hadde med fotoapparatet og planen var å ta bilder til bloggen her på Tanum Loppis, men jeg var nok for mye i skyene til å tenke klart! Mann og sønner synes det er artig å stikke innom dette stedet, men en halv times tid er nok for dem. Dere kan jo tenke dere at jeg må konsentrere meg dypt og fare rundt som en virvelvind, for ikke å trette ut resten av familien fullstendig. Selv kunne jeg tuslet rundt her i evigheter og snuse i de utallige hyllene.

Vi var også innom en låve ikke  langt unna grensen som selger gamle ting og tretønner. Her fant jeg noen få stoffer som surrer og går i vaskemaskinen i dette øyeblikket samt en stolpute med retrostoff som måtte bli med;  en bitteliten ting, men selv den gjør meg i godt humør.

Foruten loppiser måtte vi innom Nordbysenteret og avlegge BR-leker et besøk og Indiska også.

Hjemover havnet vi på ferjen mellom Moss og Horten og hadde en nydelig liten overfart oppe på dekk. Solen skinte fremdeles, og det var godt å hvile ben og bare la humla suse.

Nederste bilde er sønnene mine på vei ut fra byen vår.De er langhårete karer med en forkjærlighet for hodeplagg. Tror nok de kommer til å innta stranden i juli med badebukse og luer!

Det nye fotoapparatet er i hus, og det var godt å få knipset litt bilder igjen. Jeg må innrømme at det blir litt lite tid på blogging for tiden. Været ute frister enormt! Det har blitt lite tid til besøk rundt på bloggene, men jeg tar det igjen en dag! Ingen er glemt!

Ha en fortreffelig 1.pinsedag
 
ANNONS
 
Lotten

Lotten

31 maj 2009 18:39

Vilken härlig dag ni valde att åka på Sverige-tur - vädret har ju varit underbart! Tanums loppis har jag länge velat besöka..... kanske skall jag ta mig en tur i sommar ;-) Vaddtäcket i orange var jättefint!

Ha en skön söndagskväll i solen!
Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
formigrafisk

formigrafisk

31 maj 2009 22:41

De er rare disse håpefulle. Også er nok jeg blitt for gammel til å skjønne at man bare MÅ ha lue på en av de varmeste dagene til nå...
Ta bilder fra dertilliggende badesesong og vis dem om 30 år :D
Skryt til deg for å ta slike bråturer på hælen! Du har jo også virkelig fått med deg godbiter hjem. Loppis i Sverige skal jammen jeg ha som sommermål. Drømmen er jo et torp, men det er greit å begynne litt i det små...
Klem :D

http://formigrafisk.blogspot.com

 
Ingen bild

Nøtteskrika

1 juni 2009 09:19

God morgen Kaspara!

Så fine, bløte loppisfunn du har gjort i Sverige! Den bolsterputa var fantastisk fin, jeg er bolster-frelst! Men det går jo år mellom hvert "stripete" kjøp! Skulle du få overskudd av bolster og legger det på salgsbloggen ja da kommer jeg løpende-kjøpende!

Mitt siste bolster kjøp var faktisk på et loppis som Fredtun folkehøyskole arrangerte - en religiøs folkehøyskole. Puta var fra skolens putelager fra gamledager og den eneste gjenlevende jeg kunne finne. Den var rød og grønnstripe. Det morsomme var at den var merket med Fredtun - akkurat som dine ting med "kasparalapper". Puta er i fin stand og med hode på den drømmer jeg bare om gode gjerninger og paradisisk idyll he he!

Idyll ja, det er virkelig pinsedagene. Været er flott og i går var vi hele dagen på verandaen. Jeg var høy på sol, kaffe, kaker og skravling. Vi hadde besøk fra Oslo-kusine med mann og barn som skulle hilse på lille figur. Vel, nå må jeg gjøre i stand kaffe og frokost - og nyte nok en deilig dag i solskinnet.

Fjærklem fra meg.

 
Lycke

Lycke

1 juni 2009 09:24

Hej goa Kaspara!!! Jättefina grejer du hittat..det står ju Kaspara på dem..lät som en härlig tur det där! känner så igen mig att inte kunna/vilja planera saker i förväg, jag är också en spontan-donna, som bara får infall och gör grejer...gillar inte alld att planera och blir lätt stressad av att ha saker inbokat...!
Lät som att man kunnat vandra runt där hur länge som helst...nu blev jag allt loppissugen igen...trots go-vädret, hihi, är mest ute i trädgården och joxar annars...

Morgonkramar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

1 juni 2009 10:29

Heisann Kaspara :)) Ser dere har hatt en flott tur til søta bror i helgen!
Herlige funn!!! Den stolputa var rett og slett fantastisk i både farger og mønster og de andre putene var jo også herlige kupp!! Innmari synd at loppesesongen er over for denne gang. Skulle gjerne hatt med meg et par til før sommeren.
Heldigvis har vi rødekorsbutikken hvoe jeg gjorde noen funn forrige dagen. Har bare ikke rukket å legge det ennå. Vi jobber som gale på kjøkkenet i varmen. Det var litt tyngre å legge fliser enn vi først trodde men vi ser det blir som vi har ønsket oss så da får vi bare ta tiden til hjelp og holde ut prosessen. Blir lite tid til blogging om dagen men får ta det igjen etterhvert. Ha en fin dag videre alle sammen! Klemmer fra en kaffedrikkende Kardemomme :))

http://husetvedbekken

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se