Alla inlägg under april 2009

Av Kaspara - 20 april 2009 17:46

Da jeg så Kardemommes fantastiske lappeteppe på bloggen i går kveld, MÅTTE jeg "lappetisere"  litt jeg også, med en ENESTE GANG!

Jeg har flere halvsydde lappetepper liggende her hjemme, men de fikk ligge. Jeg måtte lage et bittelite prosjekt, nemlig lappegrytekluter.

Dermed begynte jeg å klippe opp små firkanter i loppisstoffer og sy de sammen. Monteringen er jeg i ferd med nå, men bildene ble tatt mens de enda var umonterte. Det er så gøy! For dere som ikke har tålmodighet til et flott stort teppe, kan jo grytekluter være en begynnelse.

Jeg kjeder dere vel i hjel med grytekluter for tiden, jeg er jammen  litt ensporet nå!

Så for virkelig å kaste lys over det jeg nå skriver, legger jeg ved nok noen gryteklutbilder. Synes stoffene i gult og lilla kledde hverandre.

Til slutt ser dere tre bilder fra hagestua. Her satt vi og spiste frokost på lørdag og søndag. Jeg er så glad i blomsterbildet over sofaen. Det pleide å henge på sommerhytta til farmor og farfar i barndommen min.

I dag skal mor i huset på "Varulvene" igjen. Høres skummelt ut, men slapp av ;jeg har ikke så veldig skarpe hjørnetenner, hi, hi.

Det er kort sagt noen gode venninner som skravler og spiser god mat sammen.

Så er det jobb på skolen i morgen. Skal ha 7.trinn i Kunst og håndverk med den russiske kunstneren Kandinsky som tema, kunne ikke vært bedre!

Ha en god kveld!ANNONS
Av Kaspara - 19 april 2009 18:33

Det lekende designekteparet Ray og Charles Eames er og blir mine store favoritter. Jeg er så heldig å eie en hvit gyngestol av disse to, men kunne godt tenkt meg flere ting. Den farveglade knaggrekken "Hang it all", har lenge stått på ønskelista mi.

Her en dag da jeg kikket innom Etsy, måtte jeg smile da jeg fant malerier av Eames-møbler. Det er Nan Lawson som har signert disse bildene.
Kunne godt tenkt meg maleriet med den sorte Eames-stolen med skrift jeg! Eller kanskje den rosa hadde sklidd fint inn?

Så går du og drømmer om Eames-møbler, er det mulig du kommer billigere ut med et bilde av Lawson. Fikk faktisk ikke sjekket prisen.

Falt også for bildet med alle wallstickers-trærne funnet på Etsy.

Sa jeg ikke i går, at fotball kan være risikofylt for menn i førtiårene?

Vel, mannen min kom hel hjem i natt, men en keeper ble innlagt på sykehus og en annen av den gode årgangen ble utstyrt med krykker.

Nå er de tre gutta mine på fotballkamp og heier på bylaget. Selv har jeg sparket fotball med smågutta i hagen i dag. Det er alltid populært, men de påsto at jeg dyttet mye. Hmmmm.......

Ha en oppegående kveld!


ANNONS
Av Kaspara - 18 april 2009 21:31

Farven oransje oser av så mye energi, synes jeg. Jeg kjenner at jeg trekkes mot den. Det oransje vatteppet  regelrett ropte på meg gjennom rommet på et loppemarked en gang.  Jeg har vist det mange ganger før, jeg vet det, men jeg er så utrolig glad i det.  På dette vatteppet ligger nå nye putetrekk jeg fant i Danmark. Spesielt betatt er jeg av det med oransje/gule blomster på hvit bunn. Det er som jeg har sett dette stoffet før en gang, kanskje i et interiørblad.

Ellers går gryteklut-produksjonen sin gang. Her er  et par laget av en oransje blomstrete duk samt dynetrekk fra loppemarked. Oransjefarven er så intens, men sammen med den sarte rosafarven roer det hele seg ned, synes jeg.

Nå er ungene i seng etter at vi har hatt lørdagskos uten far i huset. Han er på reuninon for fotballklubben han spilte for en gang. Det har vært kamper i hele dag, skumle saker for menn i førtiårene! Det er nok en stiv og støl far i huset her i morgen. Dagen blir avsluttet med god mat og mimring for fotballkarene, og husets eldste fotballspiller forventes ikke hjem på lenge.

Da benytter jeg anledningen til litt blogging på lørdagskvelden.

Har hatt koselig besøk i dag av en søt venninne fra gymnastiden. Hun bor nå i Oslo, og det er stas når hun entrer barndomsbyen. Smågutta satt i utestua i to timer i formiddag  og skrev og tegnet møysommelig bursdagskort til henne. Hun fyller nemlig år på tirsdag.

Ønsker alle som måtte plumpe innom bloggen i kveld eller i morgen formiddag en riktig god helg!

Av Kaspara - 17 april 2009 09:49

I går fikk jeg en søt hilsen i postkassa fra snille Frk.B For en stund siden viste hun en herlig oransje og hvit gryteklut på bloggen sin. Med min gryteklut-fetisj gikk ikke denne grytekluten upåaktet hen, og jeg la igjen en kommentar om at jeg synes det var en herlig gryteklut.

Dermed postla  Frk.B grytekluten samt noen fine heklede blomster i de mest kaspariske farver og sendte meg. Så søtt gjort!

Med min nyervervede gryteklut, ble jeg inspirert til litt omskiftninger på den gamle håndklehylla på kjøkkenet. Utrolig hva ting fører med seg!

Ja, så står vi ved inngangen til helg igjen. Jeg er en bollebakedame i dag, og har deig til heving nede på kjøkkenet. Har lovet gutta ferske boller med melisglasur etter skoledagen. Må jo kose seg litt på en fredag!

I dag skal vi lære gutta spillet Junior-fantasi som vi kjøpte for noen dager siden. Tipper Kaspara mimer de fleste oppgavene, for det elsker hun.

Minstemann er tegne-elskeren over noen og kommer nok helst til å løse oppgavene med blyant i hånden. Eldstemann kommer til å mime like mye som sin mamma og far i huset ; ja han kommer til å variere stort.

Ellers er det "Norske talenter" på tv igjen, og det gleder vi oss stort til.

Koselig med programmer som hele familien kan like.

Ha en nydelig fredagskveld og slapp nå godt av!
Av Kaspara - 16 april 2009 20:58

Vi deler et  skjebnefellesskap Maya og jeg. Dette har ført oss sammen. Vi har nemlig fra å være to helt anonyme interiørbloggere med dekknavn og skjulte adresser, latt oss intervjue og fotografer for magasinet Kamille.

Det hender nok vi klør oss litt i hodet og undres på om vi er komfortable med valget, men vi valgte likevel å stupe ut i det.

Plutselig ser jeg Kamille-bladet overalt! Jeg ser det hos tannlegen, i bladkurven til naboen, i min faste matvarebutikk,  hører at min niese abonnerer på det. Man kan jo nesten bli paranoid av mindre, hi, hi!

Etter vi hadde sagt ja til reportasjen i Kamille har Maya og jeg mailet litt sammen. Nå har jeg så lyst til å presentere henne for dere som ikke har besøkt Mayas blogg tidligere. Den er absolutt verdt et besøk!

Maya har som undertittel på sin blogg "Kreativiterende virrvarr på 51 kvm" , og kreativ det er Maya. Hun finner på mye  spennede i sin herlige loftsleilighet. Her er det farver i skjønn forening , morsomme ideer og  etniske innslag. Besøk henne da vel!

 I ettermiddag  har det vært fotballtrening med minstemann, og det er veldig koselig å sitte der på scenen i skolens gymsal. Både fordi det er gøy å se de ivrige og glade førsteklassingene og fordi det er supersosialt.

Vi mammaene (det er flest mammaer med)  sitter på rekke og rad på gymbenker og skravler om alt fra strikkeideer og hekleideer, matoppskrifter og skole. Det har hendt jeg har tatt med meg hekleriene mine, og nå har jeg tilbudt lynkurs i hekling av bestemorruter til de andre mammaene som vil. Neste gang blir det nok virkelig "Hekleklubben Grei" som sitter der.

Ha en herlig kveld!

Pez

Av Kaspara - 16 april 2009 10:29

Dette er ikke hverdagskost, men i dag hadde jeg tenkt  å slå til med to innlegg. Her kommer det første i rekken, mens det andre kommer etter gutta er hoppet til køys.

Sønnene mine og jeg har begynt å samle på farverike Pez-figurer, disse sukkertøybeholderne som har eksistert i en årrekke. Etter vi så bildene jeg har sakset fra Flickr, ble vi enige om at en sånn vegg ville vi også ha!
Kanskje blir det veggpynt nede i kjellerstua vår som står på tur for og pusses opp nå. Jeg synes rett og slett det ble fantastisk flott med en slik Pez-vegg, rent monumentalt!
Det er kanskje ikke nødvendig å stappe i seg ALT det søte innholdet i disse figurene eller man kan jo dele brøderlig.

Nederste bildet er vår ørlille samling. Vi har nok kjøpt flere i åras løp, men hvor har nå de tatt veien???

Det er en lang vei å gå for å få en tilsvarende vegg som på Flickr-bildet, men vi er på vei!

Ha en glad dag!

Av Kaspara - 15 april 2009 20:51

Da jeg kom hjem med det nyervervede lilla plastteppet i går, holdt jeg nesten på å få sjokk over hvor stort det var. Vel, jeg hadde jo målene på det og sett det i butikken til Tove, så det burde ikke komme som noen stor overraskelse. Det sier kanskje mer om min evne til å se mål og størrelser for meg.

Jeg fant fort ut at det ikke passet så godt i salongen. Så prøvde jeg under det lange spisebordet, og der var det egentlig flott i farven. Det ga mer farve til rommet, og var også nydelig til bildet av Gunnar S.Gundersen som jeg er så glad i.

Men intet skal være uprøvd, så jeg slepet det med meg inn i lillestua også. Da jeg la det utover, dekket det nesten hele gulvet, og ga en litt innestengt følelse. Fant ut at jeg måtte la deler av det være innunder vinkelsofaen, og få litt av gulvet fram. Slik var det da sønnene mine entret hjemmet etter endt skoledag. For en jubel!!! I et nesten teppeløst hjem, var det stor luksus med et stort teppe. Eldstemann bare la seg rett ut på det med en gang med et salig smil om munnen. "Det er det fineste teppet i verden, mamma!"  Han har for lengst proklamert at lilla er favorittfarven hans.

Litt spill på DS var lov etter skolen, og begge ofret den komfortable sofaen til fordel for det nyanskaffede teppet. De tok med hver sin pute på teppet, og der ble de delvis sittende delvis liggende. Da far i huset kom hjem, løp de han i møte for å fortelle om den store begivenheten; det var kommet et teppe i det kaspariske hjem!

Ungene frydet seg så over teppet på denne plassen, at jeg  ikke hadde hjerte til å ta det tilbake til spiseplassen. Selv om det er av plast, lunet det godt på våre kalde gulv. Lillestua er stedet vi sitter mye på kveldene, så det var skjønt å få teppe under føttene.

Også i dag har eldstemann høylydt gitt uttrykk for sin begeistring for teppet. Litt morsomt!

Ellers legger jeg ved et bilde av det som står plassert oppe på et av pidestallskapene våres. Den rosa vasen fant jeg i en bruktbutikk i Porsgrunn i går. Likte så godt den runde, gode formen.

Er det forresten noen som vet hvor man kan få kjøpt kraftige, lange kirkelys?? ( 3 cm. i diameter) Før i tiden solgte Ikea dette, men det er det slutt på det jeg vet.

Stedet jeg trenger kirkelys til er vegglysestaken på de nederste bildene.

Hadde alltid brennende lys i denne på kveldstid før. Fant denne vegglysestaken med speil på et loppemarked i Gøteborg for flere år siden.

Litt trist er det at den står der med nakne, tomme lysholdere.

Nå skal jeg holde far i huset litt med selskap og se på fotballkamp med han.

Vel, aner ikke hvem som spiller, men litt gem og selskapelig kone må jeg da være i blant.

Ha en herlig kveld der ute!Av Kaspara - 14 april 2009 20:25

I dag har jeg beveget meg over i Telemark fylke med butikken Pynt for øyet. Pynt drives av bloggeren Lykke og lykkeliten og er absolutt verdt et besøk. Om man bor et stykke unna, kan man handle på nettbutikken til Tove : www.nettpynt.no

Jeg var innom Pynt en gang før jul, og nå fristet det med nok et besøk. Jeg har lenge ønsket meg et stort  lilla og hvitt plastteppe, og kikket rundt i interiørbutikker og også nå senest i Danmark etter nettopp dette uten hell. Jeg visste at Tove hadde slike store lilla plasttepper, og derfor fikk bilen i dag passere fylkesgrensen til  Telemark.

Målbevisst skrittet jeg i vei til Pynt i hovedgata i Porsgrunn, men da jeg så kom fram, var den stengt og helt mørklagt. Hmmm...Var Hannah syk og Tove hjemme tro?  Klokka var halv elleve, og tanken slo meg også at den kanskje åpnet elleve. Derfor fant jeg en matbutikk og handlet like godt matvarene vi trang her. Like borte i gata falt blikket mitt på et butikkskilt med "Sudan-hjelpen". Her ventet en bruktbutikk og en liten spennende skattejakt.

Det spiller ikke så stor rolle om jeg ikke alltid finner noen skatter. Det er selve spenningen i det en entrer inngangsdøren, og leter i hyllene med blikket etter små bortgjemte skatter som er en del av pasjonen.

Et par putetrekk, en vase samt to små skåler fikk være med i en stor brukt pose ut døra, og så var det tid for å se om Tove var dukket opp på Pynt.

Det var hun, og flittig som hun er satt hun og heklet på et fantastisk teppe i blomsterteknikk.

Jeg fant det lilla og lyse plastteppet som nå ligger på et av gulvene i 1.etasje (Tar den i morgen jeg)

Det var koselig  å se Tove igjen og litt prat rundt blogging blir det jo automatisk.

Knipset noen bilder i butikken hennes og det er dette som er dagens inspirasjonsbilder. Det er så mye frodig og så mange farveklatter å hvile øynene på i den butikken. Det er fare for at jeg hadde slitt ned gulvene på Pynt, hadde jeg bodd litt nærmere.

Synes det første bildet gir et godt inntrykk av hva som venter deg om du besøker butikken. De utrolige søte barneklærne på det ene bildet er laget av andre bloggere. Det lille søte sommerskjørtet har Maria- Frk.Fryd sydd, mens de herlige kjolene er merket "Barn igjen".  Disse er det Mama Brown samt Marie in Wonderland som står bak, henholdsvis mor og datter.

Ønsker dere alle en fin første arbeidsdags-kveld!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se