Direktlänk till inlägg 21 april 2009

Platecover og Kandinsky

Av Kaspara - 21 april 2009 21:49

Jeg synes mange gamle platecover kan være så fine. Det hender jeg står på hodet opp i gamle LP-platekasser  i bruktbutikker. Her om dagen kjøpte jeg et knallrosa cover, som jeg tenkte virkelig kunne gjøre susen i en tallerkenhylle. Billig og fin grafisk greie, som kanskje kan være en ide for de som ikke har fått øynene opp for gamle platecovere.

I dag har jeg  viet en del av dagen til den russiske, avdøde kunstneren Wassily Kandinsky. Har hatt Kunst og håndverk på 7. trinn med tema Kandinsky. Her har det vært noe teori, samt at vi har malet Kandinsky-inspirerte bilder. Jeg har også malet, fordi jeg tror entusiasme smitter.

Tror det er langt mer inspirerende om læreren også maler, enn står og kikker på elevmassen. Selvfølgelig tar jeg meg en runde i ny og ne, spør og gir respons også, men jeg bretter opp ermene og sier; dette MÅ jeg bare gjøre jeg også!

Vi har også malt til den musikken Kandinsky ofte malte til. Det var mye geometriske figurer i omløp under malingen. Sirkelen var den fullendte form i følge Kandinsky. Den var harmonisk og til og med romantisk!

Flere av bildene  til Kandinsky kunne vært arbeidsstoff til flere mattetimer forøvrig; hvor store er vinklene i trekantene han har malt, hva er radius og diameter i sirkelene osv. i det uendelige.

Jeg har jobbet mye med barn og kunst i skolen, og mitt inntrykk er at barn er VELDIG mottakelige for kunst, nysgjerrige og interesserte.

På skolen min pleide jeg å holde en del kunstsamlinger for hele skolen i løpet av året.  Her har jeg tatt for meg alt fra Frida Kahlo, Oda Krogh, Odd Nerdrum, Frans Widerberg, Friedrich Hundertwasser, Paul Klee, Rembrandt,

Miro osv. osv,

Mange husker kanskje enda at jeg hoppet rundt som Odd Nerdrum i tuppert stort hår, lang serk og sandaler. Synes det å lage litt stemning rundt disse seansene var litt av greia. Fant musikk den aktuelle kunstneren likte, lagde stilleben med ting kunsteren var opptatt av, lagde power point

 med masser av bilder kunstneren hadde malt samt fortalte fra livet til den aktuelle kunstneren. Var det mulig prøvde jeg å kle meg i kunstnerens ånd også.

Viser tre bilder av Wassily Kandinsky, en kunstner som lett fenger barn.

Lenge var hans bilder ikke tillatt i Russland under bolsjevikene. Heldigvis kom de fram i lyset etterhvert ,slik at vi kan glede oss over farvene hans og de  glade krumspring.

Viser også tre bilder tatt i klasserommet i dag.

Nå er jeg litt "slips" kjenner jeg. Har hatt med skolekamerater av guttene hjem, samt at de fleste ungene i gata har vært her også. Det var fullt til randen rundt langbordet, da jeg serverte lunkne boller med melisglasur på og melk i kveld. En mamma som skulle hente en av guttene i klassen slo seg ned rundt det glade bollebordet også. Koselig! Nå skal jeg ta meg en liten bloggrunde og stupe i seng.
Ha en malerisk aften!
 
ANNONS
 
Katrine

Katrine

22 april 2009 08:56

Så fantastiske platecover! som du vet var jeg på leting i samlingen til pappa når vi var hjemme igjen i påsken. Må nok gå grundigere til verks neste gang, fant nemlig bare en liten prosent av samlingen, og jeg vet det skjuler seg mange fine skatter der. Jeg er veldig fornøyd med mitt "bonanza" platecover, og det pipper opp :D
Ønsker deg en kjempe fin onsdag, Kaspara!
Stor klem fra Katrine

http://kk2266.blogg.no

 
Småbyliv

Småbyliv

22 april 2009 09:03

Hei! Så supre bilder :) Har to store Kandinsky-postere i rammer på veggen her i heimen. Digger han!!
Hørtes ut som en slitsom - men veldig koselig da du hadde hatt forresten!! :o)

http://smaabyliv.blogspot.com

 
esmaralda

esmaralda

22 april 2009 09:27

God morgen Kaspara!
Du verden som du står på!
Høres ut som drømmelæreren i klasserommet, -så engasjert i det du gjør!
Klart kunst er gøy, og ekstra morsomt når læreren gjør den forståelig for målgruppa, og blir med når ting skal lages!
Så aldeles nydelige grytekluter du har kreert, i lapper! De likte jeg kjempegodt!
- Og hjertene dine blir jo bare finere og finere! Så gøy!
Ha en vidunderlig dag! )
klem fra esmaralda

http://esmaraldashus.bloggratis.se

 
Marthe

Marthe

22 april 2009 10:07

God morgen kjære Kaspara!

Holder på med mail til deg, men må bare innom her å neie mitt dypeste nei og bukke mitt dypeste bukk for verdens fineste og mest omtenksomme bursdagpakke som kom i posten i går!! Ble så glad når internett funket igjen i dag, for frustrasjonen var rimelig stor i går når jeg satt der med all takknemligheten min og ikke fikk skrevet verken mail eller kommentar til deg. Hjertet blir helt PERFEKT på lillejenta sitt rom, kortene likeså, og fuglen har fått bo på stua (blogger om det i dag, så da får du se):) Jeg har ikke ord for hvor snill du er...

Du virker som en fantastisk lærer! Har gått kunst og håndverk på videregående, og jeg vet hvor mye lærerens entusiasme og læringsmetoder påvirker elevene. Du er jo rene drømmelæreren! Ser deg for meg der du hopper rundt i kjortelene din med flagrende Nerdrum hår - det må jo ha vært et syn! Frida Kahlo var min store inspirasjon når jeg gikk på skolen... Tror jeg har sett filmen om henne ti ganger. Hun levde et fascinerende liv som gjenspeiler seg i maleriene hennes.

Men du, alt dette kan jeg jo snakke mer om i mailen til deg, så slipper jeg å ta opp all plassen her. Måtte bare takke for gaven så fort jeg fikk mulighet til det - det varmet så veldig!

Ha en glad dag kjære Kaspara!

Klem fra Marthe

http://thinktank.blogg.no

 
Mina

Mina

22 april 2009 12:16

Ja, du må virkelig være en drømmelærer!! Høres veldig bra ut for elevene med en så engasjert lærer. Ser deg for meg i Nerdrum kostyme her nå..knis..:) Det øverste bildet du viser her likte jeg såå godt! Så søtt det coveret til LP plata var! Jeg faller så for rosa:) Og nå kommer jeg til å falle for LP plater fremover også;)

Ha en fin solskinnsdag!

http://www.minasparadis.blogspot.com

 
alvorada

alvorada

22 april 2009 17:17

Hi-hi, jeg synes jeg ser deg flaksende rundt i klasserommet i ekte nerdrumstil! Kan tenke meg at du er utrolig dyktig i jobben din, elevene dine er heldige som har deg. Ser ut som om det er et par små kunstnerspirer blandt dem også!
Kjempefint platecover også! Jeg pleier også alltid å gå gjennom lp-kassene når jeg er på loppis eller bruktbutikker, men det er sjelden jeg finner noe jeg virkelig liker.
Ha en kunstnerisk ettermiddag!

http://www.alvoradarosada.blogspot.com

 
Haust

Haust

22 april 2009 18:29

Så fint platecover! Har jammen ikkje tenkt på å kikke på desse i bruktbutikken, men det skal eg gjere neste gong eg er der! :D

Eg kunne gjerne tenke meg å vere elev i klassen din, det høyrest ut som om de har hatt det kjempekjekt!

http://www.posidriv.blogspot.com

 
Victoria

Victoria

22 april 2009 20:28

Jag önskar jag fått gå på dina lektioner! Och vilket fin skivomslag, jag har länge tänkt jag skulle göra något av mina gamla LP-skivor som står i en låda i källaren, men ännu har det inte blivit av. Men de är ofta så fina att det är synd att de inte får synas mer. Ha en skön kväll!

http://vintage-victoria.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

24 april 2009 17:08

Tror aldrig jag lämnat tassavtryck hos dig förr. Men nu blev jag så inspererad av ditt inlägg om att måla och alla de vackra bilderna. Konstnären har jag dessvärre aldrig hört talas om förr. Men jag blev så glad att höra att du tror på att även läraren ska måla tillsammans med sina elever och inte bara se på. En av mina söner går estetisklinje på gymnasiet med inriktning bild och form och deras lärare total vägrar att visa vad hon målat. Trots att hon jobbat som designer och konstnär. Detta leder till att eleverna (vissa av dem) har svårt att förstå vad hon menar och varför hon vill att de ska teckna annat än manga.
Jag målade mycket förr men de senaste 18 åren har det varit lite till och från med det. Jag tycker fortfarande om färg och form, men uttrycker mig med andra medel än just färg för tillfället.
Du har en jättefin blogg!

http://charlottas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se