Alla inlägg under mars 2009

Av Kaspara - 7 mars 2009 15:48

Hadde bilde av noen herlige fugler (wallstickers) her om dagen, men manglet nettadressen til utsalgsstedet. Så fikk jeg en kommentar fra Marielle som var så søt og gi meg nettadressen til noen som selger fugler som ligner. Det er  inke.nl  Der var det også andre morsomme og lekre wallstickers som blant annet strutser, krokodiller og trær.

Synes spesielt fuglene er så utrolig fine, at jeg må vise dere disse også.

Her snør det, og i løpet av natta kom det nytt hvitt lag på bakken.

Eldstemann har vært på besøk hos en klassekamerat ,og yngstemann har vært med bestekompis/nabo på biblioteket. Far i huset som er litt lyd/bilde-freak har koset seg i butikker som selger tv/musikkanlegg osv.,

og jeg har begynt å sy et nytt sommernett.

Nå suller vi alle litt med vårt, før vi alle fire skal reise til en av eldstemanns klassekompiser og tilbringe lørdagskvelden sammen med en koselig trebarnsfamilie. Det morsomme med oppstart på skole og nye  skolekamerater er jo at det ofte følger med en familie og nye venner på kjøpet. Artig når både barn og foreldere matcher!

Ha en nydelig lørdagskveld i mars!ANNONS
Av Kaspara - 6 mars 2009 16:27

Ja, så er slagbenken som var lutet blitt hvit. Heldigvis angrer vi ikke.
Den ble innviet  til frokost i dag. Ungene som vanligvis sitter på stoler rundt bordet, satt seg andektig ned i den nymalte. De synes alltid det er så morsomt  med nye ting i huset eller ting som pusses opp.

Jeg kommer sikkert til å bytte rundt på puter og styre i noen dager, før jeg finner det jeg synes ble finest i benken.

I vinduet står lampen som jeg trakk med retrostoff, og den blir nok der. Måtte bare prøve den knallgule loppislampa for moro. Det er litt gøy å se hvordan ting endrer karakter og uttrykk med ulike farver.

Slagbenken var nok moden for maling, for jeg benyttet enhver anledning til å dekke den med store vatt-tepper. Hele rommet virket lysere med hvit slagbenk.

Så er det fredag igjen, og fredags-feelingen er på plass. Det blir hjemmelaget pizza og "Norske talenter" i kveld.
Ha en herlig start på helgen dere!  ANNONS
Av Kaspara - 5 mars 2009 20:32

Det er mange fristelser her i denne verden, og her er noen ting som virker fristende på meg.

Jeg synes disse wallstickers-fuglene jeg har funnet et sted er så herlige.

Jeg husker bare ikke HVOR jeg fant dem. Noen som vet hvor disse finnes ?

Ellers liker jeg den gamle Kaiser-lampen godt og gamle ukeblader er jo bare et eldorado å finne. De gamle bildene er jo fantastisk dekor!

Som lærer gjennom mange år er skolekart og skoleplansjer noe av det jeg aller mest drømmer om. Jeg blir virkelig myk i blikket, når jeg ser slike ting.

Dessuten synes jeg kart i seg selv er veldig spennende. Jeg er typen som kan legge meg med atlaset  i senga, ta for meg verdensdel for verdensdel og har gode ,gamle Drillos geografi-spørrebok i bokhylla.

Tror faktisk jeg har klart å påvirke en del elever til å elske geografi også, entusiasme for en ting smitter jo gjerne over.

Har hatt en del større gutter gjennom årene som har villet gå ved siden av meg i friminuttene jeg hadde inspeksjon og få servert spørsmål som  "Hva er hovedstaden i Peru ?"  Det gikk litt sport i slike ting, og det var kjekt å bruke Drillo som eksempel i sin tid.

Til slutt; får man nok av herlige, gamle bokser? Ikke jeg!

I morgen skal jeg prøve å få fotografert den nymalte slagbenken til dere.

Ha en super kveld!Av Kaspara - 4 mars 2009 17:29

I dag har jeg vært på lunsj-besøk hos søsteren min, hun som driver en interiørbutikk i hjembyen vår.

Hun opererte den ene armen i går, og hva kan en lillesøster gjøre for ugagn på besøk hos en litt redusert søster ? Jo, endevende på bøker og møbler, leke en kombinasjon av stylist og fotograf. Lillesøstre kan som vi vet være en plagsom rase......

Søsteren min har en forkjærlighet for designlamper og designstoler. Rundt et  lutet gammelt spisestuebord, har hun plassert en Eames-stol, en stol av Saarinen som heter Tulip chair samt sin nyanskaffede Ghost-stol designet av Philip Starck. Denne stolen er nesten som "Keiserens usynlige klær". Kikk godt etter på bildene, og du vil oppdage den!

Etter vi hadde spist deilig lunsj og skravlet om interiør, skred jeg til verket; myste inn i skap og tok meg en runde i alle rom.

Jeg plukket ut noen av mine favoritt-ting og fotograferte. Viser dere den herlige gamle japanske dukken søsteren min kjøpte i en antikvitetsbutikk i København for flere år siden. Liker så godt tekannen på bildet også.

Så har søsteren min en drøm av et gammelt patchwork-teppe. Det er det fineste patch-workteppe jeg noensinne har sett. Det er laget av blanke silkestoffer pluss litt speilfløyelsesstoffer. Ser for meg at det å bruke slips for eksempel kunne være fint i et lignende teppe. Min drøm er å sy noe lignende en gang.

Siden søsteren min har jobbet på bibliotek store deler av livet, er det selvfølgelig et eldorado for bokelskere i heimen der. Hun har store samlinger med interiørbøker, og jeg knipset ryggene på noen av dem.

Ellers måtte jeg ta bilde av det herlige stativet med farvede glass som sto på et gjesterom.

De to smørebrikkene dere ser på et av bildene er fra norske Scandinavian Surface. De koster rundt 160 kroner stykke, og finnes sannsynligvis på "Pur norsk" i Oslo. Tidligere hadde søsteren min de i butikken sin, og de finnes i mange herlige retro-inspirerte mønstre blant annet.

Vel, dette var smakebiter fra en interiørbutikk- innehaver. Håper du fant noe som det var flott å hvile øyet på.

Ha en nydelig onsdag!Av Kaspara - 3 mars 2009 21:10

Jeg trår til med to innlegg på en dag i dag! Noen dager er man litt mer hyper ann andre.

Dette innlegget er inspirert av farverike Persilja som gir så mye av seg selv i bloggen sin. Fikk en koselig  kommentar av henne i går om farvevalget mitt som har en tendens til å gjenta seg. Jeg har liksom mine veldig definerte favoritter på et vis, og Persilja kalte det i kommentaren sin "Kaspariske farver". Jeg sirkler nok veldig mye rundt disse farvene i ulike nyanser; rosa, rødt, oransje, lilla samt litt isblått/turkis/petroleum. I tillegg liker jeg masse hvitt og litt svart som jo ikke defineres som farver.

Vet at farvene jeg så ofte velger  har fulgt meg nesten hele livet. Vel, det ser ikke ut som fornyings-evnen har vært så stor her nei.

Etter Persiljas kommentar tenkte jeg etter om det var de samme farvene jeg også har i klesskapet. Selv om det er mye grått og sort der nå på denne årstiden og mye hvitt på sommeren, var det i grunnen "de kaspariske farvene" som rådet her også når det gjaldt farveklatter.

Måtte hente noen sommerlige stroppekjoler på loftet også da....

Vel, her er en utfordring til de som vil gripe den; bruker du samme farver på deg selv som du bruker i interiøret ditt???

Ha en farverik kveld og en riktig god morgendag!Av Kaspara - 3 mars 2009 10:07

Her om dagen var jeg på Åhlens, og i en restekasse lå det tapetruller til 58 kroner stykke. Jeg tok med meg tre ruller av den retro-inspirerte blomstertapeten. Tror ikke jeg skal tapetsere en vegg med den, for jeg er redd det  kan bli litt trist med den mullvarp-fargede bakgrunnen, men jeg elsker blomstene! Jeg kan kle mindre ting med tapeten, klippe ut blomster til dekor og bruke tapeten som gavepapir. Så likte du tapeten, og det finnes et Åhlens i nærheten av deg, kan det jo hende de også har restekasser med utgåtte tapeter. Løp!

Ellers har slagbenken nå fått første lag med hvit maling. Vi prøver det først.

Dessuten er arbeidet delegert bort til mannen min. Det var hans forslag å male slagbenken, og jeg lagde ikke de store demonstrasjoner og frenetiske avvisninger. Mannen min er litt bekymret når Kaspara svinger malekosten med oljemaling. Hun veiver i vei. Åj, litt søl her og litt søl der. Pytt,pytt!

Hun glemmer som regel å ta håret i hestehale eller sette det opp, så i ettertid hopper hun rundt med rosa, hvitt eller lilla hår.
Uten at jeg visste det, hadde mannen min vært så søt og male et annet lite prosjekt jeg har i kjelleren også. Det er en liten tallerkenhylle som skal henge i gangen i annen etasje. De tidligere eierne lot flere tallerkenhyller bli liggende igjen her i huset. Heldige oss!

Ellers har Babushka-feberen herjet i bloggverden. Selv danset jeg til Kate Bush`s "Babushka" på første klassefest på gymnaset. Den ble spilt kvelden gjennom, og de fleste jenten drakk "Kir", har aldri smakt det senere.

Da vi var i Danmark og innom en "Tiger-butikk" i sommer hamstret jeg Babushka-kort, og noen av dere har jo også fått hilsen fra meg på nettopp slike kort. Nå synger kortene på siste vers her hjemme, men jeg har sørget for å holde et par til side og satt de i en tallerkenhylle.

Her om dagen var jeg innom nettbutikken Mariesbutik.dk. Der fant jeg farverike Babushka-wallstickers. 4 dukker i en pakke koster 348 danske kroner. Størrelsesmessig er de på 50, 40, 30 og 20 cm høye.

Jeg synes de lilla er ganske herlige.

Nå må jeg hive meg rundt å lage en liten ting til min søte svenske nabo som har bursdag i dag. Hun er mamma`n til guttene mines beste kompis.

Dessuten kommer søte, gamle mamma på middag i ettermiddag.

Ha en glad mars-dag! Nå er vi i en vår-måned, dere!Av Kaspara - 1 mars 2009 20:28

Det har vært en flott og variert søndag. Vi har slappet av hjemme og sullet rundt, bakt sjokolademuffins og koset oss med de lunkne muffinsene. De prikkete formene er handlet på Åhlens. Falt pladask for disse.

Det rosa brettet  muffinsene ligger på er fra Rice, mens brettet med spiraler vet jeg søsteren min handlet på ROOM til meg for noen år siden. Jeg hadde sett det avbildet i et interiørblad og klippet det ut. Det kom så min søster for øye, og til bursdagen min litt senere dukket det opp. Hun hadde funnet det på en av alle sine Oslo-turer.

Så har vi startet på et lite malingsprosjekt i dag;  å male slagbenken.

Vi har sikkert hatt slagbenken vår i 20 år. Den har opplevd uttalige sosiale lag og utallige spennende og koselige mennesker. I den har pappa som ikke lever lengre for gøy  lagt seg strak  ut etter mektig treretters. I slagbenken har  svigermor som var hustell-lærer og heller ikke lever lengre smakt på nye retter med dreven gane. (alltid positiv og søt)

Ungene våres, den gang små gutter med bleiebaker  hadde fast orkesterplass i slagbenken, da vi drenerte rundt huset. Fra vinduet kunne de med imponerende gisp se gravemaskinen som jobbet på nært hold.

I dag har slagbenken fornyet seg. Riktignok har den i dag kun fått en omgang med kraftvask og så en omgang med heftgrunn. Vi skal male den enten lys eller grå. Selvfølgelig kunne vi kline til å male den lilla eller gul eller

noe annet spenstig, men vi tror den har lengst liv med noe mer nøytralt. Dessuten er det lettere å skifte på farvene i tilbehøret rundt da.

Vi har også beveget oss ut av huset i dag og besøkt noen søte venner med unger på samme alder som våres barn. Det var en stund siden vi hadde sett hverandre nå, så det var ekstra koselig og treffes.

Her kommer oppskriften på sjokolademuffins om noen er interessert:


150 g margarin og 2 dl sukker røres hvitt

Tilsett 2 egg.

Ha i:

250 g mel og 2 ts bakepulver og 1 1/2 dl melk

Ha i litt kakaopulver så røren blir passe brun

 Fyll i formene og stek på 225 grader miderst i ovnen i 10-12 minutter.

Jeg bruker melisglasur på, laget av melk, melis og litt romessens i.

Ha en avslappende søndag med opplading av batterier!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se