Alla inlägg under mars 2009

Av Kaspara - 23 mars 2009 13:44

I går kveld etter bursdagskalaset, sydde jeg et lite dynetrekk til barnedyne. Det er nok barnedyna som er nummeret mindre enn voksendyne. Jeg har kjøpt flere slike. De er passe store til å ha i en solstol ute, i gyngestolen osv.

Dynetrekket jeg sydde i går kveld er ypperlig å sy for folk som er velsignet med lite tålmodighet. Jeg kan nok ha noen langtidsprosjekter, men noe som er gjort unna på en time er slettes ikke å forakte. Det kan ikke bli enklere enn å sy store remser med fint stoff sammen, og vips et nytt dynetrekk!

Her stråler sola for n`te dag. Håper den gjør det hos deg også!

ANNONS
Av Kaspara - 22 mars 2009 20:26

I morgen fyller moren min 87 år, og fyller man 87 fester man to dager til ende. Det skulle bare mangle!

I dag kom familie fra Oslo til byen og ville være med på å feire familiens "grand old lady". Vi samlet oss hos søsteren min, og mamma ble behørig feiret. Jeg kan ikke tenke meg noen søtere og stiligere 87 åring. Her er det ikke tykke brune strømper, krøllpermanent og kamferdrops som gjelder!

Mamma er  høyreist, slank og velkledd og alltid opptatt av hva som er in` for tiden på klesfronten. I tillegg er hun verdens snilleste og mest omsorgsfulle person som tenker på oss alle.

Tok et par bilder hos søsteren min i dag. På bordet var det pyntet med vårlige sneklokker , perleblomster og Karin Eriksson telysholdere. Søsteren min selger disse lysestakene i butikken sin. Faktisk har Karin Eriksson sin egen blogg;

Karin`s style blog.

Tar også med en tegning signert datteren til tantebarnet mitt som er fjorten år.  Hun er så flink til å leke seg på papiret. Selv synes jeg jenta til venstre på bildet ligner veldig på henne selv.

Ha en fin avslutning på uka!

ANNONS
Av Kaspara - 21 mars 2009 20:57

I dag våknet jeg av at vårsola flommet inn på soverommet, og ga forhåpninger om en fin utedag. I blant synes vi det er godt bare å rumle rundt hjemme, særlig hvis det er vær for å kose seg i hagen.

Ungene sparket fotball i gata (den er særdeles rolig) med nabogutten, og kom begeistret flyende da mor i huset proklamerte at det var nystekte vafler i utestua. Det var faktisk innvielse av utestua dette året. Vi har til en forandring ikke vært flinke til å bruke den i vinter.

Viser et bilde fra utestua samt noen bilder med blant annet et par prikkete nykomlinger i huset. Det er noe med prikker og meg; jeg MÅ ha det!

Prikkete ting er for meg herlig nostalgisk og sommerlig.
Fant et sterk rosaprikkete barnedynetrekk i bruktbutikken min her om dagen. Det hadde gule prinsessekroner nederst. De er nå klippet bort, og jeg har funnet en barnedyne og lagt inn i trekket. Nå vil jeg ha denne lille dyna overalt. Det blir så friskt med den.

Da jeg var innom Åhlens her om dagen ble en rosaprikkete skål med hjem. Så for meg den i hagen en sommerdag.

Ellers skal jeg på retrobrikke-jakt på vårens loppemarkeder. Har en rund lilla som har ligget på  salongbordet i det siste. Sluttet helt med duker da gutta var mindre, og det som regel ble veltet ut et melkeglass daglig.

Jeg er ikke den store duktilhengeren, men slike runde retrobrikker kan jeg veldig godt like!

Ha en fin senkveld!


Av Kaspara - 19 mars 2009 20:38

Bloggeren Maya i Frk.Mayasloft hadde for ikke så lenge siden et innlegg om skatter hun hadde slepet med seg hjem i kofferten fra Marokko. Inspirert  av henne, viser jeg mine feriefunn fra et annet nord-afrikansk land;Tunisia.

Har vært i Tunisia tre ganger; en gang i Hammamet og to ganger i Sousse.

Jeg synes Tunisia er et spennende land med sine flotte" tusen og en natt-tepper", små fantastiske spisesteder med farverike fliser, vannpiper, antikviteter og småretter i skjønn forening, eksotisk krydder, store keramikkutsalg, god mat basert på mye grønnsaker , herlig nord-afrikansk musikk og blide tunisiere. Vel...det skal sies at da vi var der for nøyaktig ett år siden var det også mange særdeles pågående selgere. Alikevel, tok vi en tur innom butikker og kikket og vandret ut igjen tomhendt, var det ingen sure miner. "Respect me!" var gjennomgangstonen, og ved å stoppe opp å ta seg tid til å  besøke  de ulike   små  butikker/boder   i medinaen utøvet man visstnok den respekten virket det som.

"I mitt tidligere liv har jeg bodd i Tunisia", har jeg fleipet med mange ganger, men landet fascinerer meg. Et forskrekket eldre par som hadde feriert på Kanariøyene hele livet, hadde nedtelling til hjemreisedagen.
For dem ble det en litt for pågående selgerkultur og mye merkelig mat. "Vi pleide å spise egg og bacon hver dag på Gran Canaria" sa den søte litt bortkomne damen til meg, der hun så misbilligende på alle salatfatene som sto der til frokost.

Da vi var i Tunisia på denne tiden i fjor, hadde vi to fantastiske dager på stranden, men ellers var det vårlige dager passende til utflukter og vandring i medinaens utallige salgsboder.

Flakonger i vakre farver er jeg svak for, og jeg har en stor samling. Disse på bildet er bare en liten del av flakongsamlingen.

Handlet også med fine vevde pledd og duker. Liker særlig godt de sorte og lyse variantene på bildet, og hvem kommer hjem fra Tunisia eller Marokko uten vannpipe... Synes mange av de er flotte, men jeg skal medgi at den nok ikke har vært i bruk.

Siste turen til Tunisia hadde jeg øynene med meg etter store brett, og jeg fant et jeg er veldig fornøyd med. Det ble også med et til moren min, og det står fast på salongbordet hennes med herlige  telysestaker fra Ittala.

Keramikkbodene styrte jeg unna sist. Jeg er jo så glad i gammel  porselen fra loppis og slikt, men et fat ropte på meg fra en murvegg. Det måtte vel være noe med farven som tiltalte meg. Det måtte bli med hjem i kofferten.

Det er koselig å omgi seg med minner fra ferieturer og sammen med arvegods, litt loppisfunn og  litt nytt er det vel det som gjør et hjem personlig og egenartet.

Ha en eksotisk kveld!Av Kaspara - 18 mars 2009 12:18

Ja, så har vi hengt opp den tredje tallerkenhylla i huset. Vi var så heldige å få overta flere gamle tallerkenhyller av de forrige eierne. I utestua hang det flere bondeblå tallerkenhyller med pent porselen, da vi var på visning her i huset. Tallerkenhyllene er ikke lengre bondeblå men kritthvite.

De er så kjekke og praktiske, og jeg tror jeg med letthet kunne hengt opp en tallerkenhylle på hvert eneste rom jeg. Litt kjedelig akkurat det kanskje. De hadde vel mistet nyhetens interesse når man hadde kommet til femte rom med en slike innretning.....

Skulle gjerne hatt en tallerkenhylle med fine sko i også. Ellers er det mest bøker og bilder som er i tallerkenhyllene her i huset for tiden.

Den tredje tallerkenhylla hang vi oppe i annen etasje like utenfor toalettet. Det ga farve i en ellers lys gang.

Viser også et bilde av mine favorittknagger. Det er nemlig disse spikkede fine kvistene fra ungene med øyer på. De gjorde dem da de gikk i barnehagen. Når vi er ute på tur har vi gjerne øynene med oss. Ligger det noen nye knagger der ute??? Fin gaveide` for barn!

Gulvet i gangen oppe venter på hvitmaling, men det tar sin tid. Både mannen min og jeg er enige om at det skal bli hvitt snart.

Her stråler solen, og det er en marsdag på sitt beste.

Ha en lys og solfylt dag du også!


Av Kaspara - 17 mars 2009 20:25

I dag har det vært en gapende dag bokstavelig talt. Både minstemann og jeg har besøkt tannlegen. Mitt besøk var svært så kurant, men lillemann måtte til pers. Han hadde nemlig fått dobbelt sett med et par fortenner. En ny flott tann var begynt å vokse fram, mens den lille melketanna bak fremdeles kloret seg fast. Så i dag har det vært bedøvelse og trekking av tann på en kjempetapper og stor, liten gutt. Han gapte til gull, og hver gang tannlegen spurte om deg gikk bra nikket han ernergisk. På en stol ved siden av satt en stolt mamma, og så forundret på hvordan minstemann som hadde gruet seg stort satt der så trygg og tillitsfull.

I dag legger jeg ut noen rosarøde, feminine drømmer.

Her om dagen handlet jeg med meg perleblomsten på øverste bilde fra søsteren mins butikk. Det er faktisk fransk gammel kirkepynt til stearinlys.

Ellers legger jeg ut noen fine stoffer fra www.gronlykke.com

Ha en glad tirsdagskveld. PS:" Franskmannen" og jeg er alene i kveld også.

Han er litt vanskelig å hive ut......


Av Kaspara - 16 mars 2009 19:33

I kveld har jeg en stilig franskmann på besøk, mens mann og sønner er på fotballkamp. Han er stillferdig, men akk så flott!!!

Han er ingen ringere enn Mister Jielde og står på bordet jeg plukket opp fra grøftekanten for noen år siden. Han er på prøvebesøk hos oss. Om han får bo hos oss for alltid gjenstår å se.
Da jeg var innom søsteren mins interiørbutikk i dag, fikk jeg nemlig låne en sort toleddet Jielde-lampe med hjem. Jeg liker den kjempegodt, men er usikker om det blir litt sammensurium av lampetyper i stua...... Her er prismekrona i taket, her er mine hjemmesnekrede retrolamper, loppislamper and you name it.

Får tenke litt......

Har fått vært en rask tur innom bruktbutikken min i dag også. Der fant jeg en vakker toalettveske som fikk meg til å tenke på Liberty-stoffer. Den bor nå på soverommet vårt.

Fant også en krydderhylle som står med første lag lillamaling i kjelleren nå.

Tenkte den skulle få plass på et av gutterommene. Ypperlig til å sette Pokemonfigurer og alle andre figurer de samler på.

Ellers fant jeg også et fat med en kinesisk dame som fikk bli med hjem under litt tvil. Da jeg kom hjem ble jeg likevel helt fornøyd.

Nå står et lite brunt nattbord på lista over maleklare møbler. Det er nattbordet du ser ved siden av den hvite slagbenken. Valget står mellom en nyanse et sted mellom isblå og petroleum eller lys lilla. Den skal ikke bli hvit.

Ha en fin mandagskveld!

Av Kaspara - 15 mars 2009 11:42

Da vi kom hjem fra våre gode naboer i natt, sto en sort sekk på trappa og ventet på meg. Det er den største forundringspakken jeg har fått! Som barn elsket jeg disse små hvite posene som kaltes forundringsposer, hvor innholdet var ukjent.
Må si jeg kjente litt igjen  spenningen og sitringen, da jeg klokka tre i natt strødde posens innhold utover stuegulvet.

Vi har ikke for vane å få slike sorte sekker  levert på dørene, men tidligere i går fikk jeg en melding fra en nær venninne. Hun holdt på å rydde hjemmet til sin kjære  svigermor , etter at hun gikk bort for en stund tilbake. "Jeg prøver å samle noen tekstiler , og setter en sekk på trappa til deg mens du er borte i kveld." Kjempesøtt av henne. Tenk at hun letet rundt etter duker, stoffer hun trodde jeg ville kunne bli glad for!

Så da jeg tømte sekkens innhold utover stuegulvet i natt, ramlet det ut duk på duk. Særlig begeistret var jeg for de med broderier på. De skal jeg bruke til ny produksjon av hjerter.

Herlig når andre tenker på Espen Askeladder i vennekretsen!

Viser også et alternativt sommerskjørt til oss som frekventerer loppis, og tar med duker og brikker hjem og har opparbeidet oss en samling.

Hva med et sommerskjørt komponert av duker og brikker ?

Bildet har jeg funnet på Flickr.

Nå skal vi ut i luften! Ha en nydelig søndag!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se