Direktlänk till inlägg 22 februari 2009

Den store bolledagen

Av Kaspara - 22 februari 2009 14:52

I dag var det å kaste seg over bollebaking etter frokost, for klokka tolv var slekta ventet inn døra. Da skulle det dufte nystekte boller, og bordet skulle være koselig dekket. Portofritt ser du den fine duken på bordet ? Fikk den av henne, da hun besøkte meg første gang.

På fastelavn pleier jeg gjerne lage tre varianter av boller, noe til en hver smak. Jeg lager rosinboller som kan spises hele eller man kan ha syltetøy eller ost på. Så pleier jeg alltid lage boller med vaniljekrem i midten og smeltet sjokolade med melisstrø på toppen.Ungenes favoritt er boller uten rosiner men med melisglasur. (Blir jo nesten sammensatt det..)

Da klokka var fem på tolv, var den siste bollen pyntet, og det var klart for å innta fastelavnbollene. Det ringte på døra, og mamma, svigerfar med kjæreste og søsteren min dukket opp.

Tror vi var ganske stinne av boller hele gjengen etterpå!

Jeg skal i hvertfall ikke spise mer søtt i dag....

Ønsker dere alle en glad fastelavn! 
ANNONS
 
Gamlå

Gamlå

22 februari 2009 15:45

Heisann

Har var det flott og så var det så masse som fristet her. Nydelig dekket bord.

Ha forsatt en fin bolle Søndag

http://lundsvagen.blogspot.com

 
Dilldall-Nina

Dilldall-Nina

22 februari 2009 18:43

Vi ligger litt etter dere i løypa ser jeg. Bollene våre står i ovnen først nå, så det blir kveldskos á la fastelavn i det dilldallske hjem.

De bollene med sjokolade på hadde jeg garantert kastet meg over. De så skikkelig smaskens ut. Her blir det klassiske med krem og melisdryss på toppen. Hadde vi hatt mandelmasse hadde jeg nok laget fastelavnsbollene på svensk semla-vis, men det har vi altså ikke. Bordet ditt var også veldig flott, på ekte Kaspara-vis.

Jeg må seriøst gå inn i "faste" nå før sommerkjolesesongen. Merker at jeg overhode ikke er stressa på bikiniform - som jeg var tidligere år - haha, men jeg MÅ komme inn i kjolene mine - ellers blir det krise. Jeg Elsker sommekjolene mine med stor E.

Angående oppskrifter er nok du og jeg skrudd sammen ulikt. Jeg liker best oppskrifter jeg ;). Har faktisk tenkt tanken å hekle en bikinioverdel, men etter oppskrift.

http://dilldallsaant.blogspot.com

 
Brigg

Brigg

22 februari 2009 18:59

hmm..herlig bord. Og alt i kaspariske farger. Du er dyktig du!:-)

Ha en fin søndagskveld kaspara!

http://briggslekehus.blogspot.com

 
Mina

Mina

22 februari 2009 19:58

For en koselig søndag!:) Og for et lekkert bord! Og fristende boller. Også tre slag da! Så utrolig fine de gryteklutene dine var! De likte jeg såå godt!! Kjempefine stoffer og farger:)

Ha en fortsatt flott søndagskveld:)

Klem fra Mina

http://www.minasparadis.blogspot.com

 
Tulip

Tulip

22 februari 2009 20:28

Her har det vært fest, det må jeg si. Ivrige dere er som starter dagen med bollebaking. Her har vi ikke feiret så mye, men fant boller i fryseren....

http://tulip-myblog.blogspot.com

 
Haust

Haust

22 februari 2009 21:53

Fantastisk triveleg fastelavensbord! :)

Ha ei god veke!

http://www.posidriv.blogspot.com

 
Rikke

Rikke

22 februari 2009 22:02

Så koselig bollebord=) Antakelig en usynlig detalj for en gjengs bollespiser, men jeg syntes det er så fint med forskjellige servietter!

http://www.fargesirkelen.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

22 februari 2009 22:11

For et herlig dekket bord med nydelige boller Kaspara!! Skulle gjerne ha satt til livs en av bollene med sjokolade på toppen :)Jeg elsker nybakte boller i alle former. Med og uten fyll og pynt..
Hos oss har det vært en stille og rolig dag..Vi kan jo ikke gjøre så mange sprellene nå uansett men vi har kost oss med litt strikking, hekling og tvtitting..Ute har det vært litt trist så vi synes ikke at vi har gått glipp av noe heller..Ønsker deg en fin søndag videre Kaspara! Klem fra Kardemomme :))

http://husetvedbekken

 
maria/frøkenfryd

maria/frøkenfryd

22 februari 2009 22:20

Uhhhm, nam nam - det ser lækkert og indbydende ud. Specielt rosinbollerne, det kan jeg så godt lide men bager dem sjældent selv da manden her i huset ikke er så vild med dem. Hvad man dig ikke gør for sådan en mand ;-)
jeg beundrer så fint i/du pynter til fastelavn. Med katte i vinduerne og fastelavnsris. Jeg har aldrig pyntet noget særligt til fastelavn. Kundet ris Andrea kommer hjem med hun har lavet i børnehaven, og det hænger selvfølgelig på hendes værelse.
Det er lige sådan med påsken, den har jeg heller aldrig været specielt god til at pynte til. Jeg synes det er vanskeligt med påskepynt. jeg er ikke så meget til kyllinger og gule fjer - selvom jeg elsker farven gul. Tror jeg må følge godt med her ved dig, når vi nærmer os påsken - så bliver jeg garanteret inspireret :-)

Tak for kommentar ved mig.
Du må ikke stresse med vesken, jeg er bare utrolig glad for at have vundet den :-)

KLEM Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Marthe

Marthe

23 februari 2009 10:29

*Vann i munnen*... for noen fantastiske boller, og virkelig noe for enhver smak. Har hørt om syv slag til jul, men du lager faktisk TRE slag til fastelaven. Det kaller jeg effektivitet!

Vi hadde boller på kvelden i går, men bare èn type. Men det var mer enn nok! Nå kjenner jeg faktisk at trykke-mat-kvoten begynner å bli full... har måttet spise konstant i tre måneder for å døyve kvalmen, men nå begynner jeg faktisk å bli litt lei mat. Og det trodde jeg aldri jeg kom til å si! Men det er kanskje et godt tegn?

Har forresten blitt skikkelig bitt av heklebasillen, endelig kom det! Satt å heklet hele kvelden mens vi hadde besøk i går. Frekt?;)

Ønsker deg en super start på uken, Kaspara!

Klem Marthe

http://thinktank.blogg.no

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se