Alla inlägg under januari 2009

Av Kaspara - 9 januari 2009 09:13

Både søsteren min og tantebarnet mitt har fått et herlig bilde i A4-format av sin henhodsvis datter og søster.Det er det bildet med gul bakgrunn.  Det er nok kjøpt i Oslo, men jeg er usikker hvor. Da jeg var hos tantebarnet mitt sist, fant jeg en nettadresse bak på bildet som heter " Spanish girl" av Anahata Joy Katkin.

Nettadressen var: www.papayalicious.com    Da jeg kom hjem sjekket jeg denne adressen på nettet og fant flere herlige bilder. Jeg skulle selv gjerne hatt det med rosa bakgrunn samt det som heter " Follow your bliss".

Papaya har tilholdssted i USA og man kan bestille bilder, kort og kalendere derfra. Skal forøvrig sjekke med tantebarnet mitt hvor i Oslo hun har handlet det gule bildet.

I dag er det bursdag her i heimen. Far i huset fyller år, og i dag sto smågutta og jeg opp klokka seks. Vi fant fram flagg, smørte lekre smørbrød, kokte kaffe, pakket inn pakker (noe som egentlig burde vært gjort i går)

og masjerte syngende på "Hurra for deg som fyller ditt år" oppover trappene. Så var det bursdagsstund med hele familien oppe i ektesenga med brus, melkesjokolade-non stop og masse pakker. Flagg var det på alle kanter og ungene strålte da de kom med sine tegnede kort som var morsomt skrevet helt på egenhånd. "Du er litt morsom" hadde den ene skrevet. "Litt ????" repliserte far i huset. Han trodde selvfølgelig han var overstadig morsom. 

Klokka fem kommer slekta til tortilla med masse frukt og grønt og kjøtt.

Skal feire to menn her i dag. Mannen til tantebarnet mitt har bursdag i morgen, så da slår vi to fluer i et smekk. Nå skal jeg bake sukkerbrød som skal fylles med masse bringebær og kremfløte.

Ha en nydelig fredagskveld alle sammen!


ANNONS
Av Kaspara - 8 januari 2009 11:30

Jeg er like heklegal, selv om jeg ble så inspirert av det fantastiske retro-lappeteppet fra Lutterlagkage. Det er bare det at jeg starter opp mange prosjekter på en gang og vingler fra det ene til det andre. Litt sying, litt hekling på bomullslappe-teppet, litt hekling på ull-lappeteppet, litt hekling på skjerf 1, litt hekling på skjerf 2. Jeg er visst slik på flere felt i livet. Har gjerne to-tre bøker på gang også. Må alltid ha en historiebok på nattbordet, en roman og gjerne en biografi. Så hopper jeg mellom bøkene etter det som frister mest denne dagen.

Ganske forvirrende og rotete vil sikkert mange si, men nå har jeg i hvertfall fått ferdig et av skjerfene i oldemorruter. Persilja, litt påvirket ble jeg nok av det flotte Rice-skjerfet du viste! Det ble ganske rosa dette også.

Oldemorruter går som en lek nå. Hekler hvis jeg ser på et tv-program, putter det i veska når jeg går bort ofte, hekler mens risen koker osv.

Fikk et velment råd om å være litt forsiktig, så jeg ikke får senebetennelse, og det rådet trang jeg! Jeg tar jo helt av, når jeg finner nye lidenskaper og klarer knapt legge ting fra meg. Men jeg har det gode rådet i bakhodet, og har lagt hekletøyet litt til side når jeg har merket oldemorrutene i fingrene.

Hekling går virkelig som en farsott i Blogglandia. Herlig, synes jeg!

Føler hekling har vært "nede" og undervurdert i mange år. På skolen har jeg vel knapt møtt en elev noen gang som kunnet hekle litt fra før av, mens strikking er det ofte noen som har lært litt hjemmefra. Smågutta elsker oldemorrutene mamma`n hekler. Minstemann lurte om han kunne få en.

"Hva skal du med den da?" spurte jeg. "Kose med den, og la de minste kosedyra mine ligge på den," var svaret. Han så så bedende ut, at det ble en lapp mindre på lappeteppet der og da.

Ha en glad dag!
ANNONS
Av Kaspara - 7 januari 2009 10:33

Jeg er sååååå inspirert!! Jeg sitter i en haug med glade loppisstoffer og storkoser meg. Jeg klipper lapper og lager at lite teppe.  Synes det er så fantastisk at disse billige loppisstoffene som har kostet en slikk og ingenting kan bli til de mest frodige og herlige lappeteppene.

Jeg har laget slike tepper av lapper før også, men her om dagen fant jeg henvisning til en nettside i et interiørblad som bare fikk meg til å løpe opp på arbeidsrommet og tømme stoffbokser på hodet.

Det er Lutterlagkage.dk som har inspirert meg så enormt. Klikket meg inn på nettstedet deres og ble helt satt ut av de glade retrostoffene i herlig kombinasjoner.

Innehaveren av Lutterlagkage heter Stine Weirsøe og er opprinnelig dansk men nå bosatt i Malmø. Hun syr fantastiske babytepper i retrostoffer og frodige barneklær med mer. Hun selger også ting laget av andre tekstildesignere.

Ta en tur inn og kikk du og da vel!

Viser tre bilder fra nettstedet hennes samt mitt påbegynte lappeteppe. Jeg har sydd sammen rader men  ikke montert det enda. Jeg skal sy radene sammen på litt tykk flatvatt. Vi får se hvor stort det blir. Tenker meg det kan være et lite teppe som f.eks beskytter armlenene på sofaen eller som er godt å ha liggende i en kosestol.

Her skinner solen. Skal hente gutta rett fra skolen i dag. Da skal vi til byen og finne bursdagsgaver til far i huset som har bursdag på fredag. Etterpå skal vi gå på kafe` og kose oss tenkte jeg. Fikk akkurat telefon fra inspektøren på skolen jeg er i permisjon fra om et månedsvikariat på 2.trinn Takket ja til det og starter opp 15.januar Litt morsomt når en selv har en 2.klassing i huset. Føler jeg kjenner alderstrinnet veldig godt og kan føre lange samtaler om Star Wars, hvilket går som en farsott blant den yngre garde her i byen.

Ha en strålende dag!


Av Kaspara - 6 januari 2009 13:58

I dag trår jeg jammen meg til med to innlegg. Er så glad for å ha litt bilder å kunne vise igjen.

Da jeg var hos tantebarnet mitt her om dagen, måtte jeg beundre de 50-tallsinspirerte glassene og karaffelen hennes. De er signert kunsthåndverkeren Tanya Kuiters som forøvrig bodde i min by i barneårene. Tror hun er rundt min alder, og har et vagt bilde fra barndommen. Min venninne Marit kjente nemlig Tanya som gikk på en annen skole enn oss. Husker vi besøkte Tanya en gang, og at hun hadde en fantastisk lekestue som var min store drøm alltid. I lekestua lagde vi eggedosis og koset oss.

Synes glassene og karaffelen med de vovede pin up damene er herlige.

Tanyas ting kan kjøpes på Brudd i Oslo og i Stallen i Horten.

Av Kaspara - 6 januari 2009 09:00

I går var jeg en tur innom interiørbutikken til søsteren min. I veska lå fotoapparatet, og jeg benyttet anledningen til å knipse noen bilder i butikken. Butikken selger både gamle og nye ting i skjønn forening. Felles for alt, er at det er håndplukket ut fra hjertet.

Søsteren min har en  lidenskap for lamper, og det finnes en god del stilige designlamper i butikken. På veggene er det tallerkenhyller fylt med gammelt porselen.Det finnes også morsomme saker for barn her, men det kommer jeg tilbake til.

Bildene jeg viser i dag er et med mine store lidenskaper; tall og bokstaver.

De store bokstavene finnes i sort og brunt (mer irret) De koster 250 kr. stykke hvilket jeg synes er en sympatisk pris. Marmorflisene har jeg vist dere før. De finnes i utallige varianter. Selv har jeg flisen med 2-tallet, en vakker blomsterflis på isblå bakgrunn og en flis med en gresk gudinne på.

Marmorflisene koster 160 kr. stykke. De har jo egentlig mange anvendelsesområder. Det er vel de færreste som tar seg råd til å legge hele flisvegger med dem, men en og annen flis innimellom noen andre kan jo gå ann. Noen er fine toalettskilt, de kan være underlagsbrikker eller simpelthen bare ligge der og være vakre.

En morsom ting som sto til salgs i butikken nå;  var et gammelt vindu fra en  brannstasjon. Det kan jo skape litt miljø det, der det måtte passe inn.

Tar også med et bilde av to fine Jielde-lamper. Her har du bordvarianten.

Jeg har kjempesansen for disse lampene. Jeg liker lamper med et industrielt preg. Dere skimter kanskje et forbud mot  røyking- skilt bak der også. Som den elleville skiltsamleren jeg er , kan jeg vel si at jeg hadde ikke blitt deprimert om det skiltet tok  bolig hos meg..........

Kortene har dere kanskje sett tidligere, men de er jo bare herlig nostalgiske synes jeg...

I dag er det mildere her, og vi har overlevd den kalde gårsdagen. Nabokatten rusler fornøyd rundt i hagen i dette øyeblikk ,og eldstemann skal ha utedag med klassen. Han gikk avgårde med pølser, varm drikke  og grillpinne i sekken.

Ha en fin januardag alle sammen!Av Kaspara - 5 januari 2009 09:55

Jeg slipper ikke helt tak i gårsdagens koselige bloggtreff. Legger ut et bilde av Kardemomme og meg sittende i spisestua her hjemme. Du kan tro vi flirer og flarer, mens to tålmodige ektemenn knipser bakfra-bilder av oss.

Hva må  stakkars menn ikke finne seg i med sine entusiastiske bloggkoner!

Viser også noen smakebiter fra den fine boka jeg fikk av Kardemomme. Den het " Brukt på nytt" av Kathrine Gregersen. Som dere ser kan jeg lære meg å hekle fine kurver i den. Til ære for alle dere fluesopp-entusiaster i Blogglandia har jeg med en hekla variant av fenomenet. Viser også et bilde av glade handlenett. Det er deilig med litt inspirasjonsbøker akkurat nå. Jul er definitivt over for denne gang, og hva lager man når man ikke lager juleting???? Gleder meg egentlig til å lage nettopp ting som ikke er det spor julerelaterte nå!

I dag er det -14 grader her, hvilket er enormt kaldt til å være på disse kanter av landet. Det er striskjorte og havrelefse igjen, en ekte god hverdag! Vi var sinnsykt trette her til morgen i dag både små og store. Det var brutalt å hive seg ut av sengene halv syv til morgen i dag. Vel, jeg vet det er de av dere som er enda tidligere på ..........

Ha en glad og god hverdag nettopp i dag!

Av Kaspara - 4 januari 2009 21:30

I dag har vi for andre gang hatt besøk av Kardemomme samt mannen og den søte datteren hennes.Kardemommes svigerfar bor i samme by som oss, så da er det fint å slå to fluer i et smekk.

Det var SÅ koselig å se min kjære bloggvenninne igjen! Tiden flyr altfor fort, dessverre. Vi fikk spist lunsj sammen, og jeg håper ikke jeg har skremt vettet av Kardemommes mann. Jeg gestikulerer mye, har mye armer og bein og er ganske sleivete. Ooops, der veltet jeg et solo-glass over buksene til Kardemommes mann. Sikkert ikke så deilig å sitte og spise olivenboller, gresk salat, små krydrede kjøttboller osv. i kald, våt bukse. Egentlig burde han fått lånt et par bukser av mannen min.......

Kardemomme hadde med en flott hobbybok til meg som jeg får vise dere senere og julepynt al`a Kardemomme som sikkert kommer til å bli avbildet på bloggen neste jul. Noe moro må jeg jo spare! Tusen takk, Kardemomme!

Det var helt midt i blinken!

Det er litt morsomt dette at vi har truffet hverandre via blogging. Jeg innbiller meg at vi kommer til å ha kontakt hele livet jeg! (Kanskje det kommer heftige protester på Kardemommes blogg......fnis! Det er jo slitsomt med slike ukontrollerte mennesker som har null styring på armer og bein. Egentlig er det nok jeg som burde ha bloggnavnet Fru. Vims.....)

Mennene våres har heller ikke noe problem med å føre en samtale. De er jo søte da, stiller velvillig opp som fotografer og knipser bakfra-bilder av sine blogger-koner. Skulle jo lagt ut et av bildene nå. Kanskje Kardemomme gjør det......

Nabohuset er til salgs, og jeg skulle gjerne sett at den kardemommske familie hadde skiftet beite og kommet ned til mannens fødeby. Da kunne vi ofte sitte med hekleriene og tekoppen på trappa.

Tusen takk for et kjempekoselig besøk søte Kardemomme, og resten av den koselige familien!Av Kaspara - 3 januari 2009 18:03

Dessverre har jeg ingen bilder å vise dere  i dag. Har masse liggende på lur av bilder.  Har nemlig fotografert ivrig i dag både da vi besøkte tantebarnet mitt og her hjemme. Har også funnet noen spennende nettsider. Problemet er bare det, at jeg har brukt opp kvoten min på bilder på Bloggagratis. Jeg ville gjerne kjøpt en ny kvote, men det er problematisk når man ikke er svensk.

Har sendt mail til Bloggagratis, og håper at ting lar seg ordne.  Jeg trives jo veldig godt med Bloggagratis, og vil helst være her.

I dag har vi fått en ny og forhåpentligvis samarbeidsvillig data i huset. Det skal bli godt å ikke sloss videre med den gamle, lunefulle.

Har liksom ikke helt lørdagsfølelsen i dag. Det kommer sikkert av at det jo har vært en hel hærskare av fridager nå. Men vi skal nok finne fram lørdagsgodteriet og ha lørdagskos med ungene senere i kveld. De har i hvertfall IKKE glemt, at det er lørdag.

Vi gleder oss forøvrig til i morgen. Da kommer bloggeren  Kardemomme med mann og barn på besøk, og det skal bli superkoselig å treffe henne og familien igjen.

Antageligvis får vi da også  hilse på datteren til Kardemomme som ikke var med sist.

Ha en koselig lørdagskveld!Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se