Direktlänk till inlägg 19 januari 2009

Sjakkmatt!

Av Kaspara - 19 januari 2009 20:54

Nede i kjelleren på utsiden av toalettet, har vi en liten krok med muligheter for sjakkspill. Må innrømme med en gang, at jeg aldri har blitt innlemmet i sjakkspillets hemmeligheter og er helt grønn på dette feltet.

Mannen min derimot skal få oppgaven med å lære gutta våres dette finurlige spillet. Fant dette sjakkbordet i en bruktbutikk i kjære Gøteborg for noen år siden. Jeg falt pladask for det; og hvilken  rolle spiller det da at man ikke kan spille sjakk??? Legg forøvrig merke til nøkkelen og det lille rommet i understellet på bordet. Her er det meningen at en god  flaske cognac skal stå å vente på vinneren av spillet.

Rokokko-stolene er nok en arv fra våre gavmilde naboer som ville kvitte seg med alt gammelt, da de flyttet inn i et renovert funkishus.
Forøvrig elsker jeg kopiene av gamle engelske teatermasker og plakaten fra "Tatt av vinden". I dag kjenner folk kanskje bedre til "Tatt av kvinnen", for dere svenske medbloggere; en norsk film.

I dag fikk jeg en kommentar fra Anne Grete uten blogg angående de fine Papaya-bildene, jeg viste for en stund siden. Hun forteller at de er til salgs i en fantastisk butikk øverst i Markveien på Grunerløkka i Oslo. Takk for informasjonen, Anne Grete!!!

I dag har jeg jammen meg fått heklet litt også. I friminuttene jeg ikke har inspeksjon går også heklenåla. En mannlig kollega på min alder hadde mange spørsmål rundt disse lappene i dag. "Hva skal alle lappene bli, hvor lang tid tar det å hekle en, hva hadde jeg heklet forut osv" Ikke værst!

Har ikke så mange forberedelser til morgendagen og nyter muligheten til å blogge, sy og hekle. Ute er det kommet masse snø, og ungene har lekt ute fram til kveldsmat og storkoset seg. Til uka blir det antageligvis skidag på jobben min også. Et morsomt scenario for en som sliter med ski-motorikken.Det skal jeg imidlertidig komme tilbake til .

Ha en hvit, vakker kveld!


 
ANNONS
 
Gojji

Gojji

19 januari 2009 22:29

Fina bilder!

http://denimfashionista.se

 
Lotten

Lotten

19 januari 2009 22:32

Vilket härligt schackbord.... och härifrån Göteborg kommer det med ;-) Min stora kille gillar schack men jag kan det inte alls....

Vad härligt ni har det med snö! Jag skulle så gärna vilja att det kom snö här med som låg lite längre än ett par timmar.

Jag har lagt virklapparna på hyllan ett par dagar nu..... det kan bli lite enformigt! Jag har så mycket som jag vill virka men allt för lite tid ;-)

Ha en bra tisdag! Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
pillepalle

pillepalle

19 januari 2009 22:33

Hei, Kaspara!

Så morsom hva du skrev om dette sjakkbordet, haha! Er glad i din humør jeg! :)
Min mannlig kjære hadde også noen spørsmål rundt helkelappene....Han forstår ikke hva jeg driver med rutene :) Jeg må innrømme at han er dessverre ikke er glad i lappene og idèen av et hekleteppe. Men der kan jeg jo ikke ta hensyn til, haha!

Du har nevnet etter norsk bunad inne hos meg, kjære Kaspara. Uff, nå skulle jeg ta mot til meg eog fortelle deg om denne hjemmelig drømmen min....Foreløpig må jeg nøye meg med min samling av gamle norsk bunadkort. Har flere av disse jeg.

Lampene nede er kjempeflott. Jeg er glad i lampene kalles skas-lamper på tysk (på det først bilde), men jeg har en forkjærlighet i treverk-varianter. Oldemora min hadde en av disse over sengen hennes. Hvorfor bevarer man ikke tingene? Smaken forandrer seg, men hvorfor for sent? Vi hadde så mye fine ting i vår familien ....nå må jeg kjøpe hva jeg er glad i :)

Ha en fin kveld og en kjempekoselig skoledag i morgen!
Hilsen fra Pillepalle

http://www.pillepalles-verden.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

19 januari 2009 22:48

Den sjakk-kroken deres er altså så lekker!!
Den gamle filmplakaten og maskene er et fantastisk flott blikkfang der nede!!
Jeg har heller aldri lært meg sjakk, men både mann og datter kan spille..
Jeg tror jeg er for utålmodig til å sitte å vente på motpartens trekk ;)
Men jeg skulle gjerne hatt en sånn krok som dette! Da skulle jeg sittet med kaffekoppen og drømt om gamle flotte filmstjerner..
jeg ble plutselig usikker på om jeg har sett "Tatt av vinden" men jeg har i hvertfall lest boken..
Ha en fin kommende uke! Litt synd for meg at du jobber om dagen for jeg venter så veldig på å se det fine lappeteppet ditt ferdig :)Klem fra Kardemomme :)

http://husetvedbekken

 
Drops

Drops

20 januari 2009 12:44

Pip pip
Ja sjakk er virkelig noe jeg ikke forstår meg på...Ser jo så artig ut å kunne det..."briefe litt i store lag.." hi hi...

Så herlig krok til litt spilling. Og ikke minst kjempefint bilde på veggen da gitt.
Ha en fortsatt fin dag da, du er vel på skolen du..
Drops som tittet innom en tirsdagsettermiddag.

http://ninasdrops.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

20 januari 2009 13:20

Nu har jag lagt ut dina bilder! tusen tack :)
Skriver mer till dig i kväll, nu ska jag iväg :) Lägg gärna in bilder på http://www.styleroom.co.uk/
de har just startat upp i uk och vill ha lite inspirerande hem på sidan :D

http://pinkfriday.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se