Direktlänk till inlägg 18 januari 2009

Forgapt i Christian Dells lamper

Av Kaspara - 18 januari 2009 20:29

Merker virkelig at jeg er i sving i skolen igjen. Søndager var alltid arbeidsdager med planlegging av ny skoleuke, nye temaer osv. I dag har jeg brukt masse tid på morgendagen med to timer samfunnsfag på 7.trinn, dinosaurer på 4.trinn, norsk på 2.trinn, samt en arbeidstime på 6.trinn

Det har ikke blitt heklet en ørliten lapp en gang!!!!
Gårsdagens lutefisklag var veldig vellykket og koselig. Det er fjerde året på rad vi er hos dette venneparet på lutefisk med mange kjente og mindre kjente mennesker tidlig i januar. Maten var nydelig, og jeg er en stor lutefiskelsker. Hjemmelaget karamellpudding smakte også himmelsk, samt nøttebunn med masse bringebær og krem til kaffen. Vi "trillet" såre i stemmen og mette i magene derfra ved halv tre tiden i natt uten å ha ofret klokka et sekund hele kvelden. Så luksus med barnevakt som sover over!

Bestemor og gutta hadde hatt det sååå fint, spist lørdagsgodteri, sett på håndballkamp og spilt stigespill utallige ganger.

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere min store favoritt-lampedesigner som døde i 1974. Han var sølvsmed, designer og lærer og het Christian Dell.

I perioden 1926-1934 designet han masse lamper. Dell er en av de mest kjente Bauhaus-designerne. Bauhaus var et tysk institutt for arkitektur,kunsthåndverk og den frie kunst. Bauhaus ble oppløst av nazistene i 1933.

Jeg har i flere år hatt en Christian Dell-lampe på ønskelista mi, og svermet ved utallige bilder på Lauritz.com og kommer til å fortsette med det.

Liker nesten alle lampene signert denne karen. Sakselampa er herlig, likeså bordlampene. Elsker formen på disse lampene og finner de ytterst sjarmerende.

Den mest populære av Dell lampene er Kaiser Ideell, som jeg mener nå også er blitt produsert på ny, (nest nederste bilde) ellers finnes en god del gamle Dell-lamper på markedet.

Ha en fin søndagskveld der ute!


 
ANNONS
 
kardemomme

kardemomme

18 januari 2009 21:07

Jeg har aldri hørt om denne designeren men har lagt merke til lampene nå de har dukket opp på diverse interiørsider..
Den åverste er kjempeflott og jeg har sett at Nordhjem har noe lignende..Sikkert etterligning! Det er nok det industrielle preget som tiltaler meg så mye..Synd at du ikke rekker å hekle i dag Kaspara..Men jeg skjønner jo at man som lærer trenger å forberede seg også! I morgen er det mandag og vi har en lang arbeidsuke foran oss men jeg håper det blir litt tid til koselige sysler for oss begge! Ha en fin kveld og kommende uke alle 4! PS! Høres ut som om dere hadde en kjekk kveld i går, med deilig mat og koselig samvær :)Klem herfra :)

http://husetvedbekken.bloggagratis.se

 
Lotten

Lotten

18 januari 2009 22:30

Saxlampan är ju underbar! En sådan skulle gärna få flytta in hos mig ;-)

Det kan kanske vara lite skönt att vila sig lite från virkningen.... jag blir lite trött i högerarmen har jag känt ;-) Jag har i vart fall inte virkat heller idag... även om jag är sugen på att göra en väska liknande den jag har på min blogg.

Vi hade snö här imorse men det var borta till lunsch igen, tyvärr. Synd om pojkarna för de vill ju så gärna leka i snön...

Ha en bra arbetsvecka! Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
♥ Minmill ♥

♥ Minmill ♥

19 januari 2009 19:40

Hei hei Kaspara. De lampene du viser liker jeg, alle sammen. Når det gjelder heklingen er du ikke den eneste som ikke får heklet så mye. Det går i snegletempo her også, men skal ta litt senere i kveld når jeg har blogget meg ferdig:) Ville bare si at du har et koselig kjøkken. Det ser iallefall koselig ut på bildene. Du er så heldig som har en sånn tallerken hylle. Det vil jeg også ha snart. Skal jakte når loppisene begynner.
Du er heldig som liker lutefisk. Jeg har prøvd å like det, men får det ikke til. Det er jo en egen greie det der. Hadde nok bare spist karamellpudding jeg. :)

http://minmill.blogspot.com

 
Roryracerbil

Roryracerbil

19 januari 2009 22:30

lampan var superfin!

http://www.efven.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se