Alla inlägg under december 2008

Av Kaspara - 11 december 2008 20:32

I dag da jeg våknet, visste jeg at jeg hadde en viktig ting på programmet; lufting av min mamma som  på grunn av speilglatte veier hadde holdt seg inne i leiligheten i 5 dager. Mamma på 86 har  lite å gjøre på de hasardiøse bygatene som lokker med lårbeinsbrudd og det som verre er. Hun har alltid vært en rastløs og svært aktiv dame, så her måtte noe gjøres!!!

Hun var ikke vanskelig å be da jeg ringte og spurte om vi skulle kjøre til et shoppingsenter i nabobyen. Et kvarter senere var hun klar, og nøt å komme ut av "husarresten".

Vi gikk i butikker i et rolig tempo, og fikk ordnet litt småtteri i forbindelse med jul. Så koset vi oss lenge på kafe` og spiste calzone med salat. Mamma var fornøyd, for her var middagen i boks også. Litt annerledes for meg som senere ville få hjem tre sultne små og store menn.

Jeg har vært på loftet og hentet mer julepynt, og akkurat nå er det kaotisk i stua. Får prøve å få en orden på rotereiret i morgen.

Har ikke fått fotografert noe i dag, men legger ved et stemningsbilde fra minstemanns vindu. For noen år siden fant vi noen små enkle adventsstaker på Ikea. Vi syntes de måtte være koselige på barnerommene, og kjøpte en til hver. På mørke morgener og kveldsstunder er det så lunt og innbydende med disse små stakene. Er også glad i "Kan du inte tale?"-skulpturen i vinduet. Kanskje jeg er mer glad i den enn sønnen min, som snart kommer til å forlange å få den ut gjetter jeg.

Det andre vinduet er et av kjøkkenvinduene. Liker så godt disse sink-reinsdyrene, som jeg har flere av. Kan i samme slengen si at det bare er en "faik" Ittala-skål. Det er jo litt  plagiat dette etter mitt skjønn. Jeg evner i alle fall ikke å se noe forskjell. Denne lyserosa skålen er kjøpt på Europris til 39 eller 49 kroner. Husker ikke helt eksakt, men jeg er veldig glad for at dette rimelige alternativet også finnes jeg!

Nå må jeg ned til deigen jeg egentlig holder på med. Det ble et avbrudd , da barn skulle legges, og så ble fristelsen for stor til å slenge inn et innlegg på bloggen også.

Ha en fornøyelig kveld!ANNONS
Av Kaspara - 10 december 2008 20:04

I dag har jeg vært på sønnene mines skole og vært hjelper på juleverksted. Det var 2.trinn som skulle ha en slik pusle og kosedag. Her var det julemusikk, glade, forventningsfulle barn og stor stemning. Ungene laget sarte engler med paljetter, julekurver og malte og dekorerte ferdig tilskjærte klokker/bjeller til å henge i vinduet. Vi var mange hjelpere og det var så fredfullt og koselig, flott gjeng elever!

Den ene læreren sa;"det er første gang jeg har vært med på juleverksted med så senkede skuldre." Han fikk masse hjelp. Det var liksom en gjeng husflid-damer som spratt rundt.

Det var så flott å være med på dette. Jeg har jo selv drevet med juleverksted i skolen i 18 år og vært en av primus motorene med innkjøp, lageideer, organisering  osv. Deilig å være med, men helt greit å ikke sitte med det hele og fulle ansvar.

Tar med et bilde fra salongen, tretter dere vel helt ut med disse stuebildene kanskje. På bildet kan man se inn i lillestua, som er blitt tilholdsplass nummer en etter at vi heiv ut en enkeltsofa forrige jul og satte inn en hvit vinkelsofa. (Ikeas Ektorp) Her er det god plass til å krølle seg for hele familien, også er det en peis i denne lille stua. Det blir så fort godt og varmt i dette lille rommet.

Viser også et bilde av en nisserekke jeg kjøpte et år på julemarkedet på Liseberg. Har faktisk flere av disse. Er ikke veldig nissegal av meg, men synes disse er sjarmerende. Legger også med to bilder av rosetter jeg laget en jul. Det var rosett-julen, hvor alle pakker hadde rosetter som pynt. Fikk helt kick på rosett-laging. Kjente jo at det rykket litt i rosett-genet, da jeg så de fine rosettene hos Jeanette i bloggen Fryd og design. Her var det herlige rosetter med barnebilder i midten osv.

Ha en lun desemberkveld!


ANNONS
Av Kaspara - 9 december 2008 20:36

Jeg får hive inn et lite innlegg, før jeg går ned i stua til EM i håndball og etter hvert "Jakten på kjærligheten".

Jeg har en pasjon for hvite kirker som julepynt, selv om jeg ikke kan kalles noen kirkegjenger. Vi har to stykker av disse. Den største på det nederste bildet, er ungene spesielt fascinert av. Før spilte den "Glade jul", men i år har den regelrett streiket. Man kan kikke inn gjennom døra og  se benker og altertavla inne i den lysende kirken. Det er ganske flott og så ørlite. Man må ha finmotorikken i orden for å lage en slik kirke.

Da vi var i Gøteborg på førjulstur, så jeg flere slike kirker. Jeg måtte knipe øynene igjen og gå fort forbi. Hva skal vi med et helt kirkekompani?

Den siste dagen før julemarkedet ,strikket jeg noen Pippi-kremmerhus. Jeg assosierer nemlig til Pippi når jeg ser disse. En ting var sikkert; noen slike måtte jeg ha selv også. Ble så glad av de. Samtlige Pippi-kremmerhus ble solgt, og da var det bare å begynne å strikke igjen. Nå har det kommet noen slike i hus igjen, og de er mine favoritter blant kremmerhus-samlingen min.

Nå skal jeg krølle meg i sofaen foran tv. Ha en flott kveld!


Av Kaspara - 8 december 2008 15:04

Vi har en fast tradisjon her hjemme, og det er å pynte en gammel eik i hagen med perlede hjertesnorer til jul. Ungene våres har alltid likt å perle akkurat som så mange andre barn. I barnehagen perlet de masse, og her hjemme perlet de masse. Fremdeles liker de å perle, og mønstrene blir mer og mer avanserte.

Har prøvd å tenke ut hvordan man kan bruke de små kunstverkene på en fin måte og verdsette dem. Oppe i gangen har vi ulike perleting på en snor på veggen, og det blir så farverikt og fint i en ellers lys gang.

Ungene har også perlet undelag til kaffekoppene  våres og besteforeldrenes kaffekopper.  De er koselig å dekke bordet med, små farveklatter.

Et år før jul kjøpte jeg masse perler i rødtoner og rosatoner og litt lilla. Prosjektet vårt var å lage snorer med tre hjerter på hver og pynte en eik i hagen. Ungene var SÅ ivrige. De hadde nesten ikke tid til å ta av seg klærne, da de kom hjem fra barnehagen. De skulle jobbe med perlinga!

Fremdeles er vi veldig glade i hjertetreet, og ungene er stolte av alle hjertene de har perlet. Det er koselig å hente fram snorene hvert år til jul.

Det er så vakkert med det røde og rosa mot hvit snø.

Tok også et bilde av lysestaker funnet i en bruktbutikk. De ligner sandkakeformer på stang. Nederst har de en spiss ,og de er fine å sette i snøen  på vinteren eller i  jorden om sommeren.

I dag har det vært deilig å gjøre andre ting enn å sy. Jeg har blant annet  fått handlet inn masse matvarer for mamma, for i dag er det ikke føre for en 86 års dame og bevege seg ute på. Det er sylglatt!

Dessuten var jeg på adventskalendergavejakt (noen som klarer et lengre ord?) De kommer på etter hvert her i huset, og nå var det tid for påfyll.

Etterpå skal jeg tumle rundt på loftet på leting etter mere julepynt. Tenkte ungene skulle få pynte litt på rommene sine også, men det finnes en betingelse; rommene skal ryddes først!

Ha en god førjulsdag!Av Kaspara - 7 december 2008 20:20

Enda kjenner jeg at kinna er smårøde og at en er litt slik småfrossen i kroppen. Masse luft har det blitt i to dager nå på julemarkedet, og nattesøvnen blir nok upåklagelig etter så mye frisk luft.

Det har vært strålende vær disse dagene, og boden min var kanskje plassert mest solrikt av alle bodene. Det har vært sosialt og hyggelig, men jeg lyver hvis jeg sier at jeg er blitt stinn økonomisk.

Veldig mange mennesker går mest rundt, og kikker og mange snapper opp ideer og går hjem og gjør tingene selv. Det er selvfølgelig helt lovlig.

Har inntrykk at det er julekaker som selger best på dette markedet og kanskje hjemmestrikka ullsokker. Det var det dårlig med i min bod.

Leien på en helg lyder på 1400 kroner, og du skal selge mange kremmerhus og hjerter for å komme opp i det beløpet. Nå har jeg dekket leien og enda er det en del til overs, så jeg skal ikke klage, men det er vel heller tvilsomt at jeg står der neste år. Nå har jeg prøvd hvordan det var å stå der en helg, forrige gang var det nemlig to hverdager jeg sto.

Det har vært masse folk ute, men det er tydelig at jeg ikke "treffer" så mange alikevel. En trivelig, fresk dame sto i naboboden og solgte steinskilt med påmalte rever, fugler, elger osv. Hun hadde det veldig travelt, og kom med et velmenende råd til meg ; "Du burde satse mer på julefarver, lage ting i grønt og julerødt. Det er det folk vil ha."  "Du skjønner jeg klarer ikke lage røde og grønne ting." svarte jeg. "Du må tenke på hva som selger;" sa hun videre. Men så lett er det nok ikke. Jeg klarer bare å sy med farver og stoffer jeg selv liker.

Nå har jeg et par venninner som gjerne vil ha med varer på sine store arbeidsplasser, og skal nok sende med dem noe.

På markedet både i dag og i går fikk jeg også besøk av en veldig hyggelig blogger som handlet av meg. Det var første gang vi hilste på hverandre, og det er jo supermorsomt dette her med stadig nye bekjentskap via bloggen!

Siden jeg ikke vet om det er greit å nevne bloggnavnet røper jeg ikke det nå. I dag var hun tilbake med ei venninne som gjenkjente reinsdyr-grytekluter fra bloggen min og måtte ha disse. Morsomt!

Jeg fikk til slutt blitt enig med meg selv når det gjaldt prising, og det var også flott med dere som kom med noen ideer om det.

Hjertene ble priset til 100 kroner, mens de fleste kremmerhus lå på 35 kroner. Veskene ble priset ut fra størrelse og egenart. Der lå prisene fra 170-450 kroner. Supervanskelig det med prising!

Nå gleder jeg meg til å gjøre noe annet enn å sy i morgen. Nå skal jeg bake julerugbrød, andre julekaker, lage julepynt og gaver med ungene, være med å hjelpe på ungenes juleverksted på skolen, kjøpe julegaver, ha mer tid til søte mamma, pynte i huset osv. Det blir nok noen dager til jeg parkerer ved symaskinen akkurat nå. Har liksom fått dosen for en stund, men jeg skal  love at abstinensene kommer etter hvert!

Ha en herlig 2.søndag i advent!!!!!Av Kaspara - 5 december 2008 09:57

Våt snø daler ned, og jeg sitter og ser ut på et hvitt vinterlandskap. Naboens furuer har et elegant dryss med snø over seg, og garasjetaket vårt er blitt kledelig hvitt i steden for trist og svart. Jeg håper ikke den våte snøen går over i regn, krysser fingre for det! I morgen og neste dag skal jeg delta på julemarked med noen av tingene mine, og været er sikkert avgjørende om det kommer mange eller få folk. Det hadde vært så koselig med vinterhvitt landskap og de små røde bodene som blir fylt av diverse hjemmelagede ting og duftende julekaker.

I dag skal jeg sy dekor på et par vesker samt sy noen ekstra hjerter og kanskje noen adventskremmerhus med mye lilla i.

Dessuten har jeg et stort hodebry; prissetting! Det er utrolig vanskelig!

Jeg ønsker ikke sette usympatiske priser, samtidig koster det faktisk 1400 kroner å leie en bod for to dager, og det hadde jo kommet fint med med litt ekstra utenom dette  nå i min permisjonstid. Kommer det få folk, eller de ikke liker tingene mine, kan man jo risikere å bare så vidt få betalt leien eller knapt nok det.

Prøver å finne gode, anstendige priser og har jo også hørt litt med søsteren min som driver interiørbutikk. Har jo noen tanker selv også, men det hadde vært så flott om noen av dere lesere kunne komme med noen vurderinger også! Det hadde jeg blitt kjempetakknemlig for! Du trenger ikke sette opp en lang liste, men er det noen av de tingene jeg viser på bildene over du har en prisformening om, er jeg kjempeglad om du deler dette med meg!

Bør f.eks hjerter med gamle broderier være litt dyrere enn de farveglade hjertene uten broderier? Alle hjertene har en hekla lapp på en av sidene.

Hjertene er ca. 10 cm høye. Hva synes du er en akseptabel pris på gryteklutene?? Hva med den minste tovede veska jeg har med hekla lapp som er 15 *19 cm ?

Så vær så snill om du har tid eller lyst; gi meg noen prisforslag du synes er fornuftig pris for begge parter. Om du så bare har formening om en av tingene blir jeg SÅ glad om du forteller meg det.

Ha en strålende fredag, beste dagen i uka, ikke sant?


Av Kaspara - 4 december 2008 14:51

I lillestua hadde vi en vegg med mange bilder over sofaen. De fleste rammene var brune, og på et aller annet vis gjorde de meg litt tung til sinns. For noen uker siden romsterte jeg ute i bua, for var det ikke slik at de vi kjøpte huset av satte igjen to tallerkenhyller? På kjøkkenet har vi en høy, flott tallerkenhylle som svigerfar har snekret som vi har kokebøker i.

Kanskje jeg kunne male en av de etterlatte tallerkenhyllene hvit og sette noen bøker og bilder opp i den? Etter tumling rundt i bua, fant jeg en bondeblå tallerkenhylle som jeg aktet å gi "Totally makeover".
Nå henger den i lillestua, og jeg blir langt lysere til sinns. Veggen blir ikke så tung, og selv far i huset er fornøyd. Ungene frydet seg også. Den ene ropte på den andre; kom å se hvor fint det er blitt på veggen i lillestua!!

Er det noen som er på tallerkenhyllejakt er det en blogger som selger dette.  Supermamman.bloggagratis.se har en hyllfabrikk. Den finner du link til på siden hennes.

I dag har jeg kastet meg over den broderte stoffbiten jeg handlet i bruktbutikken i går og sydd tre hjerter av det. Det er så gøy å se hvordan det blir med ulike stoff og mønstre. Jeg er slettes ikke lei av å sy hjerter, selv om en kanskje skulle tro det.

Ute er det så vakkert med det lille hvite underlaget. Alt blir så lyst og lett.

Nå skal jeg hente eldstemann på SFO, mens yngstemann skal bli med en ny klassekamerat hjem for lek og middag.

Ha en stemningsfull desemberkveld, da du!

Av Kaspara - 3 december 2008 14:42

Det blir litt lite tid for blogging nå om dagene, for på  lørdag og søndag skal jeg delta på et julemarked med noen av tingene mine. Har en del ting som skal gjøres ferdige samt sy flere hjerter. I dag har jeg sydd noen nye hjerter  blant annet med et fint, frodig stoff jeg fant på et loppis i Gøteborg. Viser et bilde av stoffet også.

Måtte en liten tur til byen i formiddag ,og da lot jeg meg friste til å løpe en tur innom en bruktbutikk. Fornøyd gikk jeg ut 10 minutter senere med noen nye stoffer, noen fine hekla grytekluter og en liten gul skål. Kjøpte også et stripete dynetrekk i blått/hvitt som jeg skal ha i hagemøblene til sommeren. Har et slikt fra før av. Det går allerede i maskinen. Man kan ha det helt ustyrtelig morsomt for 100 kroner!

I kveld får vi besøk av en av mannen mins storebrødre. Han bor i Bergen, byen min mann bodde sine første 6 år. Han kommer bare på en lynvisitt, har vært i Oslo med jobben og farer til Bergen igjen i morgen tidlig.

Ha en herlig hvit kveld!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se