Alla inlägg under december 2008

Av Kaspara - 20 december 2008 22:19

I dag tok mannen min, jeg og ungene turen over til nabofylket Telemark.

Vi skulle handle inn de siste julegavene, og hvorfor ikke like godt gjøre det i andre byer enn hjembyen?  At vi siktet ut byer i Telemark var ikke helt uten baktanke fra min side. Jeg har lagt helt min elsk på alle de fine bildene Tove i bloggen "Lykke og Lykkeliten" viser fra butikken sin "Pynt" .

Vel, mannen min visste at jeg ble dratt mot den butikken,  og han håpet at jeg ville finne noe der jeg kunne ønske meg til jul.  Ellers er det  store shoppingsentre i nærheten, som vi kunne handle andre julegaver også.

Jeg fant raskt butikken "Pynt" og inne i den en koselig og blid Tove. Jeg hadde sendt en kommentar om at jeg antageligvis kom innom, så når jeg nikket og smilte som til en gammel bekjent, skjønte hun nok raskt at det var bloggleser Kaspara som hadde entret butikken.

Jeg kan bare erklære med en gang at denne butikken fra nå av er min yndlingsbutikk nummer 1 ! Så masse herlige og frodige ting! Så mange glade farger! Så mye å se på! Her var det store flotte heklede pledd, lekre puter, store grafisk fine bokstaver, det nydeligste papir, retro-termoser, stilige kort og bord fulle av spennende småsaker.

Jeg viser bare litt papir og en pakke servietter jeg kjøpte, resten er vidresendt til Nordpolen. Tenkte julenissen hadde det litt travelt i disse dager og prøvde å hjelpe han litt. Det kommer nok bilder etter den 24. på hva forunderlig det kunne være.

Min gode mann og fotograf tok det sedvanlige bakfra-bilde knelende foran frodige hekla tepper. Jeg lurte med meg Tove ned på gulvet også.

Anbefaler herved alle som bor i nærheten av denne sjarmerende ,sjelfulle butikken å avlegge den et besøk. Hadde jeg bodd nærmere, er jeg redd jeg hadde rent dørene ned hos "Pynt".

Veldig koselig å treffe deg, Tove og en opplevelse for øyet å se butikken din!

Ha en fin kveld rundt i de julepyntede hjem!

ANNONS
Av Kaspara - 19 december 2008 22:04

Guttene mine på 6 og 7 år har travle dager for tiden de også. De lager gaver til alle som kommer til oss på julaften, ingen må bli glemt. Dessuten skriver og tegner de kort til alle mulige kamerater og familie. De er sååå opptatt av at alle skal få noe fra dem;  alt fra en fin tegning til perleting, ting de har laget på skolen, julekurver de har laget selv, en urørt kjærlighet på pinne pent innpakket (overskudd fra en lørdagskveld) osv. Det er en rørende omsorg for alle de kjenner.

Gavene de selv møysommelig pakker inn blir  lagt i en kurv. Stadig blir pakkene telt over, og de ber om liste over gjestene julaften så de selv kan sjekke at ingen er glemt. Mens jeg jobber på kjøkkenet, hører jeg hvordan de huker av navn og kontrollerer gavebeholdningen.

Ellers har jeg fått en del spørsmål om glasur etter pepperkakebildene. Jeg har farvene : rød, blå og gul og ikke noe annet.Det er de helt vanlige små glasurflaskene kjøpt på Meny f.eks  Så mikser og ordner jeg. Blander lyserosa og sterk rosa, lyseturkis og sterk turkis, blander blått og gult og får en fin grønnblå tone. Har også ofte blandet rødt og blått og laget de herligste lillatoner. Det blir selvfølgelig mange skåler bortover, men det er verdt det!

I dag har vi hatt bestemor-bakedagen. Ungene sluttet på skolen klokka 11 i dag, og juleferien var et faktum. Hjemme hadde jeg laget jødekake-deig og sandnøttdeig. Er egentlig ikke så vanvittig glad i tørrkaker, men en gang skal jeg bli en gammel portvindrikkende dame med tørrkaker innen rekkevidde  på bordet foran meg. (fnis)

Etter skoleslutt hentet vi en bakeklar bestemor. Vi benket oss på kjøkkent med julemusikk, (Oslo gospel choir er i bestemors smak, men yngstesønn lurte på om vi ikke skulle spille litt mer rock) stearinlys og varm gløgg.

Så ble det kjevlet og trykket og jobbet, og det var hektiske røde bakekinn å spore på liten og stor.  Vi har trøblet med jødekakedeigen tidligere, men i dag gikk det som en lek. Fornøyde delte vi baksten, og bestemor var stolt over å ha ordentlig hjemmebakst med hjem og ikke bare kjøpte julekaker i skapet, selv om det må være veldig lov når passet viser 86. (ja, for andre også!!)

Senere på ettermiddagen hadde vi taco med bestemor og far i huset. Ungene hadde fått bestemme middagen, og det er skikkelig bestemor-favoritt også. "Det er det beste jeg kunne fått akkurat nå!" sa hun strålende.

Ha en fin senkveld!
ANNONS
Av Kaspara - 17 december 2008 20:25

Nå var det skjønt å bruke dataen. Holder nemlig på å  lage og skrive mengder med håndskrevne kort. Jeg synes det er såååå koselig å sitte i en haug med fint papir, fotografier tatt ut på ark, bokstaver, lim, saks og fine penner og forfatte personlige hilsener. Det er sååå koselig og såååå stressende fordi jeg alltid får begynt for seint. Mannen min frister med å gjøre kort prosess; lage noe på dataen og få det raskt ut i de mange postkasser. Men nei, jeg vil ikke helt snyte meg selv for denne kosestunden, selv om skrivehånda verker til slutt, og jeg må ta det hele over flere dager. Tror kvoten for i dag er nådd, så blir det å fortsette i morgen.

I går pyntet ungene og jeg pepperkaker, og det er det jeg har knipset bilder av i dag. Er utrolig glad i elefant og kamel-formene kjøpt på Indiska et år. Så blir det alltid mange hjerter. De pleier og legges i osteklokker. Det er så vakkert å se på de fine glasurfarvene under lokket, og veldig fristende for små barnehender.

Ha en fin onsdagskveld!

Av Kaspara - 16 december 2008 23:15

I dag har pc`en og jeg vært på kollisjonskurs. Den har plent nektet å gjøre det jeg forventer av den. Kanskje det simpelthen er på tide med et oppbrudd snart, for den er så lunefull og ustabil om dagene. Så ble det alikevel et lite innlegg mot slutten av dagen.

I dag har jeg fått lagt på  syrlig melisglasur på klejner (danske julekaker) som du ser på et av bildene. Ungene og jeg har pyntet pepperkaker. Veldig stas.....en kort periode, men så fristet det mer å se på Scooby Doo på tv.

Jeg  ble sittende en stund videre, men hadde absolutt ikke tålmodighet til å pynte hele hurven. Får fortsette en annen dag. Det kan være ganske nitidig arbeid om en skal gjøre de ekstra fine.

Viser noen bilder fra spisestua, og der ser du også julekrybba jeg fant på et loppis for 20 kroner for noen år siden. Ungene elsket å flytte på figurene, da de var mindre. Fremdeles er det stas med julekrybba. På julaften flytter Jesusbarnet inn. Foreløpig ligger han i skuffen i skjenken.

Tar med et bilde av en søt liten engel med lys. Tror jeg hadde en slik, da jeg var liten samt et bilde av en gammel liten nisse til å henge på juletreet. Slike gamle nisser til å henge på treet samler jeg også på.

Nå kjenner jeg faktisk, at jeg er litt småtrøtt og begynner å fable om en varm god seng. Ha en fredfylt natt alle sammen!

Av Kaspara - 15 december 2008 20:20

Nå har jeg gjort det igjen! Jeg snakker selvfølgelig om bloggtreff. I dag har søte Portofritt vært på lunsj hos meg. I flere timer la vi stress og juleforberedelser på hylla, skravlet og spiste mat. Det var SÅ koselig. Forøvrig har jeg ikke med det sedvanlige bakfrabildet, fordi min eminente fotograf (les:mannen min) var på jobb.

Faktisk hadde vi hilst på hverandre så vidt to ganger tidligere. Det var da jeg sto på julemarked ,og Portofritt kom innom begge dagene.

Vi har fnist mye av vårt første treff. Min bloggvenninne kom bort til meg og hvisket "Portofritt", mens jeg hvisket "Kaspara". Vi følte oss nesten som medlemmer av en undergrunnsbevegelse med mystiske dekknavn. Fremdeles må jeg le, når jeg tenker på det. Utrolig det med bloggingen; man treffer jo så mange nye og koselige mennesker hele tiden. Hvem vet, kanskje noen blir livslange vennskap. Ganske fascinerende å tenke på i grunnen.....

Portofritt er en ordmesterinne og liker å leke seg med språket. Det er vel verdt å besøke bloggen hennes. Da hun kom, hadde hun med seg en nydelig pakke til meg. Det var en gammel brodert duk i de skjønneste farver. Jeg vet jeg kommer til å bruke den mye. Jeg har tatt med bilde av den her.

Ellers går juleforberedelsene litt i 2.gir Har begynt på mine søvndyssende allergimedisiner for å forberede inntak av juletre i huset. Den første uka med disse medisinene blir jeg ganske døsig og slettes ikke en sprellpropell som rekker det meste. Nå står det en deig til klejner (tror det er en dansk julekakespesialitet) i kjøleskapet. Mannen min vet det ikke , men jeg ser for meg at han kjevler ut deigen og deler i firkanter senere i kveld. Så kan jeg komme sterkere tilbake med den syrlige melispynten. Dette er nemlig syrlige kaker med sitronsmak, og som den reven jeg er etter sure ting er dette en favoritt hos meg.

Legger også ved et bilde fra pepperkakebaking. Da var det stearinlys og gløgg på kjøkkenet og masse julemusikk. Ungene var i storform.

Gløggkoppene er gamle ferieminner. Vi kjøpte slike til 12 personer på en bilferie nedover i Europa i 1989. Disse handlet vi i Ungarn. Da hadde vi først vært og banket litt på Berlinmuren og kjøpt små stykker av den, for det var sommeren etter Berlinmurens fall.

Ellers er det et par bilder fra lillestua.

Nå skal jeg pent spørre om mannen min vil bake ut klejner. Jeg kan faktisk ikke fordra å kjevle. Jeg skal heller pusle litt rundt han med en varm gløggkopp og slikt.

Ha en fin desemberkveld med senkede skuldre!


Av Kaspara - 14 december 2008 21:16

Hver jul fyller jeg mange krukker med kvister og pynter grenene. Jeg elsker den form for pynt. Har samlet gamle julekuler i åresvis og sammen med alle hjemmesydde kremmerhus og slike ting, har jeg behov for noe å henge dette på. Kvister er ideelt. De er mine blomster på en måte. Vi kan ikke bære så mange juleblomster  i hus, fordi jeg er så veldig juleallergisk. Nyser hele tiden. Har funnet ut at det ser ut som det går relativt greit med amaryllis, og disse er jeg superglad i også. Svibler som er så herlige er helt dødfødt å ha i hus. Det blir nysekonsert de lux!  Edlegran ser ut til å være best av juletrær, men det har vært juler vi har måttet kaste ut hele juletre annen juledag. Jeg har nektet, men mannen min syntes det har vært for ille at en skal være så tett og snufsen for juletreets skyld.

I dag har jeg pyntet kvister på skjenken i spisestua. Føler det blir litt som små juletrær rundt omkring i huset.

Laget også en superenkel krans av kvister  bundet sammen av litt tynn ståltråd. Klippet ut noen hjerter i papir, og vips så var det en krans til ei dør i huset.

I dag har alle fire bakt pepperkaker. Det er dagen da far i huset svinger seg i bakekunsten også. Ungene trykket ut hjerter, griser, koner, menn, elefanter og kameler. I morgen kveld eller neste får vi pynte dem.

Vi har også fått med oss finalen i EM i håndball, som jo riktig gikk veien.

Ha en fin 3.adventskveld

Av Kaspara - 13 december 2008 17:47

God Luciadag!

Vi er så heldige å ha en svensk nabodame, og jeg tror ofte svenskene gjør mer ut av Lucia-dagen enn vi nordmenn. Hver Luciadag blir ungene våres bedt til Luciafest hos naboene hvor også deres beste kompis bor.  Her har mor i huset bakt lussekatter og pyntet koselig. Barna som er blitt invitert øver på Luciasanger sammen med faren i huset som er musikklærer. Så kler de seg ut; guttene som pepperkakemenn og jentene som Luciaer. Moren har sydd fantastiske pepperkakedrakter til guttene og laget flotte hatter. Så bærer det ut i nabolaget, hvor de ringer på og serverer lussekatter og pepperkaker. En herlig ide, synes jeg! Liker også at her er det barna som GIR og ikke forventer godter osv. fra dørene som blir ringt på. Det er koselig å være i giverrollen en gang også, i motsetning til Halloween og julebukkvandring.

Fremdeles er guttene våres på Luciafesten, men snart kommer de nok oppspilt og fornøyde hjem. Vi fikk besøk av det flotte opptoget for en stund siden.

Ellers i dag har vi pyntet kjærlighet på pinne-kaker. Lagde kakene i går kveld. Synes det er så gøy med kaker som er litt morsomme, og disse er noen av mine favoritter. De gjør seg på kakebordet, og jeg skal love at barn som er gjester kaster seg over disse kakene.

Jeg regner med at jeg blir ekstra bakegal framover, for jeg kjøpte to glade Rosti-boller her om dagen. Har egentlig sett på de flere ganger de to i henholsvis lyserosa og sterk rosa, og nå klarte jeg altså ikke dy meg, og kjøpte begge to.

Her kommer oppskriften, dersom du ble fristet til å bake disse kakene:

(Deigen er farlig god! Fare for svinn!!!)


KJÆRLIGHET PÅ PINNE-KAKER

100 g smør

2 1/2 dl sukker

 1 stort egg

 5 dl mel

1/2 ts bakepulver

en knivspiss salt

2-3 spsk. melk


Rosa glasur

kakepynt

blomsterpinner delt i to


Rør smør og sukker sammen til det blir lyst og luftig. Rør i egget. Tilsett mel, bakepulver, salt og melk og samle deigen fort sammen. Pakk deigen inn og la den hvile i kjøleskapet minst en time.

Kjevle deigen så ut og stikk ut rundinger som er ca. 4 cm i diameter. Plasser en sirkel på bakepapir, legg en blomsterpinne på midten og legg en ny sirkel på toppen.

200 grader midt i ovnen i ca. 12 minutter. Kakene skal være gyldne.

Lykke til!

 Ha en flott Lucia-lørdag alle sammen!
Av Kaspara - 12 december 2008 14:52

De siste dagene har ungene og jeg sittet ved langbordet og laget superenkel men dekorativ julepynt. Vi har laget mange julekurver av typen de lager alt fra første trinn på skolen. Man må  klippe ut to rundinger, brette rundingene og lime de sammen med limstift. Så klipper man en hank og limer på. Vips, så har man en fin julekurv. Jeg liker best å bruke fint gavepapir framfor glanspapir som er mye brukt i skolen.

Det kan jo være fint å pynte med glansbilder og glitter også.

Vi har hengt opp noen av kurvene på en snor i et vindu, hengt noen på kvister oppe  på det isblå skapet og noen bruker vi også som ekstra pynt eller kort på pakker. Det går jo ann å lime en lite til og fra hilsen inne i kurven.

Viser et bilde hvordan kurvene brettes og legges mot hverandre, dersom noen skulle være i tvil og fikk lyst til å lage slike enkle kurver.

Det flyter på langbordet våres, men det får det heller gjøre noen dager. Da er det så lett å sette seg ned å småpusle litt.

Ha en herlig fredagskveld!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se