Direktlänk till inlägg 28 december 2008

Min nye besettelse: hekling!!!!!

Av Kaspara - 28 december 2008 15:39

Jeg er blitt helt besatt av hekling i disse dager. Hadde bestemt meg for å lære meg å hekle oldemorruter i romjula, når roen senket seg. Ønsket meg heklebøker til jul og fikk en flott bok som viser hvordan hekle alle mulige fine lapper. Jeg er nesten i hekle-trance nå. Det er SÅ morsomt! Herved kan jeg også fortelle alle som går med en liten hekler i magen; det går helt fint å lære hekling! Disse oldemorrutene kan jeg nesten i søvne nå. Det går som en lek!

I går heklet jeg meg et par pulsvarmere sterkt inspirert av en oppskrift i juleutgaven av bladet "Mamma". Litt finere var kanskje de i bladet, men pytt jeg er fornøyd. Måtte jo ta det garnet jeg hadde, da jeg startet med dette i går ettermiddag.

Hvis du fikk lyst til å gjøre noe lignende kan jeg jo fortelle deg hva jeg har gjort. Jeg endret litt på oppskriften i bladet. Brukt nok litt tynnere nål, annet garn osv.

Jeg la opp 32 luftmasker med heklepinne 4.5 (tror jeg, har lett rundt etter den nå, men den driver gjemsel med meg....)

Så heklet jeg fastmasker hele veien og snudde hver omgang med en luftmaske. Hver stripe er 4 omganger. Etter 4 striper lagde jeg hull til tommelen. Heklet først 9 fastmasker, heklet videre 5 luftmasker og hoppet over fem av fastmaskene.  Tilbake heklet jeg som vanlig fastmasker, også der det nå var luftmasker.

Den rosa kanten er 2 staver  i en fastmaske , 3 staver i en fastmaske, 2 staver i en fastmaske, 3 staver osv.

Da jeg var ferdig med pulsvarmerne, fant jeg ut at jeg måtte ha et matchende skjerf. Dermed begynte jeg å hekle oldemorruter som blir sydd sammen til et skjerf. Jeg er ikke ferdig enda. Har nå 4 lapper hektet sammen, men fortsetter "the hard work".

Det er virkelig en ny verden som her åpnet seg med heklingen, og jeg er rent yr med tanke på alt det fine man kan lage.

Her i huset er det forøvrig fremdeles sykdom. Minstemann har 40 i feber og knallrøde kinn. Akkurat nå ligger han og sover i senga si litt. Mor i huset er superallergisk for juletreet, og dessverre må det nok snart ut.

Far i huset er frisk som en fisk og sammen med eldstemann, har han vært i svømmehallen i dag.

Nå har mørket senket seg ute, og det blir en rolig kveld i heimen med pleiing av lillemann og hekletøyet innen en armlengdes avstand.

Ha en finfin romjulskveld! 
ANNONS
 
kardemomme

kardemomme

28 december 2008 16:57

Men så superduper-fint!!!!! Visste at du kom til å klare dette med glans :))Pulsvarmerne ble såå lekre!!!! Og med det nydelige skjerfet til får du virkelig satt personlighet og farge på jakken/kåpen din!!!
Her er det bare å glede seg til fortsettelsen Kaspara!! Jeg hekler også i dag..Vi har spilt et nytt spill H. fikk til jul og snart kaster vi oss over BUZZ igjen..
Det er et kunnskapsspill men passer faktisk for oss alle selv om vi er spredt i alder..
Stakkra minstemann hos deg!! Ekstra trist å være syk i julen! Krysser fingrene for at det skal gå fort over..
Kos deg videre med ditt nye "leketøy" og så ser jeg virkelig fram til nye bilder av resultatene av dette! Klem fra en mer guløyd Kardemomme i dag :)

http://husetvedbekken

 
Lotten

Lotten

28 december 2008 17:28

Oj vad fina pulsvärmaredu har virkat! Jag är djupt imponerad!! Jag har prövat att virkalite härpå landet.... men jag har bara ett garn och en för stor virknål så det blir inte så fint.... Vad är det för garn du använder? Ull eller bomull...?

Ha en kreativ kväll i virksoffan;-)
Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Tove

Tove

28 december 2008 18:16

Hei på deg! Beklager at jeg ikke har fått kommentert før nå.. Har vært innom deg mange ganger med dårlig tid, og det har liksom vært så fryktelig mye å kommentere på..:) Den stolen skjerfet hang på... utrolig fin!! Og huset deres ser fantastisk flott ut i julepyntet "tilstand" :D De kurvene med engleglansbildene var utrolig nydelig, slike skal jeg garantert få laget sammen med Hannah neste år! ( nå føler jeg meg egentlig ganske ferdig med jula..) Det eneste jeg kan hekle er bestemorsruter ( og sekskanter og "rett frem" hekling), men må da kunne klare å hekle noe annet snart..dvs har ikke prøvd.. er for opptatt med teppene mine. Men etter å ha sett pulsvarmerene dine, og lenkene kardemomme hadde heklet MÅ jeg utvide heklekunnskapene mine snart..

God bedring til minstemann!

klem

http://lykkeoglykkeliten.blogspot.com

 
Mari

Mari

28 december 2008 19:05

Gurimalla så flink du er kjære deg :) Jeg skjønner godt at du er hekta, og misunner deg litt den hekleboka. Jeg må liksom prøve meg frem, og det blir skjelden SÅ bra. Spørs om jeg må ønske meg en sånn abc-bok :)Gleder meg til å se verkene dine fremover :) Ha en herlig kveld, og god bedring til minstemann :)

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
marieinwonderland

marieinwonderland

28 december 2008 19:09

Så moro at du har fått en ny hobby! Hekling er gøy for det går fort, jeg er ikke tålmodig nok til å strikke! Så kjedelig at sønnen din er syk. Jeg våknet av et plask i senga i natt. Sønnen min har spydd i hele dag og jeg har skjønt at dette er den store sykdomsjula. Hos mine nærmeste har det også vært bronkitt, influensa og lungebetennelse! Har aldri vært borti makan! Vel,god bedring til minsten din:)

http://www.marieinwonderland.blogspot.com

 
Maria

Maria

28 december 2008 19:47

Hej Kaspara! Virkning står på min saker-jag vill lära mig -lista. De där muddarna tycker jag var jättesnygga!!

http://jagblommar.blogspot.com

 
Kaspara

Kaspara

28 december 2008 21:05

Hei guløyde Kardemomme
Nå skjønner jeg din lidenskap for hekling!
Det er jo så moro, og det går jo fort. Nå holder jeg på med et pledd i oransje, rosa og hvite toner. Buzz kjenner jeg til. Har spilt det på hytta med naboene, og det var kjempemoro! Blir jo SÅ ivrige. ha en fin kveld! Klem

Hei Lotten
Kjedelig med et garn, ja. Jeg har brukt ullgarn her. Egentlig er ikke det kjekt når jeg er så allergisk som nå. Reagerer nemlig litt på ullgarn og nyser i vei.Skal nok bruke bomullsgarn etterhvert.
Ha en fin kveld! Kram

Hei Tove
Pulsvarmerne var jo superenkle. Ikke noe problem for deg det! Minstemann har fremdeles høy feber, men nå virker allmenntilstanden bedre. Ha en fin kveld! Klem

Hei Mari
Ja, en heklebok med bilder og nøye instruksjoner er supert. Hadde ikke klart meg uten. Ha en superduper kveld, gøyale Mari! Klem

Hei Marie
Å, stakkars både deg og sønnen! Kvalme og oppkast er vel noe av det værste som finnes!
Håper sønnen din er på bedringens vei!
Ja, det at hekling går fort var en positiv opplevelse. Er ikke så supertålmodig selv heller. Ha en så bra kveld som mulig med barn som friskner til! Klem

Hei Maria
Å, du bare MÅ prøve å hekle, Maria! Det er gøyere enn gøyest! Det er ikke så vanskelig heller.Lykke til! Klem

http://kasparasregnbue.bloggagratis.se

 
Åse Marit

Åse Marit

29 december 2008 02:10

Skikkelig lekkert det du har hekla! Hekling er fantastisk artig og var så hekta sjølv for to år sidan at eg fekk senebetendelse i begge armane. Slit med det enda og kan ikkje lenger hekle (+++) Vil på ingen måte ta frå deg heklegleda, men kjenner du at du begynner å verke i armane, så ta pauser, tøy ut og rist laus! Irriterer meg fortsatt at eg ikkje roa ned før det satt seg skikkelig..derfor måtte eg berre skrive det til deg:-)
MEN for all del: kos deg med heklinga, det er jo fantastisk gøy!

http://artigeting.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

29 december 2008 12:05

God morgen Kaspara :)Morgen og morgen fru Blom tenker du kanskje men vi er usedvanlig morgentrøtte her og bruker litt tid med kaffekoppen i senga og med den nye boken til Tessa Kiros som er så utrolig koselig..
Det blir sene kvleder med spill og hekling så vi tar nesten aldri kvelden før ved 01-tiden noen av oss..Men det er så mye stress i hverdagen at vi nyter denne friheten :)
Håper det går bedre med minstemann i dag..
Stor klem herfra :)

http://husetvedbekken

 
Brigg

Brigg

29 december 2008 15:44

Ja er det ikke kjekt med heklig?? Og så lett!! Er en veldig bra sofa-aktivitet?(Hmm..bindestrek?) Misunner deg hekletiden din. Her er det så utrolig travelt. Kjenner blogg- og skaperabstinensene. Har fullt hus av besøk hele julen,og er selv en akiv besøker. Uhorvelig kjekt, men akk så slitsomt det kan være da!

Uansett; dån, dånere, dånest!! FOR noen gaver! Herrejemini. Umulig å si hva jeg likte best. Likte alt. Sjal, boks, teppe, FAT!! Kjente et snev av misunnelse;-).

Nei, nå må jeg sette i gang med middagen til mine gamle venninner som er rett rundt hjørnet. Tjohei Kaspara!!

http://briggslekehus.blogspot.com

 
marie

marie

29 december 2008 22:26

Hekling er veldig gøy! Flotte farger du har heklet med.

http://www.mariefriis.com

 
Hege

Hege

30 december 2008 11:02

Så lekkert! Hege

http://www.pepperkverna.blogspot.com

 
Tavelhus

Tavelhus

30 december 2008 12:42

Vad fina kakor ni bakat!
Jag länkar till dig!
Gott nytt år!

http://www.tavelhus.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se