Direktlänk till inlägg 25 december 2008

Julaften

Av Kaspara - 25 december 2008 10:33

Så har vi litt trøtte og salige  tørnet ut av sengene våres alle fire. Det er deilig ro i huset, og alle suller med sitt. Guttene sitter og bygger opp Star Wars-lego fått i går, og er helt i sin egen verden. Far i huset har som den mannen han er brettet opp ermene og gått i gang med opprydding på et kaotisk kjøkken. Jeg sitter her og blogger, og skal snart hjelpe husets mann med å bringe kjøkkent tilbake til levelige tilstander.

Julaften forløp slik den pleier her i huset og slik vi liker det. Først spiste vi pinnekjøtt, og alle gjestene virket svært fornøyde selv om vi i år konverterte fra ribbe til pinnekjøtt. Yngstemann satt med et salig smil om munnen, mens han gumlet fornøyd på pinnekjøtt. Han har aldri likt ribbe.

Dessverre var eldstemann ikke helt frisk og hadde feber og var slapp. Det hadde startet noen dager før julaften, og vi hadde håpet at han skulle være tilbake i storform julaften.

Til dessert julaften pleier vi å spise mannen mins vidunderlige hjemmelagde bjærnebæris og sitronis. Disse ligger lagvis i en form. Ved siden av har vi pisket krem og friske bjørnebær med melis strødd på toppen. Dette er så syrlig og friskt etter middagen. I kremen er deg gjemt en mandel, og den som får mandelen får en pakke med "After Eight."

Etter middag er det gang rundt juletreet, og alle store og små synes det er deilig å bevege seg litt. Vi er ikke de fødte sangerne i familien, ingen naturtalenter her liksom, så mange musikalske sjeler ville nok få vondt i hjertet av å høre denne  syngende familien. Ungene liker jo best de morsomme julesangene og "jeg gikk meg over sjø og land", "På låven sitter nissen" , Så går vi rundt om en enebærbusk" er obligatoriske. Vi pleier alltid avslutte med vakre "Deilig er jorden".

Etter juletregang banket det på døra, og der sto jammen meg selveste nissefar. Han hadde med en pakke til hver av de tre barna. Minstemann var tre år, og var veldig tillitsfull mot nissen. Kanskje stemmen var velkjent og trygg. Ungene mine skjønte med en gang hvem denne nissefar egentlig var.

Så var det tid for pakkeåpning, og det tar sin tid når man er så mange mennesker samlet. Det er jo hyggelig å se litt på hva andre får også  og ikke bare rive opp pakkene. Pakkeinnhold kommer jeg tilbake til senere, får knipse noen bilder av noe jeg vil vise dere.

Etter pakker var det godt med kaffe, men julebaksten var det ikke all verdens avsetning på. Folk var så mette fra middagen enda.

Så ble det avslapning i sofaer og prat til over midnatt, før en stille julenatt senket seg over huset.

I dag skal vi på brunch til søsteren min klokka fjorten. Det er skjønt å være gjest i dag, og jeg gleder meg til verdens beste hjemmebakte julerugbrød.

Legger ut et par bilder fra i går. Det ene er bordet dekket før gjestene kommer, og det andre er av julestrømpene jeg sydde til sønnene mine da de var bittesmå.

Håper du har hatt en koselig julefeiring ,og at du får en avslappende og god 1.juledag


 
ANNONS
 
Jeanette

Jeanette

25 december 2008 11:47

Hei Kaspara,
vil bare ønske deg og din familie en fortsatt fin rom jul!
Juleklemmer fra Jeanette

http://frydogdesign.blogspot.com

 
Maria

Maria

25 december 2008 12:11

God fortsättning Kaspara!

http://galtoroad

 
Kari-my home is mycastle

Kari-my home is mycastle

25 december 2008 13:44

Nydelige bilder fra et nydelig pyntet julehjem :
Her var alt stille og rolig iår, men kjempekoselig :)

Ønsker deg en fortsatt God Jul..

Juleklem fra Kari

http://myhomeismycastlebykari.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se