Direktlänk till inlägg 7 december 2008

Julemarkedet

Av Kaspara - 7 december 2008 20:20

Enda kjenner jeg at kinna er smårøde og at en er litt slik småfrossen i kroppen. Masse luft har det blitt i to dager nå på julemarkedet, og nattesøvnen blir nok upåklagelig etter så mye frisk luft.

Det har vært strålende vær disse dagene, og boden min var kanskje plassert mest solrikt av alle bodene. Det har vært sosialt og hyggelig, men jeg lyver hvis jeg sier at jeg er blitt stinn økonomisk.

Veldig mange mennesker går mest rundt, og kikker og mange snapper opp ideer og går hjem og gjør tingene selv. Det er selvfølgelig helt lovlig.

Har inntrykk at det er julekaker som selger best på dette markedet og kanskje hjemmestrikka ullsokker. Det var det dårlig med i min bod.

Leien på en helg lyder på 1400 kroner, og du skal selge mange kremmerhus og hjerter for å komme opp i det beløpet. Nå har jeg dekket leien og enda er det en del til overs, så jeg skal ikke klage, men det er vel heller tvilsomt at jeg står der neste år. Nå har jeg prøvd hvordan det var å stå der en helg, forrige gang var det nemlig to hverdager jeg sto.

Det har vært masse folk ute, men det er tydelig at jeg ikke "treffer" så mange alikevel. En trivelig, fresk dame sto i naboboden og solgte steinskilt med påmalte rever, fugler, elger osv. Hun hadde det veldig travelt, og kom med et velmenende råd til meg ; "Du burde satse mer på julefarver, lage ting i grønt og julerødt. Det er det folk vil ha."  "Du skjønner jeg klarer ikke lage røde og grønne ting." svarte jeg. "Du må tenke på hva som selger;" sa hun videre. Men så lett er det nok ikke. Jeg klarer bare å sy med farver og stoffer jeg selv liker.

Nå har jeg et par venninner som gjerne vil ha med varer på sine store arbeidsplasser, og skal nok sende med dem noe.

På markedet både i dag og i går fikk jeg også besøk av en veldig hyggelig blogger som handlet av meg. Det var første gang vi hilste på hverandre, og det er jo supermorsomt dette her med stadig nye bekjentskap via bloggen!

Siden jeg ikke vet om det er greit å nevne bloggnavnet røper jeg ikke det nå. I dag var hun tilbake med ei venninne som gjenkjente reinsdyr-grytekluter fra bloggen min og måtte ha disse. Morsomt!

Jeg fikk til slutt blitt enig med meg selv når det gjaldt prising, og det var også flott med dere som kom med noen ideer om det.

Hjertene ble priset til 100 kroner, mens de fleste kremmerhus lå på 35 kroner. Veskene ble priset ut fra størrelse og egenart. Der lå prisene fra 170-450 kroner. Supervanskelig det med prising!

Nå gleder jeg meg til å gjøre noe annet enn å sy i morgen. Nå skal jeg bake julerugbrød, andre julekaker, lage julepynt og gaver med ungene, være med å hjelpe på ungenes juleverksted på skolen, kjøpe julegaver, ha mer tid til søte mamma, pynte i huset osv. Det blir nok noen dager til jeg parkerer ved symaskinen akkurat nå. Har liksom fått dosen for en stund, men jeg skal  love at abstinensene kommer etter hvert!

Ha en herlig 2.søndag i advent!!!!! 
ANNONS
 
E:-)

E:-)

7 december 2008 20:50

Så koselig boden din så ut! Synd at ikke så mange handlet hos deg da, men det er kanskje mest tradisjonelle folk der ute... Det fine med din pynt er jo at man kan ha den hengende framme hele året;-)
Jeg hadde garantert kjøpt i alle fall ett hjerte hvis jeg hadde vært i nærheten:-)

http://kaoseheimen.blogspot.com

 
Mari

Mari

7 december 2008 20:52

Åh, for en fantastisk stand! SÅ koselig! Jeg hadde ikke ofret de andre bodene et eneste blikk jeg altså!!! Jeg må si jeg synes det er litt rart at folk er så vanvittig tradisjonelle at det bare er rødt og grønt som får innpass...

få i deg varmen nå, og kos deg i dagene fremover :)

Klem på deg fra meg

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
susanne

susanne

8 december 2008 07:17

jaha om man hade haft vägarna förbi hade man genast handlat.. massor! så mysigt...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Lotten

Lotten

8 december 2008 07:50

Så otroligt fin bod du hade.... den ser ju bara såå otroligt nysig ut! Där hade jag garanterat stannat och köpt ;-) Vad tråkigt att kommersen inte var bättre. Jag är likadan som dig.... jag kan inte sy i tyger jag inte gillar! Jag syr bara sådant som jag själv skulle vilja ha och det tror jag är en bra inställning för själen. Kanske inte så bra för försäljningen dock... Jag tycker det är väldigt konstigt att folk inte är mer vidsynta när det gäller jul... det finns ju andra färger är rött och grönt...

Ha en superhärlig måndag!
Kramar Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
maria/frøkenfryd

maria/frøkenfryd

8 december 2008 08:42

Hej Kaspara.

Gratulerer med veloverstået jule-salgs-helg :-)

Jeg kender mig SÅ godt igen i det du skriver her. Jeg har det ligesom dig med de ting jeg laver og sælger.
Jeg kan IKKE lave traditionelle juleting jeg heller. Det appelerer ikke til mig med julerødt og grønt, ja - alt det traditionelle faktisk. jeg har en tæller på min nerbutik, og har imellem 100 og 200 besøgende hvert døgn. Men jeg sælger ikke ret meget pt. Som du skriver tager folk ideerne til sig, og går selv hjem og laver det samme. Det ER jo lovligt, men alligevel er det drøn irriterende. Jeg synes også vi skal tage en ordentlig pris for det vi sælger. der ligger meget arbejde bag feks sådan noget som et hjerte. Selve den kreative del tager tid, stoffet er sjældent metervarer, men specielle stoffer fundet forskellige steder... Ja, det tager tid, og det skal man også tage sig betalt for. Jeg synes du er MEGET rimelig i dine priser, og manglen på et skikkelig salg er nok at mange er FOR traditionelle.

Jeg var på et designermarked her i helgen. Et det ligner det der lige har været i Oslo. Der var priserne noget højere end både dine og mine priser - og de solgte godt. Men det var også det rette sted, folk kom for at købe, og ikke for at tage alle ideerne med hjem gratis.

Nu lyder jeg helt bitter, det er jeg slet ikke. jeg kendte mig bare så godt igen i det du skriver her.

Var jeg forbi din stand skal jeg love dig jeg havde handlet en masse, for du er virkelig flink og kreativ :-)

Klem Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
strikkelise

strikkelise

8 december 2008 09:33

Steinskilt med rever... Jaja. Du har nok vært litt uheldig mht hvilket marked du har vært på. Så bra du ikke tapte penger i hvert fall!
Standen din så veldig flott ut.

http://strikkelise.blogspot.com

 
pillepalle

pillepalle

8 december 2008 17:06

Så nydelig og inbydende er boden din! Det sjærer i hjertet mitt at du solgte ikke så mye som du ville! Men! Tingene du har sydd er så utrolig fint, helt spesiell og enestående!!!!!! Der kan du bli så stolt av!! Folk har jo ingen peiling :-)

Beste hilsen fra Pillepalle (som er ufattelig trøtt...jobb....lekser med barn...kveldsavtale...uffff)

http://www.pillepalles-verden.blogspot.com

 
Rebecka

Rebecka

9 december 2008 16:32

Vad fint det ser ut!
I somras sålde jag på marknad här där jag bor i Italien och känner precis igen det du skriver. Jag valde också att sälja det som jag själv tycker om istället för det som kanske säljer bättre... det var visserligen trevligt och jag fick jättemånga fina komentarer men jag sålde tyvärr inget vidare... När jag sen åkte hem till Sverige tog jag med en del av grejerna och sålde i stort sett allt till mina mammors väninnor som tom. har beställt mer. Så jag tycker nog vi får stå på oss, det är ju de andra somm inte fattar något! :)

http://rebeckaverola.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

12 december 2008 08:42

Hej!Vad proffsigt det såg ut!!! Jättemysigt. Jag tycker också att det svåraste är prissättningen. För det som ser enkelt ut kan vara knöligt att sy och ta lång tid och borde ju ge mer betalt. Men hantverk har ALDRIG gått att ta betalt för. Man får liksom glädjas åt att någon gillar det man gör...;D En slags själslig belöning, inte fy skam det heller. Så tänker jag...
(Och blir inte rik men lycklig. Hehe)
Att tillverka det ANDRA vill ha är inget för mig.Det tar ju all glädje från skapandet. Fortsätt du i din stil-du är bara före din tid! Kram!

 
Ingen bild

Hilde i Trondheim

12 december 2008 09:04

Hei,
Rever malt på stein.....?
Jeg er en av mange som beundrer din stil, ditt hjem og din blogg. Jeg er også en fan av "Huset ved bekken". Jeg synes det du lager er finfint. Orginalt og personlig. Helt enig i at det ikke går an å lage noe med farger/stoffer du ikke liker selv.
Har du noen gang tenkt på å selge det du lager på Etsy?
Lykke til videre. God jul!

 
Kaspara

Kaspara

12 december 2008 09:23

Her kommer noen kommentarer til dere jeg ikke har fått lagt igjen en hilsen på bloggen:

Hei Susanne
Takk, snill deg! Så koselig at du likte tingene!

Hei Strikkelise
Så gøy at du synes standen var fin.
Når det gjelder steinskilt med rever bekrefter det bare at vi mennesker er ulike og har forskjellige stiler, og hipp hurra for det! Jeg hadde nok aldri gått til innkjøp av et steinskilt med rever, men jeg skal love deg at det var folksomt ved den boden.

Hei rebecka
Ja, da er vi jo i samme båt. Selv har jeg mange venninner osv. som veldig gjerne vil handle hos meg og liker å få gaver som jeg har laget selv. Det er jo veldig hyggelig.

Hei Persilja
Ja, det er en glede at andre kan like ting en lager. Helt enig! En god bekreftelse å få! Selve prosessen når en får en ide og lager dette er jo også morsom, så vi får nyte dette.

Hei Hilde
Tusen takk for veldig hyggelig kommentar som varmet godt! Jeg vet ikke om jeg er "helt på jordet", men hva er Etsy??? Har i blant vurdert å ha en liten nettbutikk med egenlagde ting, kan hende det kommer.


http://kasparasregnbue.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hilde i Trondheim

12 december 2008 09:54

Du er ikke så veldig utafor, ikke så lenge siden jeg oppdaget det selv heller. Ta en titt her: http://www.etsy.com/ Et eldorado for håndlagede ting o.l

Hilsen Hilde

 
Ingen bild

Hilde i Trondheim

12 december 2008 09:59

se her f.eks http://www.etsy.com/shop.php?user_id=5288597

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se