Alla inlägg under oktober 2008

Av Kaspara - 9 oktober 2008 20:13

Døde gjenstander er ikke ensbetydene med lykke for meg, men glade mønstre, fine former og ting med en historie kan sprite opp hverdagen og gi en positiv og estetisk  opplevelse. Det kan aldri måle seg med når 7-åringen min kommer og gir meg DET godmorgen-kysset på kinnet og sier" Du og pappa er så skjønne!"  Eller minstemann på 6 år sier "Du er beste mamma`n i verden,du". Hvem skulle trenge lykkepiller da????

Legger ved tre bilder i dag. Det første er mønsteret på en voksduk jeg har fra "Søstrene Grene". Jeg blir så glad av det mønsteret og får nok litt Marimekko-feeling også. (jeg er en stor fan av Marimekko)

Bilde nummer to er av to små asjetter kjøpt på et loppis. De gjør meg også litt ekstra glad. Bruker de ofte på f.eks frokostbordet til pålegg.

Tredje bilde er nylig innkjøpte servietter fra Broste. Er nok litt besatt av horn og bein, og har vært det en god stund nå. I fjor lagde jeg masse ting med reinsdyrmotiver. Svogeren min er i blant på Svalbard i forbindelse med jobben, og sist han var der ,fraktet han et halvt reinsdyrhorn hjem til meg.

Jeg ble så glad for den gaven! Funderer litt på hvor jeg skal ha det. Tror i allefall at det blir en del av julepynten.

Ha en behagelig og god kveld der ute!


ANNONS
Av Kaspara - 8 oktober 2008 20:21

Ja, så har jeg gjort det igjen........

Jeg har gjort et dykk ned i våre kjære, søte naboers container. Sist de var på oppryddingsstien reddet jeg ; en rokkokosofa, to rokkokostoler, to vakre hvite trestoler med trekk, en kommode med svungne ben samt et flott hvitt skrivebord fra den sanne død. Da jeg så de var i gang igjen, strakte jeg nok litt hals og var svært årvåken......Jeg tuslet over gata, de er faktisk gode venner av oss, så det var intet problem å spørre om å få ta en titt på det  de skulle kvitte seg med. Jeg har et alvorlig problem; jeg ser alle de slitte, litt kjedelige tingene foran meg i spennende farver eller med en ny funksjon. Min stakkas mann, han blir nok litt oppgitt når han kommer hjem senere i kveld. Jeg har slepet masse i hus opp gjennom årene....

Han glemmer ikke den gang vi skulle til et stort shoppingsenter i nabobyen, og jeg så et slitt hvitt avlastningsbord i veikanten. Jeg hylte "Stopp!!!!!" og var fra meg av begeistring. Det var på den tiden da vi brukte tvillingvogn til guttene våres som er født så tett. Det var lite plass for herligheten jeg hadde funnet, og eneste løsning var å demontere barnevognen i små deler. Jeg skal aldri glemme at min litt slitne småbarnsmann sto der i veikanten og gjorde akkurat dette. Hadde vi ikke tatt bordet med hadde jeg fått høre om det bordet til jeg hadde blitt åtti, var kommentaren hans. I dag står det i spisestua under et vindu og er så vakkert med sitt litt slitte drag.

En annen gang så jeg fra bilvinduet to jernunderstell til kafe`stoler på vei til stranda. De var slengt fra seg på en liten miniskrotplass og fikk plass i bilen vår. Etter å ha godsnakket med min fingerferdige svigerfar, lagde han flotte seter av treplanker til stolene som ble seende ut som antikke, franske kafe`stoler. Så fine ble de, at den ene dessverre er stjålet fra hagen.

I dag kom jeg hjem med tre ting. Det var to fine trestoler som trenger en omgang med malerkosten og en stor skuff med fint beslag. Skuffen så jeg for meg malt lilla og hengt opp på høykant i arbeidsrommet. Så den med glade stoffer liggende lagvis og fristende. Stolene kan jeg enten male hvite og ha som supplement til spisestua som har ulike hvite stoler. Jeg ber ofte mange gjester, og da er det greit å ha ekstra stoler på lager. Eller jeg kan male de i glade farver.De kan jo fremdeles være supplementsstoler. Gøy med en farveklatt innimellom. Eller kanskje de havner på småguttas rom.

Jeg skal vise skuffehylla mi etterhvert og stolene.

I dag legger jeg ut noen bilder av en glass-samling på en skjenk. Synes det er så flott med masse klart glass samlet. Jeg er glad i farver, men det kan være deilig å ha noe rolig å hvile blikket på enkelte steder i rommet også. Medisinflaska er jeg svak for. Kjøpte den i Danmark i sommer. Er også så glad i boblelysestakene kjøpt for en slikk og ingenting hos "Søstrene Grene" også i Danmark i sommer. Bilde nummer to viser mine tomme rammer. Ungene holder på å le seg skakk, og synes mamma er helt gal som henger opp tomme rammer, men er de fine kan det kvalifisere til veggplass hos oss.

Har fått mange kommentarer fra gjester på akkurat det. Særlig svogeren min fra Trondheim liker å erte meg her.

Ha en herlig kveld i rufseværet, eller har du kanskje bedre vær der du bor?ANNONS
Av Kaspara - 7 oktober 2008 09:59

Jeg har nevnt løvefotlampa, som jeg kjøpte på et loppis i tidligere innlegg, men dere har aldri fått se vidunderet mitt. Opprinnelig var den litt "sliten" og brun. En dag bestemte jeg meg for å male den hvit, og dette har jeg ikke angret på. Synes egentlig den kan brukes med og uten skjerm.

Kjøpte et par større  skjermer på forrige loppis, og tanken var å trekke disse og kanskje ha den ene på løvefotlampa. Disse skjermene var nok i minste laget, det  så jeg jo da jeg kom hjem. Kanskje jeg kan finne noen andre lampeføtter til dem en dag. Viser alikevel et bilde med den lille skjermen på. Noen som har en formening om hva de liker best? Ville du hatt lampa med eller uten skjerm????
Da disse bildene ble tatt, ble bare lampa for anledningen dratt opp i stua.

En litt bedre plass må den jo få etterhvert.

Ha en glad dag alle sammen!

Av Kaspara - 7 oktober 2008 09:39

Jeg er spik spenna gæren etter heklede lapper! Bare jeg ser en heklet lapp, blir jeg myk i blikket. Med en slik lidenskap skulle man tro en var langt inne i heklekunsten, men det er jeg ikke. Jeg ser med lengsel i blikket på alle hekleriene til alle dere flinke hekledamer i bloggverden. Bestemorlapper er jeg virkelig motivert for å lære. Visst kan jeg hekle fastmasker og staver og jeg kan "hakke", men har aldri fulgt en hekleoppskrift og kan ingen finesser.

Derfor er jeg alltid på jakt etter heklede små lapper og har enstor eske full. Finner stadig disse små underverkene på loppemarkeder, i bruktbutikker og på reiser. Legger ut et bilde med tovede vesker som har hekla dekor.

Viser også et bilde fra "Elle interiør" med hekla lapper og knapper som dekor på en cardiganjakke. Her har man virkelig lasset på, men det går jo også ann å ha litt mindre pynt. Gjorde dette selv på en offwhite jakke en gang. Den henger ikke i skapet nå mer, men jeg synes ideen med å leke seg med knapper og heklabiter er god.

I dag skal jeg i en særdeles trist begravelse. Det er moren til en tidligere elev som har gått bort etter lang tids sykdom. Føler så med han! "Livet er vakkert og livet er brutalt", sier alltid en god venninne av meg. Enig i dette.

Av Kaspara - 6 oktober 2008 10:07

Her kommer bilder av stoffene og en glad retrobolle jeg fant på Tanum Loppis i Tanumshede ikke langt fra Strømstad. Bollen er litt slitt på kanten ,men den er fin inni. Jeg bare elsker farvekombinasjonen. Det siste bilde er en søt "Bambi" jeg fant i en bruktbutikk i byen. Den måtte bli med hjem.

Nå går stoffene i vaskemaskinen og forhåpentligvis kommer de ut velduftende og fine. Bunken med nye loppisstoff har vokst betraktelig de siste ukene, og nå lengter jeg etter å kaste meg over symaskinen.

I dag skinner sola fra blå himmel, og det er en oktoberdag på sitt beste.

Vi er bedt i hummerlag til en gammel , farverik onkel av mannen min i kveld, og det er jo heller ikke å forakte. Dagen tegner bra! Ha en solfylt fin oktoberdag, du også!

Av Kaspara - 5 oktober 2008 17:10

Persilja  eller "Firebarnsmamman" som står som link hos meg, sendte en kommentar til bildet med Steltonkanna og Broste-skålen.Det eneste hun klarte å se på bildet var blomsterflisen som lå på kjøkkenbenken.  Her kommer den, Persilja og alle dere andre. Viser også noen andre i samme serie. Flisene er av marmor og håndskårede samt håndtrykkede. Noen av de botaniske flisene er trykk fra gamle skrifter i Vatikanet.

De finnes med ulike temaer; musikkinstrumenter, tall, bokstaver, dyr, blomster og mer. Man skal kanskje ha en ganske stinn lommebok for å dekorere en hel vegg, men de kan jo også brukes som f.eks brikke til å ha under glass eller bare som et vakkert innslag liggende på en skjenk.

Prisen pr. flis er ca. 160-170 kroner.

Jeg har selv den ene blomsten, men kunne gjerne tenkt meg flere.

Synes de er fantastisk flotte med dyremotiv også. Tror det minner meg litt om skoleplansjer, som står høyt oppe på ønskelista mi.

Ha en avslappende søndag rundt omkring!

Av Kaspara - 4 oktober 2008 22:17

Det ble et seint innlegg i dag. Vi har gjort som så mange nordmenn gjør, tatt en "harrytur" til Sverige. Det er nåtidens jegere; krysse svenskegrensen og finne byttet i svenske supermarkeder. Nå har det blitt rom for litt annet også da. Vi har blant annet vært innom Tanum loppis i Tanumshede ikke langt fra Strømstad. Det  består av flere uthus; i alt over tusen kvadratmeter med lopper. Jeg gikk faktisk ikke helt amok. På en måte var det så mye ,at det kanskje var vanskelig å få øye på godbitene som måtte ligge der. Jeg fikk tatt med meg noen stoffer som alltid og en fin bolle. Det var nok litt stivere priser her enn loppemarkedene jeg har frekventert i det siste. Når du har vært vant til å kunne fylle en pose med stoffer for 30 eller 50 kroner, ble det plutselig litt dyrt for 150 kroner for noen stoffer og en bolle. Tror jeg har vært på ekstremt billige loppemarkeder i det siste.

Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder av noen lamper her hjemme. Jeg er litt lampegæren, og det er jo ikke alle lampene jeg mekker selv.

Tenkte å vise to skikkelig billig loppislamper og en av det dyrere slaget.

Den røde lampa kjøpte jeg i Danmark i sommer for den svimlende sum; 3 kroner. Jeg synes den lyser opp og liker den kjempegodt.

Den andre loppelampa (den blå) står på rommet til min yngste sønn. Jeg fant den på et loppemarked for noen år siden, og den synes jeg bare er helt herlig. Tror den kostet rundt 20 kroner.

Tredje lampe er en Bestlite-lampe. Den har jo versert i diverse interiørblad, og jeg ble forelsket i den for mange år siden. Etter at den hadde stått på ønskelista noen år, kjøpte vi den. Den står på arbeidsrommet, og jeg koser meg ved synet av den når jeg sitter ved dataen eller syr på symaskinen.

Den orginale Bestlitelampa var jo faktisk Winston Churchills favoritt. Det sies at han var så avhengig av den, at han hadde den med seg på alle sine reiser rundt i verden! Jeg får vurdere det jeg også........

Ha en god natt der ute og drøm søte drømmer!

Av Kaspara - 3 oktober 2008 13:10

I blant tror jeg mannen min føler at han bare er omgitt av gamle ting. (Ja, selv konemor begynner jo å trekke på årene) Han kan godt like et loppemarked i ny og ne, men han er f.eks veldig glad i de nye sofaene våres. "Det er jo det eneste som ikke er second hand her i huset", kan han sukke. Andre ganger kan han ha vært inne i et annet hjem for første gang og etterpå si at  "det var litt som en side i Skeidar-katalogen, det er finest og mikse nytt og gammelt" . Alt i alt tror jeg han er fornøyd....

I skapene våres er det mange asjetter, boller, mugger osv. funnet i bruktbutikker og loppemarkeder, men det finnes også nye ting jeg er glad i. På bildet ser dere to av de tingene. Jeg elsker den isblå Stelton-kanna som jeg har fått av ungene mine. Den er i bruk hver dag, og forsyner oss med den gode svarte drikken. En annen ny ting jeg er glad i er den sort/hvite bollen fra Broste. Det er litt retro over den liksom. Behagelig pris var det på den også; 80 kroner. Hermed er det bekreftet at ikke alle tingene våres stammer fra loppis....

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se