Alla inlägg under oktober 2008

Av Kaspara - 23 oktober 2008 16:54

Adventstiden er en koselig tid, og "svært undervurdert når det gjelder pynt" pleier jeg å spøke med. Med det i bakhodet begynte jeg å sy adventsbilder i fjor; noen kvadratiske og noen lange, smale nærmest som klokkestrenger. De passer godt til  å henge på ei dør.

Jeg har brodert med stilkesting og applikert samt  brukt en del knapper.

Jeg skal prøve å lage noen slike til årets julemarked. Det tar jo litt tid, men jeg har kuttet litt ned på alle vikartimene mine nå.

Noen flere som har lyst til å melde seg inn i "Adventstidens venner"?

ANNONS
Av Kaspara - 22 oktober 2008 20:26

Har jo ikke unngått å få med meg at nå er det allerede fokus på jul i enkelte interiørblad f.eks; Boligliv, som jeg enda ikke har fått kjøpt. Tror Narvesen er litt treige her i byen, for jeg sjekket om det var kommet i går, men den gang ei.

I forfjor i førjulstiden fant jeg på en koselig ting å sitte med på kveldene; et lite enkelt håndarbeid som var enkelt å ta med seg rundt. Fant ut at jeg skulle lage noen snøkrystaller til å henge på grener. Kjøpte hvit filt, røde og rosa perler og knapper samt broderigarn i de samme farvene. Det var kjempegøy å sitte og sy ulike mønstre på de små sirklene. Solgte faktisk noen av disse i en interiørbutikk også og sydde til flere venninner. Har igjen noen så jeg kan pynte noen kvister i en krukke.

Ha en behagelig kveld!

ANNONS
Av Kaspara - 22 oktober 2008 14:07

Her kommer tre farveglade ting som får meg i humør. Det første er et sett nylagde grytekluter. En gryteklutkreatør er ustoppelig i sitt virke!!!

Det neste er husets nyinnkjøpte klokke fra Åhlens. Begge guttene har fått en slik, men vi har ikke fått hengt de opp enda.

Tredje ting ut er noen herlige søppelspann fra Vipp. Jeg elsker jo nettopp disse farvene i kombinasjon, så helst skulle jeg hatt alle tre.

Holger Nielsen lagde i 1939 sitt første Vippspann til sin unge kones frisørsalong. Han var nygift og ville gjerne vise hva han dugde til. Siden dette har Vipp har vært i produksjon. Søsteren min sverger forøvrig til håndkler fra nettopp Vipp.

I dag skal vi på samtaletime på skolen, og jeg må snart kjøre til baker`n. Jeg har nemlig skjemt lærerne skikkelig bort. Jeg er jo selv lærer, og tenkte at når jeg blir foreldre til skolebarn, skal jeg gjøre ting jeg selv har satt pris på som lærer. Jeg har opplevd foreldre som har kommet på konferansetimer med Napoleonskaker til mann min og meg. "Litt å kose dere med i kveld", har vennlige foreldre sagt. En liten ting, men utrolig hyggelig og rørende! Slik ville jeg også være som foreldre!! Jeg har kanskje dratt det litt langt og kommet med ferske olivenboller, gresk salat, krydrede kjøttboller og tzaziki til lærerne. " En skal passe godt på lærerne", har jeg sagt. "Dere fortjener det!"  Det har høstet stor jubel og blitt satt veldig pris på.

I dag har jeg selv akkurat kommet hjem fra lærerjobben, så jeg rekker ikke å bake. Jeg tar turen innom baker`n i steden i dag.

Solen stråler og ungene hopper på trampolina. Så deilig oktober er!!!

Ha en solfylt dag du også!!

Av Kaspara - 21 oktober 2008 14:17

Naboens skuff som jeg reddet fra  containeren er blitt lilla. Den skal romme stoffer, og jeg tenkte kanskje jeg skulle sette på den noen hengsler og få den opp på veggen. Er ikke sikker på om jeg ville hatt den på høykant da.

Undres litt om den vil bygge mye ut, og om det vil bli bra.

Uansett synes jeg det var deilig med et lilla innslag på arbeidsrommet.

Rørstolen på bildet er jeg veldig glad i. Har to av den ,og de er funnet på loppis for nesten ingen ting. Synes farven er så fin.

Dere kan også se at jeg har strikket flere skjerf til julemarkedet. Jeg er jo så vill etter hekla lapper og bruker det stadig som dekor.

I dag er det fantastisk vær ,og kanskje skal jeg prøve å få med meg gutta på litt hagearbeid. De liker faktisk godt å rake løv. Det er ikke så mye forberedelser til morgendagen ,og jeg har fire ting jeg håper å få tid til utover dagen. Det er å lese videre for smågutta i " Svein og rotta på hospitalet", lese i "Rom 123" som jeg kjøpte i går, sy litt på symaskinen med nye loppisstoff og se "Jakten på kjærligheten" (Bonderomantikk) på tv i kveld. Ha det kjekt der ute!!!

Av Kaspara - 20 oktober 2008 20:48

Jeg tror jeg er i ferd med å bli halvt svensk. Svenske bloggvenninner kommer stadig med nye sjarmerende ord som er mye morsommere enn de norske. Et av disse er "strut" for kremmerhus. Faktisk er jeg 1/8 del svensk. Morfar var halvt svensk, og når mormor som var en myndig dame var sint på han ,kalte hun han "din halvsvenske!"

Viser fram noen grå tovede  kremmerhus som jeg har liggende fra i fjor.

Solgte en del av dem på julemarkedet og i en interiørbutikk. For noen blir det kanskje helt feil med grått som julefarve. Noen vil sikkert alltid sverge til rødt og grønt. Selv er jeg veldig glad i rødt, rosa, hvitt, isblått og grått som julefarver. Vel, det er vel ofte farver som går igjen ellers her hjemme hos oss,  det skal ikke benektes......

Ha en fin kveld! Nå har jeg forberedt morgendagens skoletimer og skal ha meg en stor varm kopp te.

Av Kaspara - 20 oktober 2008 08:53

Dagene flyr, og julemarkedet i starten av desember nærmer seg med store steg. I to uker nå skal jeg være vikar på skolen jeg er i permisjon fra, så  i denne tiden blir det lite rom for å lage ting.
I helgen har jeg prøvd meg på en ny type kremmerhus. Jeg tovet mange kremmerhus til fjorårets marked, men nå har jeg prøvd meg på en litt annen variant. Nå ble det noen lyse med morsom kant i rødtoner. Det finnes jo så masse gøyale garn for tiden, som kan være ganske så dekorative.Det er alltid spennende å ta ut tovede ting fra vaskemaskinen. Jeg kjører ullgarnet på 40 grader. Jeg ble godt fornøyd meg resultatet, og har tenkt å lage flere av disse i ulike størrelser til julemarkedet.

Viser også fram min kjære svenske favorittlysestake. Så den første gang da jeg besøkte tantebarnet mitt i Oslo i november i fjor. Da vi kom ruslende på Grunerløkka, stoppet jeg opp foran et vindu og utbrøt; se på den vakre lysestaken!!!! Det viste seg at det nettopp var vinduet til mitt tantebarn. De var nylig innflyttet der, så jeg ante ikke at det var hennes vindu.

Familien i Oslo prøvde å finne lysestaken som er formet som et tre  på  ROOM for meg, men den var utsolgt.

I desember pleier mannen min og ungene og jeg å reise på førjulstur til Gøteborg. Da besøker vi blant annet julemarkedet på Liseberg. Dette gjorde vi i fjor også. Etter mange karusellrunder skulle jeg ta en kjempelang heis opp til Designtorvet på Liseberg. Da jeg er i ferd med å gå av rulletrappen ,står det hvite treet der og tar i mot meg. Drømmelysestaken min!!! Det viste seg at dette var svensk design, hvilket jeg ikke ante. Gjett om jeg ble fornøyd!!! Tenkte i starten at jeg skulle bare ha den framme rundt jul og vinterstid. Følte det var et vintertre med rimfrost på. Jeg har imidlertidig aldri klart å pakke den bort, så nå har den stått i vinduskarmen snart et år. Hver kveld nå står den og lyser så fint i vinduet.

Her er det forblåst og småregn i dag. Jeg skal forberede ukas skolejobbing. Starter opp i morgen. Ha en fin oktoberdag!

Av Kaspara - 19 oktober 2008 00:44

Ja, så skulle det bli ny dag, før jeg fikk de nye loppebildene på plass. Alvorada er nå SÅÅÅ oppgitt over den somlete loppefrister`n at hun klarer bare si " Argh......!!!!"  Jeg tør selvfølgelig ikke annet enn bare å få slengt ut disse bildene nå litt over midnatt. Måtte bytte batteripakke på kamera , og ting tok litt mer tid enn forventet.

Fredag fant jeg en morsom lampe med bord til 75 kroner. Har tenkt å male treverket hvitt tror jeg. Masse broderier kunne jeg ta med hjem. Disse blir nok brukt til vesker og kostet 100 kroner til sammen.
Jeg likte fuglebildet som jeg kjøpte til en tier, og lysestaken som er deler av et lite gevir bare falt jeg pladask for. (også ti kroner)

Superglad blir jeg av brikkene til å ha under glass og den rosa teboksen spriter litt opp.

Ja, nå har jeg gjort min borgerplikt , og kan stupe i seng. God natt, alle sammen og sov godt!

Av Kaspara - 18 oktober 2008 12:48

Med mel i håret og støvkluten i handa virvler jeg rundt før første besøk i dag. Snart kommer ei god studievenninne av meg som bor i Oslo på besøk.

Senere i dag kommer flere gjester. Her er det bare å bake på, men må bare fortelle at jeg er strålende fornøyd med gårsdagens loppefangst.

Skal legge ut bilder av loppene senere i dag. Ha en fornøyelig dag der ute!!!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se