Alla inlägg under september 2008

Av Kaspara - 16 september 2008 09:37Legger ut et par bilder av to hjemmelagede vesker. Jeg tover masse vesker

og prøver stadig ut nye former for dekor på dem. Den tovede vesken her har patchworkpynt. Vesken med broderiet er veldig inpirert av Kardemomme og hennes herlige broderistunt. Takk Kardemomme for masse inspirasjon! Selv er jeg veldig glad i farvene på denne veska. Selve veskestoffet er fra en gardin funnet på loppis, mens hanken er fra et overkast/sengeteppe også  funnet på loppis. Broderiet er kjøpt i en bruktbutikk.

Viser også bilde av en oppbevaringspose jeg har sydd. Dersom man ikke finner så mange broderier rundt på loppemarkeder og bruktbutikker, så kan man jo brodere selv. Blomstene her har jeg sittet og brodert med et tv-program i bakgrunn. Det blir mest lytting, for litt konsentrert må man jo være med tellinga av korssting. Selve posestoffet er selvfølgelig et loppisstoff det også. Jeg synes slike stoffer er så mye mer behagelige og myke. Ha en flott dag der ute!!


ANNONS
Av Kaspara - 16 september 2008 09:06

Puh og god morgen! Det ble en heseblesende start på dagen, ettersom vi hadde glemt å sette på vekkerklokken. "Det er altfor lyst!" var det første jeg hørte til morgen i dag. Mannen min hadde våknet og stusset over lyset som flommet inn på soverommet. Et raskt kikk på klokken bekreftet at ting gikk absolutt ikke etter planen. Jeg tok et svalestup ut av senga, satte maskineriet i femte gir og heiv meg over kakaokoking(ene sønnen skulle skogstur), matpakker og frokosttilberedning. Med et nødskrik rakk ungene skolen, og nå kan jeg lene meg tilbake, skrive et par blogginnlegg og nyte morgenkaffen.

Tenkte jeg skulle fortelle om den dagen jeg lekte klesdesigner. Jeg hadde aldri noensinne sydd et klesplagg, men har så mange bilder oppe i hodet av herlige kreasjoner. Problemet er jo at jeg sitter ikke helt inne med kunnskapen hvordan gjøre de ulike sømutfordringene underveis.

Vel, jeg grep en loppisduk jeg hadde kjøpt for en tier for en stund siden. Stoffet var så mykt og behagelig, og i kantene var det frynser. Kanskje det kunne bli en kosekjole? Hva gjorde jeg så nå? Hadde jo ikke noe mønster og har heller aldri vært glad i mønstre enten det har vært strikke eller heklemønstre. Jeg startet med å legge loppestoffet på gulvet og hentet en topp for å se litt på hvor mye jeg måtte beregne til halsåpning og slikt. Dermed klippet jeg i vei og ante ikke helt hvor det bar hen. Akkurat da ringte min gode nabovenninne som var på hytta. Hun er verdens søteste og verdens mest nøyaktige. Hun korset seg høylydt, da jeg sa at jeg har begynt å lage en kjole og klippet helt på måfå. "Denne kjolen må jeg få se!" klukket hun. Jeg tror ikke hun trodde at den skulle kunne brukes.

Vel, jeg fortsatte med mitt spennende prosjekt. Startet med å klippe det hele litt for stort og tråklet det sammen. Ermer er jo bare såååååå vanskelig , fant jeg ut. Det er virkelig flaskehalsen for meg i hvertfall.

Så var det prøving av tråklet kjole, klippe litt inn, prøving, klippe litt inn til den passet. Jeg hadde det rasende morsomt og fniste litt av det hele underveis. Som dekor sydde jeg på en vakker heklet lapp kjøpt av flinke bulgarske heklekoner. Fant ut at det ville bli fint med en matchende veske også, og vips så var det gjort. Tror jeg var inne i en arbeidstrance!

Og resultatet ser du nedenfor.....

ANNONS
Av Kaspara - 15 september 2008 11:09

For et par år siden pusset vi opp vårt "slitne" soverom som hadde furugulv og lutede møbler. Etter flere år i "den lutede verden" ,var vi klar for noe nytt. Soverommet vårt er litet, så vi følte det ville bli best å male det mest mulig lyst. Mannen min ivret for å bytte seng og nattbord, men jeg var ikke enig. Tror man kan gjøre utrolig mye med litt maling, og liker bedre det å endre på det man allerede har enn bare å løpe og kjøpe nytt hele tiden.

Så nå våkner vi hver dag i en lys verden i en malt seng (farve: Eva), hvitt tregulv og malte panelvegger. (farve: antikk hvit) Jeg stortrives i denne roen alt det lyse gir. Jeg har to bruktfunn på soverommet jeg bare elsker. Det ene er stumtjeneren du ser på bildet. Den fant jeg en sommer i en dansk bruktbutikk. De skulle bare ha femti kroner for den. De hadde ikke betalingsterminal, og vi hadde ikke danske penger enda. Jeg klarte ikke skilles fra den, så mannen min rotet rundt etter nærmeste minibank for å få ut danske kroner.  Heldigvis ble den med hjem til Norge.

Det andre bruktfunnet skal du få se senere. Det er en nydelig speilkommode kjøpt for en slikk og ingenting på et loppemarked.

Viser også fram et bilde av sengelampene våres. Det er de gamle messinglampene som er malt. De hadde en i søteste laget skingleskjerm som vi rett og slett fjernet, og vips kunne vi bruke disse også!

Ha en glad dag der ute, alle sammen!

Av Kaspara - 14 september 2008 14:49

Så flid man gjorde seg med kleshengerene før i tiden. Det måtte jo være en estetisk opplevelse å henge på plass tøy. Å hekle eller strikke "cover" til kleshengerene eller kle dem med fine bånd eller artig plast er det ikke så mange som gjør lengre. Skjønt noen gjør det. Husker jeg hadde en elev som hadde med klær til en teaterforestilling vi holdt på med på de fineste strikkede hengere.  På et loppemarked for et par år siden fant jeg mange slike vakre kleshengere og jeg følte virkelig at jeg hadde gjort et kupp. Flere av disse henger framme på soverommet og jeg nyter synet daglig.

Av Kaspara - 14 september 2008 08:40

God morgen, alle dere der ute!

Starter med et gullkorn jeg har tatt til meg:

LIVET ER ALLTID STORSLAGENT OG I BLANT OPPDAGER VI DET.....

Mens smågutta ser morgen-tv og maken fremdeles sover på sitt grønne øre, serverer jeg litt kjøkkenbilder til dere. Vi har ikke brukt mye penger på kjøkkenet etter vi flyttet inn. Det er faktisk et gammelt ganske slitent kjøkken som er malt i  helblank hvitt. Har også malt benken som var i tre med mange flekker helblank hvit.Det ga en ansiktsløftning!

Svigerfar som har gått møbellinja på Kunst og Håndverksskolen en gang i tiden har vært så snill og snekret tallerkenhylle til oss. Ellers er det mange loppefunn å spore rundt omkring. Jeg elsker fine bokser og som du sikkert har skjønt ;bokstaver og tall. Synes det er så grafisk fint. Faren er at jeg tar helt av her, for nå tror jeg nesten det har vært et tall eller bokstav på hvert bilde. ABC i vindu er faktisk hustall kjøpt billig på Biltema. Plutselig ble butikker alà Byggmakker osv. som jeg aldri har brydd meg om å besøke SÅ interessante. En del av de store bokstavene har jeg handlet i søsteren mins  interiørbutikk.

Ha en glad søndag der ute, og så utrolig morsomt at det var så mange innom i går!

Av Kaspara - 13 september 2008 20:29

Så er de to gutta mine på 6 og 7 år hoppet i loppekassa etter lørdagskos og opptak av den amerikanske versjonen av programmet "So you think you can dance", "en højdare" i vår familie.

Jeg har nå hoppet inn på arbeidsrommet og lager et lite innlegg under innsovingen. Tror de synes det er trygt og godt å høre lyden fra tastaturet. De sovner alltid raskere da. Siden jeg nå sitter på arbeidsrommet viser jeg et bilde fra akkurat dette rommet. Her er det masse stoffer, en gammel symaskin, fine gavepapir, garn, trådsneller og data. Jeg elsker å sitte her å sy. Da jeg gikk på barneskolen var dette med symaskin selve skrekkscenariet. Jeg klarte absolutt ikke å sy en rett søm, og jeg tror jeg fikk slippe å sy nattkjole som de fleste andre gjorde.

Da jeg var 25 år fikk jeg en symaskin i gave av mannen min som var overbevist om at jeg ville like den etter hvert. Han viste jo at jeg elsket form og farve og regnet med at symaskinen og jeg ville finne ut av det med hverandre på sikt. Det er noe av det beste han har funnet på!!!

Om dagene tenker jeg faktisk JUL av alle ting, ikke for at jeg er en langtidsplanlegger for det er jeg normalt sett ikke, men jeg skal delta på "Det kulturelle julemarkedet" i byen vår i begynnelsen av desember. Var med i fjor også. Nå trenger ikke alle salgsvarene der være julerelatert, men det er jo greit at noen er det. De siste dagene har jeg derfor sydd kremmerhus i glade farver. Bruker hvit filt som underlag. Har ikke fått montert på hanker enda. Det kommer etterhvert. Under ser du noen av kremmerhusene. Ikke alle er i typiske julefarver. Jeg er nok ikke så rød/grønn av meg når det gjelder jul.


Av Kaspara - 12 september 2008 22:17

Tror jeg alltid har syntes at interiør er spennende.  Som lita jente dro jeg rundt på møblene på mitt knøttlille rom og ominnredet til stadighet.Husker den oppspilte følelsen da rommet sto der litt annerledes enn da jeg sto opp om morgnen. Mitt mest "halsbrekkende stunt" var da jeg som barn malte kjøkkeninnredningen hjemme i respatex brun, mens foreldrene mine var borte noen timer og ikke ante hva som foregikk hjemme. Jeg hadde i lang tid tryglet og bedt om at vi skulle male kjøkkenet, husk det var på 70-tallet og brunt, oransje og gult var bare SÅ herlig! Særlig faren min var heller litt bedagelig og ville heller sitte å nyte livet enn å male. jeg fikk lite respons på min iver etter ansiktsløft på kjøkkenet. Det er helt utrolig at jeg gjorde det! Jeg var faktisk et veldig rolig barn, men lengselen etter et skikkelig 70-tallskjøkken overmannet meg. Tenk om mine egne barn skulle gjøre noe lignende ......Skrekk og gru!!! Faktisk kan jeg ikke huske at jeg fikk noe særlig kjeft. Mamma og pappa likte det aller meste, og det var liksom ikke så viktig for dem.

Viser to bilder fra stua. Det isblå skapet har jeg kjøpt på finn.no til 200 kroner. Da var det lutet, men som dere sikkert skjønner svinger jeg jo malerkosten enda.

På det andre bildet finner du min yndlingslampe. Fant skjermen på et loppis, og jeg bare elsker de farvene. Lampefoten er faktisk en malt messingfot. Ellers er det også vatt-teppe og putestoff fra loppemarked. Det gamle sybordet kjøpte mannen min til meg en gang. og det har vært med oss lenge.

Av Kaspara - 12 september 2008 21:53

Jeg elsker å sy og strikke vesker. Er alltid på stoff og garnjakt enten det er på et loppemarked, på ferieturer eller jeg er innom Kid interiør. Aller best liker jeg å lete etter glade og fine stoff på loppemarkeder. Å stå på hodet i stoffhaugen på et loppis kan gi meg hjertebank og sommerfugler i magen.

Tenkte jeg skulle vise fram tre retronett som er sydd utelukkende av loppestoffer. Så utrolig morsomt  at de litt medtatte stoffene som ligger der kan bli til så mye gøy!!! Gamle stoff er så ekstra gode og myke. Det blir ikke det samme med "ferskvarer".

Jeg har også strikkedilla særlig foran et interessant tv-program. Når man strikker ensfarvede vesker på rundpinne går det jo nesten av seg selv.

Viser noen av de siste tovede veskene også. Det lillamønstrede  stoffet som er dekor på et par av veskene fant jeg  som gardin på Kid Interiør med 70 % avslag. Et lite kupp følte jeg.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<<
September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se