Direktlänk till inlägg 30 september 2008

Blågrønne toner

Av Kaspara - 30 september 2008 17:06

Det regner og regner og er trøstesløst vått ute, skikkelig innekosevær.

Ungene og jeg har malt, og akkurat nå pusler vi litt hver for oss.

På et av loppisene fant jeg en vakker isblå brodert duk. Jeg er så glad i isblått.Føler alle andre farver blir vakre sammen med akkurat denne farven.

I stua har vi et stort gammelt skap som er malt isblått, og jeg tenkte på dette skapet, da jeg så den vakre broderte duken. Kanskje jeg kunne lage en pute ut av duken, så det isblå skapet fikk litt selskap av en likesinnet? Nå har jeg gjort det, og den kledde skapet så godt. Satte dukstoffet sammen med et prikkete stoff. Jeg har en egen "passion" for prikker, blir rent nostalgisk av prikkemønstrede ting.

Tar også med et bilde av mitt favoritt-middagsservise. Det er arvegods fra mine svigerforeldre. Opprinnelig er det, det gamle festserviset til min manns besteforeldre. Det har sikkert opplevd mange stilfulle selskaper og elegante festantrekk i sin tid. Da vi fikk dette serviset på midten av nitti-tallet, hadde vi som så mange andre rød stue, og det ble ikke særlig fint å dekke med det. Derfor lå det lenge bortgjemt i et skap, inntil jeg mange år senere med lys stue oppdaget det. Nå elsker jeg det, og bruker det masse. Det har også vakre suppeskåler med hank og skål. Antallet vi arvet var til hele nitten personer, så her kan vi be mange gjester.

Ha en fin kveld ! Kanskje er det flere steder det er innekosevær ??


 
ANNONS
 
Lotten

Lotten

30 september 2008 18:42

Jättefin kudde! Det är roligt att kunna återanvända sådana handarbetade saker.... det ligger ju så mycket arbete bakom så det är synd att det bara blir liggandes!
Ha en bra kväll!

http://ornnastet.blogspot.com

 
Mari

Mari

30 september 2008 21:15

Isblått er nydelig! Det er liksom så rent! Den isblå tapeten med rosa magnoliaer (?) på er den flotteste tapeten jeg vet om tror jeg. Kan jeg få se bilde av det isblå skapet tro?

Så koselig ¨å lese kommentaren din inne hos meg :) Nå gleder jeg meg bare til å få litt tepper, bilder osv. Litt kaldt her foreløpig. På søndag ankommer det lilla HD-teppet! Jippi :)

Klem M

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
Mari

Mari

30 september 2008 21:19

Nå fant jeg skapet :) Det er SÅ flott med sånne store,gamle, robuste skap!

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

30 september 2008 22:36

Men så lekker pute!!!! Utrolig fine farger og stoffsammensetting!!! Du er så flink til å sette sammen riktige farger og mønstre!!!
Nå har vi sett på "So you think you can dance" og spist hjemmelaget pizza..Jeg har forresten lagt ut oppskriften på hekleblomstene på bloggen min :)
De er veldig enkle å lage..
Klem fra kardemomme

http://husetvedbekken

 
Nina

Nina

30 september 2008 22:39

19 kuvert av det flotte, gamle serviset? Å så heldige dere er. Må være spesielt hyggelig å bruke det. Hva kan vel i duppedittenes verden måle seg med ting med både sjel og en historie?

http://dilldallsaant.blogspot.com

 
Maria

Maria

1 oktober 2008 08:31

Så fin kudden blev. Gillar de blå tonerna också! Önskar jag var så duktig med symaskinen.

http://galtoroad

 
Kaspara

Kaspara

1 oktober 2008 09:02

Hei Lotten
Helt enig! Det er masse vakkert håndarbeid der ute, og så sparer det en jo for masse tid! Det hadde tatt lang tid, om jeg først skulle lage broderiene til puten. Ha en flott dag! Klem fra Kaspara

Hei Mari
Ja, jeg vet akkurat hvilken tapet du mener. Den er vakker,enig!
Jeg skal på tapetjakt til uka med tanke på en vegg i stua og den veggen med familibilder i hallen. Jeg har slept sååå mange tapetbøker hjem og hatt noen bomkjøp, så det er rent nervepirrende!
Håper vi får se det lilla teppet på plass!
Ha en glad dag,da! Klem fra Kaspara

Hei Kardemomme
Ja, du er vel litt isblå du også! Flott med hekleoppskriftene! Skal si du har stått på med innlegg etter hytteturen. Var du fullt oppladet av energi? Vi har tatt opp "So you think you can dance". Ser den til helgen. Jeg har sett på "Bonderomantikk".
Ha en fin feriedag! Klem fra Kaspara

Hei Nina
Ja, at det var nitten kuvert er jo utrolig!
At det er arvegods er ekstra hyggelig. Kan undres på hva de asjettene har opplevd av staselige selskap i sin tid.....Ha en superfin dag! Du har vel sikkert høstferie.
Klem fra Kaspara

Hei Maria
Takk! Når det gjeder symaskin er det virkelig håp for alle!!! Jeg er selv et sånt eksempel. Bare man VIL er det mulig. Denne puta er ikke vanskelig å sy. Det er jo bare to rette sømmer foran for å feste de tre stoffbitene sammen. Bak lager jeg en åpning slik det er på putetrekk. Jeg er sikker på at du vil kunne få det til! Ha en fin dag!
Det er kanskje ikke høstferie i Sverige enda? Klem fra Kaspara

http://kasparasregnbue.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

1 oktober 2008 09:36

God morgen :)Her har vi sovet lenge i dag og kost oss med kaffekopp og gamle utgaver av BoligLiv i senga..Det er skikkelig innekosevær hos oss i dag også..Skal øyeblikkelig fyre litt med ved og sette meg ved symaskinen..
Så flotte tallerkener/servise dere har arvet! Nydelig er det!! Og sååå mange deler da :)Ha en kreativ og koselig dag der borte..Lykke til med hekleprosjektet! Klem fra Kardemomme :)

http://husetvedbekken

 
Maria

Maria

1 oktober 2008 23:03

Alltid inspirerande att titta in till dig och dina fina loppisfynd som blir förvandlade till färgglada och vackra kuddar, lampor och väskor! Hurra!!

http://jagblommar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaspara - 14 september 2009 20:29

Vet ikke helt om jeg vet hva jeg vil, men i iver og entusiasme, har jeg skaffet nytt rede. Jeg er nå å finne på adressen  http://kasparasregnbue.blogspot.com/ Jeg er ikke så glad i å brenne bruer, så bloggen her på Bloggagratis står her en stund ...

Av Kaspara - 12 september 2009 15:40

   Jeg klarer ikke helt slippe taket i Bloggagratis/Bloggplatsen  og håper at ting skal kunne ordnes. Ikke klarer jeg helt slippe taket i bloggingen heller. Det er en morsom avkobling. Jeg vil prøve med mer mail-skriving til bloggportalen, og sam...

Av Kaspara - 11 september 2009 22:22

I disse dager har jeg blogget et år under den svenske bloggportalen Bloggagratis. Det har vært et fantastisk spennende og morsomt år. Aller mest gledesrikt har alle de nye herlige menneskene en har lært å kjenne vært! Det har vært et år med mange s...

Av Kaspara - 10 september 2009 18:40

Jeg er en storsamler av  frodige retrostoffer og fint papir. Jeg lider kvaler, om jeg må gå forbi en bruktbutikk uten å kunne gå på stoffjakt i den. Tenk om det optimale retrostoffet lå der nå, og bare ventet på å bli plukket opp av en person som vil...

Av Kaspara - 8 september 2009 21:13

Ved siden av mitt favoritt-interiørblad danske "Boligliv", kjøper jeg også ofte danske "Boligmagasinet". Danskene kan det de! I dag satt jeg og bladde i nettopp "Boligmagasinet", og noen bilder dvelte blikket mitt litt lengre ved enn andre. Nå vil ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<<
September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kasparas  regnbue med Blogkeen
Följ kasparas  regnbue med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se